ut-lista februari

Ut-lista februari – både stort och smått

Februari bara flög förbi känns det som (eller snöade förbi kanske?:). Och då är det dags att summera denna månads rensande. För min del har det varit både stora och små saker och jag har både sålt, skänkt och slängt.

SÄLJ

Jag har sålt 2 saker via Blocket – ett överkast och en IKEA Kallax hylla. Båda satte jag låga priser på för att bli av med dem snabbt. Och det blev jag:)

SKÄNK

Till Myrorna skänkte jag denna månad Oskars mobil, lekklossar, en trådback och två ljusstakar. Lekklossarna var för övrigt en present från mina tidigare kollegor när Viktor föddes, men jag märkte att varken han eller Oskar ville leka med den, så bättre att någon annan får användning av den.

ut-lista februari

SLÄNG

En hel del saker faktiskt. För det första gick jag igenom Viktors teckningar och rensade. Hela 85 st åkte in i pappersåtervinningen. De som jag sparade satte jag i hans teckningspärm. Jag vet att vissa anser att man ska rensa allt tillsammans med barnen, men jag tycker att det beror på. Viktor var med och rensade bland sina leksaker förra månaden, men teckningar tog jag mig friheten att gallra bland själv. Mina kriterier är att det ska vara något som är unikt och inte bara något som han har färglagt på fritids exempelvis. Annars får man spara hundratals teckningar, och det kan vi bara inte göra. Jag kastade även gamla leklera tillbehör (12 st), ett gammalt pussel som var ofullständigt samt gammalt spel som var för slitet för att lämna in hos Myrorna (2). Samt lite övriga saker såsom gammal färg (5) och övrigt bråte (28).

Det blev även en del pappersrensning:16 st magasin och 41 st tidningar. Och så gick jag igenom gamla vykort och brev och kastade hela 43 st. Passade på att sätta in vykorten från farmor i Viktors pärm så den är uppdaterad nu. Hon skriver alltid väldigt personligt och beskriver hans utveckling under året, så jag tror att han kommer att uppskatta att jag sparar på just dessa minnen. För förutom dem och teckningar så kommer jag inte att spara på några andra saker.

I badrummet hittade jag en fotsalva som har blivit gammal och i köket 4 st saker som jag kastade av samma anledning när jag rensade i skafferilådan.

Dessutom har jag slängt några saker digitalt: Jag har rensat skrivbordet på datorn (7 st), tagit bort några videos (9 st) och rensat bort listor från Foursquare (9 st). Detta tycker jag också ska räknas i en rensning då det tar plats i våra hårddiskar eller molntjänster. Men framför allt så ger det oss en dålig känsla i magen när vi har för många sådana saker och oordning bland dem.

Totalt har jag under februari månad gjort mig av med 245 saker exkl det digitala och 270 saker inklusive. Helt OK tycket jag och att räkna ihop dem ger dessutom blodad tand:) Och totalt för året, under januari och februari, blir det 250 + 270 = 520 saker. Hur har det gått för er?

/Paulina

1 svara
 1. Cecilia says:

  [* Tillägget Shield har markerat denna kommentar som ”0”. Anledning: Human SPAM filter found ”dokumenta” in ”comment_content” *]
  Här har rensats kan du tro!
  Tre till bredden fyllda sopsäckar med kläder har rensats ut min, mannen och stora dotterns garderober. Jag körde på ”no mercey” metoden och var stenhård vid denna utrensning. Alla ”bra att ha plagg”, noppriga och håliga, icke använda på flera år, osköna plagg och felköp åkte! Inte minst smaljeansen som legat i garderoben i mer än fem år fick sig en skjuts ut. För även om de skulle passa igen så är de på tok för omoderna.
  Även accessoarerna som inte blivit sorterade på minst tjugo år fick dig en genomgång. Väskor, sjalar, bälten och säkert 2 kg oäkta bling-bling sorterades ut.
  Badrumsskåpen har sorterats. Gamla produkter, söndriga puderkakor och halvtomma flaskor har slängts. Min familj verkar samla på tomma flaskor i skåpen…
  Min tolvåriga dotter tog på eget intiativ ut allt ur sin garderob och byrå och sorterade friskt. Jag tog i samma veva och rensade hennes sminkbord och slängde ett gäng klibbiga läppglans, söndriga borstar, gamla mascaror, halvtomma flaskor med hårprodukter och bodylotion.
  Inredningsprylar som jag tröttnat på har sålts. Saker som inte blivit sålda och som ingen velat ha fick till sist sitt slut. Bilen har blivit fylld och åkt tre vändor till återvinningen.
  Nu återstår ett stort projekt som verkligen tar emot. Alla pärmar med papper… Vi snackar pärmar med dokumentation från tjugo år tillbaka. Tänk vad mycket plats vi får över i den garderoben när de är sorterade. Här skulle jag behöva något bra tips!

  Svara

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Kommentera gärna!