Vinnaren i Elfa tävlingen utsedd och mer om hemmaysslor

Då så! Nu finns det ingen anledning att dra ut på detta längre. I början av förra året annonserade jag ut att det skulle vara en tävling kopplat till veckans projekt. Som ett extra morot. Vinsten var inredning från Elfa till ett maxvärde av 25 000 kr inkl moms (rekommenderat cirkapris).

Det är många som har antagit utmaningen att göra ett projekt i veckan. Och några har hängt med från början till slut. Vilket jag tycker är faktiskt imponerande, då det kräver uthållighet. En person har utmärkt sig speciellt. Hon har gjort alla veckans projekt på ett föredömligt sätt. Hon har beskrivit dessa ingående både här på bloggen och dessutom med bilder, som hon har delat med sig på Facebook. Denna person blir därför en värdig vinnare för tävlingen ”Ett projekt i veckan”! Lena vinner härmed valfri Elfa förvaring samt konsultation kring optimal förvaringsinredning för utrymme hon väljer att göra en skräddarsydd lösning för i sitt hem. Stort grattis till vinsten, Lena! Du kommer att bli kontaktad via mail inom kort för närmare detaljer.
Dessutom så var Elfa snälla nog att bjuda på två stycken mindre priser till läsare, som också har utmärkt sig i denna tävling. Så nu får även Jane och Lilli var sin väggskena med småkorgar, att fästa på väggen – perfekt för extraförvaring av t.ex. vantar/tvättmedel/leksaker etc. där man behöver det och har lite plats över. Ni kommer också att kontaktas via mail.
Vinnaren har utsetts av Elfa och beslutet kan inte överklagas. Eventuell vinst betalas av vinnaren.
Vinnaren i Elfa tävlingen korad
Sedan måsta jag bara återgå till mitt inlägg om barnens hjälp vid hemmasysslor. Vilka intressanta diskussioner det blev både på Facebook och Instagram! Önskar att det var mer här på bloggen för att ha allt samlat men det är inte så diskussionsvänligt tyvärr.. Hur som helst. Jag blev så positivt överraskad över att så många av era barn hjälper till och det ganska rejält dessutom. Nu är det olika åldrar vi pratar om men ändå. Eftersom jag så ofta får frågan om hur man ska involvera barnen i att organisera och hålla ordning så utgick jag ifrån att de kanske inte är vana i att hjälpa till hemma. Men det verkar ju inte så baserat på era svar…
Det var många som reagerade på att vi faktiskt betalade för vissa av Viktors hemmasysslor. Nu handlar det bara om 2 till 5 kronor per syssla och vi resonerar som så att han inte har möjlighet att tjäna pengar utanför hemmet än så länge, men jag fick mig ändå en tankeställare att faktiskt förvänta mig ännu mer och därmed inskränka antalet av dessa intäktsmöjligheter.
Andra tips från er har varit att låta barn göra annat för att förtjäna pengar. Att hjälpa till vid större saker som inte ingår i vardagssysslor till exempel. En läsare lät sina barn idrotta för att få ersättning då de var för stillasittande. Det kan man också tycka är lite kontroversiellt men jag tror att ändamålet helgar medlen i det här fallet. Det funkade skrev hon och jag tor att dessa barn kommer så småningom att börja gilla att röra på sig när de har fått in vanan. Vi gör faktiskt så med promenader på helgerna, som kan bytas ut mot IPad tid. Viktor gillade inte promenader innan men nu när en timmes promenad betyder en timme IPad tid så hör vi inget gnäll längre:)
I övrigt så älskar jag verkligen när sådana diskussioner uppstår. Jag blir uppriktigt upprymd över att min plattform, som ju bloggen, Facebook och Instagram är – kan tjäna till utbyte av tankar, erfarenheter och idéer. Det ger dem liksom en djupare mening och det är faktiskt viktigt för mig personligen. Och jag lär mig så mycket varje gång, så det tackar jag för!

/Paulina

5 Kommentarer
 1. Pernilla says:

  Stort Grattis till vinnarna! Förra året kom livet emellan men i år är året då jag ska få mitt hem organiserat från vind ner till matkällare. Vinden blev klar igår vet inte vad som hände jag skulle ju bara rensa ur julpyntslådorna innan jag bar upp dem igen men varför gå ner tomhänt och snabbare än vad jag kunde anat så var det klart. Näst ut är matkällare och det är ett större projekt men skam den som ger sig ☺

  Svara
 2. Lena says:

  Å, vad roligt! Stort tack! Vinsten blir dubbel- först alla genomförda uppdrag tack vare tävlingen och sen chansen att få toppinredning för ännu bättre förvaring. 🙂

  Svara
 3. Lilli says:

  Grattis , grattis till dej som vann 😊 å så glad jag blev när jag såg längre ner i texten att även jag skulle få ett litet pris ☺ Det var generöst av Elfa att skänka 2 priser till. Ska bli spännande att få den sen. 😊

  Svara

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Kommentera gärna!