spara länkar så att du hittar dem

Hur samla och organisera länkar?

Länkar till artiklar som vi vill kunna återkomma till, tips och råd, intressanta sidor mm vill vi också kunna spara på. Men hur sparar vi dem så att vi hittar dem snabbt och blir påminda om dem vid rätt tillfälle?

spara länkar så att du hittar dem

Jag tänker att det gäller att spara länkar med annan information som handlar om samma ämne. Och då har jag,  efter att ha testat några andra lösningar, återigen landat i Evernote som det bästa verktyget för detta ändamål. Jag lägger de länkar jag vill spara där de hör hemma i mina Evernote anteckningar och bilder. Så när jag skriver in sökordet ”Barcelona” exempelvis, så hittar jag både bilder jag har lagt in själv, anteckningar och just länkar som jag sparat där. På så sätt har jag allting samlat på ett ställe. Att jag ska minnas att gå till ett annat program eller app och även där söka på Barcelona är ytterligare ett moment som jag inte tror att jag kommer komma ihåg att göra. Att samla saker på så få ställen som möjligt är helt enkelt den bästa lösningen. Och eftersom Evernote har en grym sökfunktion, så kan jag även få förslag på länkar som jag kanske glömt att jag har sparat, men som dyker upp när jag letar efter ett visst ämne. Bara genom att ordet jag söker på finns någonstans i anteckningen eller länken.

Jag säger ju det. Mycket av effektivitet handlar om att förvara våra saker, både de fysiska och de digitala, på rätt ställe:)

Var och hur sparar ni era länkar?

/Paulina

8 Kommentarer
 1. Sofia says:

  Hej! Jag använder också Evernote till ganska mycket men jag skulle vilja få mer detaljerade tips på hur du organiserar Evernote. Länkar t ex, lägger du in en länk per anteckning eller lägger du flera länkar i samma anteckning? När du vill spara en länk, använder du då ”Dela via -> Lägg till i Evernote”? Skulle gärna se bilder från din evernote för att se hur du organiserar den! Vilka anteckningsböcker du har osv. Vill du se min kan jag maila dig bilder :-).

  Sparar du inte länkar som bokmärken i webläsare? Går ju lätt att synkronisera mellan alla enheter man använder. Egentligen känns ju det lättast för länkar. Sen har jag också tänkt på att det känns som att man går ifrån att organisera länkar och annat till att alltid bara googla/söka efter det man behöver just nu. Det är lite intressant.

  Svara
  • Paulina says:

   Hej Sofia! Jag kanske får skriva ett mer ingående inlägg om detta. Jag klistrar in en länk i evernote. Först söker jag på det som länken handlar om. Finns det redan en relevant anteckning i ämnet så lägger jag länken dit, eller så skapar jag en ny anteckning. När jag sedan söker på något så kommer relevanta saker upp oavsett hur jag har sparat dem i vilket fall.

   Jag sparar inte länkar som bokmärken. Har gjort det men det har aldrig funkat för mig. Ingen struktur och glömmer bort. Det är precis det jag skrev om – ytterligare ett ställe att hålla reda på.

   Ja, du har rätt att oftast så gör man en ny sökning men det har hänt mig att jag har gjort det men ändå inte hittat det jag sökte, så jag sparar de viktiga länkar. De som jag inte vill riskera att inte hitta igen.

   Svara
  • Paulina says:

   Hej Eva,

   Jag kopierar in länken och klistrar in dem i en anteckning i Evernote. Jag brukar skriva något ord eller mening om den, då hittar jag den snabbare. Finns det en anteckning i ämnet så lägger jag den dit. Hoppas att jag lyckades att förklara detta tillräckligt bra, annars får du hojta till så utvecklar jag:)

   Svara
 2. Therése S says:

  Jag använder främst Anteckningar i iPhone, där jag har skapat en mapp för länkar. Tidigare använde jag Wünderlist men då glömde jag bort dem.

  Svara

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Kommentera gärna!