ut-listan mjukstart

En liten men mycket viktig mjukstart

Tack för era kommentarer, frågor och glada tillrop inför månadens projekt – kul att ni är så ivriga att sätta igång! I år tänkte jag ändå att vi skulle börja mjukt. Ni som har gjort veckans uppdrag har precis blivit färdiga med det sista så jag tog mig friheten att göra om lite här:) Dessutom har jag under de senaste månaderna jobbat mycket med personlig utveckling. Tack vare detta har jag insett en hel del saker om mig själv, men även verkligen förstått innebörden av sådant som jag har vetat tidigare, men inte riktigt tagit till mig. Det vill säga hur viktig den mentala träningen är. Man måste på riktigt tro att man ska lyckas med något för att verkligen göra det. Och vilken skillnad det är att tro på något till fullo! Om inte annat så känns det så mycket skönare och man mår så mycket bättre än annars. Ingen prestationsångest, endast välmående och tillit inför det som komma skall.

Jag vill att ni får just den sköna självklarhetskänslan inför denna uppgift som jag kallar för mjukstart. Som jag skrev tidigare innebär årets projekt lite större projekt som kan fördelas över hela månaden. De andra helgerna, när jag inte skriver om månadens projekt, kommer jag att skriva om andra saker som kompletterar dessa. Rensa är ett sådant viktigt fokusområde. Detta är viktigare än vad jag själv trodde bara för några år sedan. Och det verkar som att jag aldrig kan prata eller skriva om det tillräckligt mycket. Av alla frågor jag får om förvaring och organisering handlar väldigt många egentligen enbart om rensning. Vilket personen som frågar ofta inte är medveten om. Men när vi reder ut vad man behöver åtgärda så är det där vi hamnar. Och som jag alltid brukar säga så är rensning dessutom alltid första steget i all organisering. För vi ska aldrig skapa plats åt saker som vi inte längre använder eller i värsta fall aldrig har använt (läs felköp).

Så den första uppgiften inför denna och alla månadens projekt är att skapa en in- och ut lista. Vi ska bli ännu bättre på att rensa. Och det bästa sättet att bli bättre på något är att göra det kontinuerligt och att mäta resultat. En sådan lista hjälper till att göra just det. Det är allt ni behöver göra denna vecka. Skapa en sådan lista och bestämma er för att använda den. Ett litet uppdrag, rent fysiskt, men som kan vara ganska stort mentalt. Jag vet att ni fixar det. En sak till som jag har insett är att inte pusha fram något utan låta det växa fram. Förr eller senare så ser man hela pusslet och vet precis hur det ska se ut och vad det är som man ska och inte ska göra. Det är ganska magiskt när det händer. Därför tror jag också på att låta något vila en liten stund och förbereda sig mentalt inför det. Det är precis vad ni ska göra:)

En sådan lista finns i min bok. Har ni inte boken så finns listan att ladda ner här på bloggen. Annars är det väldigt enkelt att göra en egen:)

ut-listan mjukstart

Då så. Då var vi igång för i år. För ni hänger väl med på detta? Jag kommer självfallet att redovisa min lista. Och nästa lördag kör vi full fart med det första månadens projekt!

/Paulina

14 Kommentarer
 1. Lilli says:

  Efter ett intensivt 2017 ☺ så känns det bra med lite mjukstart som sagt. Mitt mål blir att ha ännu mera streck på ut listan detta år . Ska även sätta listan lite mer synlig i år …så att jag inte missar att skriva upp det som åker ut.

  Svara
 2. Jenny says:

  Hmm. Ska man räkna en sak som slängd/ bortsorterad osv när man har sorterat ut den ur exempelvis garderoben? Eller när man verkligen fått ut den ur huset och tex. Kört iväg till återvinning eller second hand butik.. Blir lite klurigt tänker jag. Man åker ju inte iväg med saker direkt ( iaf inte jag och inte om jag vet att jag kommer fortsätta rensa då samlar jag hellre ihop flera saker innan de åker ut ut huset) samtidigt som man nu inte har gjort sig av med dem så länge de är kvar i huset.

  Jag förstår att man kan göra som man vill, men nyfiken på hur andra tänker 🙂
  Kan tillägga att jag är rätt ny på att följa den här bloggen.

  Svara
  • Paulina says:

   Jag tycker att man ska räkna det när man verkligen har fått bort det ur huset. Annars är risken att man bara flyttar på saker:) Detta gör att det kommer att kännas som att det inte händer något även när man har rensat men när man väl har fört bort sakerna så kommer sakerna att trilla in på listan:) Så även om det skulle vara roligt och sporra på ett sätt att bocka av direkt så är det lite fusk om sakerna inte verkligen har lämnat hemmet tycker jag: )

   Svara
 3. Linda says:

  Jag har följt dig hela förra året men skrev inte ner vad jag rensade ut. Listan hade blivit kilometerlång. Jag fortsätter med dina projekt detta året och ska försöka mig på att fylla i listan. Jag kommer att skriva ner vad det är jag rensar ut, tänker att det kan vara intressant. Jag har gått igenom allt en gång men nu blir det en vända till 🙂

  Svara
 4. Commander Keen says:

  Jag har mest tittat på din blogg som inspiration under 2017 men i år ska jag försöka delta i projekten. 🙂 jag rensar mer eller mindre alltid men det är ganska oorganiserat, haha. Det ska bli spännande att se om jag klarar av detta.

  Svara
 5. Sara L says:

  I början av förra årets utmaning tipsade du ju om den här listan. Då tyckte jag inte jag behövde den, men så här i efterhand ångrar jag det lite. Det hade varit roligt att se hur många (massor!!) streck det hade varit efter den rejäla rensningen jag gjorde 2017! Så 2018 satsar jag på den, även om jag nog inte kommer kunna rensa bort lika mycket. 🙂

  Svara

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Kommentera gärna!