Ordning i handväskan

Ordning i handväskan – projekt vecka 51

Jag vet. Det är Julafton i morgon. Men detta är ett snabbt uppdrag som ni klarar på max en kvart  (om ni enbart rensar och inte behöver införskaffa saker) och sedan känner stor lättnad över!

Många män förundrar sig över vad vi kvinnor har i handväskan. Ibland gör vi det själva också. Vissa av oss använder sig av flera handväskor som vi byter ofta, andra är mer trogna en väska. Men hur är det med innehållet i den? Rensas det kontinuerligt inuti eller ligger allt huller om buller?

Dags att ta tag i detta i vilket fall innan året är slut. Och samtidigt skapa ett smidigt system för att behålla ordningen och snabbt kunna byta innehållet till en annan handväska om du vill det.

Checklista handväskan:

 1. Ta ut allt från handväskan. Vad har du där egentligen? Gamla kvitton? Tomma behållare efter huvudvärkstabletter? Någon bortglömt vante?

 2. Rensa. Yes. Det gäller även här. Rent skräp blir ju lätt att kasta. Ta även bort saker som du bara råkade stoppa in i handväskan men som inte hör hemma där.

 3. Dela upp innehållet i saker som du verkligen behöver bära med dig varje dag och sådant som du nyttjar ibland.  Dags make-up kan skiljas från kvälls make-up exempelvis om du använder olika make-up.

 4. Skaffa en eller flera necessärer som du kan ha inuti din väska. Det finns även insatser för handväskor att köpa. Eller necessärer som som har sidofack. Då blir det också lättare att ha ordning och reda. Men har du inte dessa och inte känner för att skaffa dem heller så går det bra med vanliga necessärer. Eller zip-lockpåsar om du gärna vill se vad som finns inuti.

 5. Har du sidofickor i din handväska? I dessa ska du lägga det du använder dagligen. Bestäm vad som ska ligga och i vilken sidoficka.

 6. Finns det saker kvar som du vill ha med dig varje dag? Lägg det i en necessär.

 7. Finns det saker som du inte behöver ha med dig varje dag utan bara ibland? Lägg det i en annan necessär.

 8. Gå igenom din plånbok. Ta ut all innehåll i den och rensa bland kvitton, visitkort, rabattkuponger, mynt mm.

 9. Behöver du ladda din mobil under dagen? Då kanske det finns en poäng att ha en mobilladdare i väskan? Lägg den i en liten påse så trasslar den inte till sig i väskan.

 10. Belöna dig själv!

Ordning i handväskan

Bilden är tagen av Ulf Huett. Veckans projekt kommer i omarbetad form från boken ”Organisera och förvara hemma  – ett projekt i veckan”.

Lycka till med veckans projekt! Får se hur många som hakar på trots att det är Julafton i morgon:) Vill ni lägga upp bilder så kan ni göra det på Facebook eller Instagram.

Och med detta vill jag även passa på att önska er en riktigt God Jul!

/Paulina

8 Kommentarer
 1. jenny says:

  när en väl har gjort detta en gång så går det snabbt att städa ur väskan och hitta saker. Min rensning tog inte mer än 3 minuter pga tidigare organisering 🙂

  Svara
 2. Lena says:

  Nu har jag tömt samtliga handväskor och jobbväskor och sorterat innehållet. Det var ganska mycket bråte i dem! Skönt att ha det fixat. Bild på fb

  Svara
 3. ÅsaS says:

  Fixat och klart sedan en dryg vecka tillbaka. Bara nödvändiga ting som jag släpar runt på, och det mesta ligger i necessärer. 😊

  Svara
 4. Nina says:

  Necissärtricket gillar jag! Jag har en liten genomskinlig en som jag tror egentligen är ett pennfodral. Lätt att flytta, lätt att hitta rätt grej.

  Svara
 5. Lilli says:

  Min jobbväska tömde jag på allt innehåll och rensade redan förra veckan .Så att det skulle vara klart när jag gick på jul ledighet. Har lite olika handväskor som jag använder, så plockar bara i det jag behöver just vid det tillfället som jag ska använda den till. Jag har en liten necessär med sånt man behöver som jag bara flyttar över till handväskan eller jobb väskan. Plånboken gick jag igenom , mycke kvitton blir det som fyller ut plånboken. Ha en riktigt skön Jul : )

  Svara

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Kommentera gärna!