Min ut-lista för januari

Som man lär får man leva. Då var det dags för mig att summera min ut-lista för januari.

Skänk

Vi håller på och omvandlar Viktors rum från ett rum för mindre barn till rum för större barn. Och det är ju ett ypperligt tillfälle att rensa! För någon dag sedan satte jag mig tillsammans med honom och vi gick igenom hans spel och pussel. Han plockade bort det som han inte längre trodde att han skulle leka med. Sex stycken spel och pussel lämnade vi till Myrorna tillsammans med hans Spiderman lampskärm och en rittavla som han aldrig har använt. Några av spelen var de som vi köpte på Myrorna, så det kändes som ett litet härligt kretstopp där. Även en av Svens gamla räknetavlor fick jag skänka bort efter en hård förhandling. Han hade faktiskt en till. Och tre plagg. Totalt: 12 saker.

ut-lista januari

Vem vet – jag kanske hade kunnat sälja denna räknetavla. Den ser ju ut som en klassiker. Men jag vet inte hur mycket den i så fall skulle vara värd. Och jag valde att inte lägga ner tid på det, utan ville göra mig av med den snabbt. Så i stället får Myrorna pengarna och det är ju som att skänka det till ett gott ändamål. Det duger bra för mig.

Släng

Denna gång blev det ganska mycket släng. Jag gjorde en genomgång av Viktors teckningar, som han tar med sig från fritids, sparade de finaste i hans teckningspärm som minne och slängde iväg 28 stycken.

Vår ut-korg för kläder och textiler blev full, så jag tog med mig den till H&M och slängde allt där i deras låda för återvinning. 44 klädesplagg (varav ganska många underkläder och sockor).

Sedan var det dags för magasin. 15 stycken gjorde jag mig av med i denna månadens rensning. 26 tidningar åkte i pappersåtervinningen.  Ett omslagspapper som inte packades ner när vi packade ner julsakerna slängde jag också. Jag vet att man kan spara på det, men helt seriöst så kostar det inte speciellt mycket och jag tycker inte att det är värt att förvara det ett helt år.  Totalt: 116 saker

Sälj

Denna månad fanns det inget att sälja. Eller – jag hade som sagt säkert kunnat sälja något av det jag skänkte till Myrorna, men jag har ju en regel för när jag tycker att det är rimligt att jag ska lägga ner tid på att försöka sälja något, och sakerna jag skänkte uppfyllde inte denna regel.

SUMMA:

Totalsumman för saker som har lämnat hemmet i januari är 125 st saker.

För er som vill ha en ut-lista på papper så finns den att ladda ner. Jag personligen skriver faktiskt upp saker i Wunderlist, där jag har delat in det i månader och under månaden skriver jag lite vad och hur mycket jag har gjort av med.

Om man vill ha mindre saker i sitt hem, så ska man även ha en in-lista, där man håller reda på det som kommer in i hemmet. Risken med det är dock att det blir så tidskrävande att man till slut lägger ner hela projektet. Och jag vill sänka så många trösklar som det bara går, så jag tycker att en ut-lista är ett bra första steg. Dessutom är vi i vår familj faktiskt bra på att inte handla på oss onödiga saker, så jag känner att vi har kontroll där. Men rensa ska man alltid göra, dessutom är det peppande att räkna saker på det här sättet. Jag som är en tävlingsmänniska  – inte vad gäller allt, men vissa saker – går faktiskt igång på detta och tänker att nästa månad kan jag minsann rensa bort mer. Det blir liksom roligare på så sätt:)

Hur gick det för er denna månad?

/Paulina

3 Kommentarer
  1. Sara L says:

    Jag började fylla i listan så noga med lite barngrejer som jag sålt iväg. Men sen rensade vi i garaget under några timmar en hel helg & då tappade jag räkningen direkt! Men det blev väl ca 4 sopsäckar & diverse större saker som väntar på en tur till återvinningen. Dessutom ett gäng saker att sälja (varav jag blivit av med kanske 20 grejer snart). Så rätt mycket helt enkelt!

    Svara
  2. Pernilla says:

    133 saker har jag rensat ut allt från vinden och källarförrådet, majoriteten av det som rensats ut ska lämnas till second hand och sen är det lite som hamnar i återvinningen. Så på lördag blir det en runda för att lämna av sakerna på rätt ställe.

    Svara

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Kommentera gärna!