Viktors nya platsbyggda garderob

I samarbete med Elfa

Som jag har nämnt tidigare så håller vi på och renoverar i Viktors rum. Vi har i princip inte gjort något där sedan han föddes, och nu är han 8 år så det är dags. Han har växt ur sina möbler och behöver även bättre förvaring. Det går inte fort men vi har nu målat rummet, gjort oss av med tidigare möbler och införskaffat en ny garderob!

Garderoben kommer från Elfa. Deras skjutdörrar måttanpassas alltid, så det går att ha dem ända upp till taket och det var viktigt för oss. Dels för att kunna optimera förvaringen i rummet och dels för att vår förening satte ditt ett fult rör från hans rum till köket för något år sedan, vilket gjorde det väldigt fult (se före- och efter bilden nedan).

före och efter garderob

 

Och visst blev det skillnad! Vi valde vit färg på dörrarna. Det kände vi var neutralt och liksom inte tog över rummet. Men vi kan alltid måla eller tapetsera på dörrarna om vi skulle vilja ändra rummets karaktär lite.

Vad gäller inredningen inuti garderoben så föredrar jag finmaskiga meshbackar. Jag tycker att de både ser bättre ut och är mer praktiska än de med större rutnät, då inget ramlar igenom dem. Vi valde att inte ha några stänger i Viktors garderob alls utan satsade på hyllor och  just meshbackar. Detta för att han helt enkelt inte har några kläder som behöver hängas upp. Meshbackarna är lägre ner så att han kan nå dem alla och sedan har han hyllor högre upp. Där förvarar jag bland annat lakan och viktiga pärmar. Även vissa av Viktors leksaker finns i garderoben som han kan ta fram när han ska leka.

Elfa garderob öppen

Något som jag verkligen gillar är att man kan dela meshbackarna i mindre sektioner med hjälp av en avdelare. Det är en nyhet från Elfa och verkligen en strålande idé. På så sätt delar vi exempelvis upp Viktors idrottskläder och lägger byxor i ena delen av meshbacken och överdelen i den andra.

Elfa garderob - avdelare

Och så märkningen. Det blir verkligen så mycket tydligare och lättare för alla att både lägga kläderna på dess rätta plats och hämta något ur garderoben. Det är nästan märkligt, för efter ett tag så borde man ju lära sig var man brukar lägga sakerna, men märkningen underlättar verkligen och sparar tid.

På sidorna har vi hängt upp krokar för diverse småsaker som Viktors simglasögon, kepsar och medaljer. De hängde tidigare på en krok i rummet,  men jag tyckte att det gav så plottrigt intryck. Nu kan han ha dem nära men ändå inte synliga:)

Elfa garderob - krokar

Sist men inte minst – belysningen. Inte nog att det är trevligare och kunna se saker i sin garderob. Belysningen hjälper att behålla ordningen. För har du en mörk garderob så tenderar du att bara stoppa in sakerna lite hur som helst. Har du ljus så ser du var sakerna är och både ordningen och oordningen blir tydligare. Så det var så klart ett måste att ha med bra belysning också. Dessutom ger det ett mysigt ljus i resten av rummet.

Elfa garderob - belysning

I och med denna platsbyggda lösning har vi fått både mer förvaring och ett mycket enhetligare intryck i rummet. Nu ska vi inreda resten av rummet och det blir förhoppningsvis klart snart:)

Om ni vill läsa Elfas 9 smarta tips för barnrum, så är det bara att följa länken.

/Paulina

4 Kommentarer
  1. Linda says:

    Älskar Elfa, här hemma har vi satsat på en stor bokhylla i vårt vardagsrum med bara Elfas hyllplan och skenor i vitt. Blev kanon.

    Svara
  2. Jadranka says:

    Hej! Har ni någon koppling till Kroatien? Såg att Viktor har Kroatisk keps….kommer själv uppsprungligen därifrån😊

    Svara
    • Paulina says:

      Hej Jadranka,
      Ja, det har vi:) Min mans föräldrar kommer båda från Kroatien (därav mitt efternamn) och vi åker dit ganska ofta:)

      Svara

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Kommentera gärna!