organisera foton

Organisera fotografier – projekt vecka 50

Jag vet vad ni tänker. Detta kan bli precis hur stort som helst. Och just därför är det mångas dåliga samvete. Men vi måste ju ta tag i detta förr eller senare. Så varför inte nu. Och jag ska göra det så enkelt som det bara går, jag lovar. Det viktigaste är att ni kommer igång med detta och gör en plan för fortsättningen.

Det flesta av oss har många bilder, de flesta av dessa finns kanske i mobilen. Där blandas bilder från olika händelser i våra liv med saker vi har fotat för att minnas något samt kanske även några skärmdumpar.

Checklista fotografier:

RENSA BLAND BILDERNA I DIN MOBIL

1. Ta bort de sämre bilderna i en serie och behåll endast de bästa.

2. Ta bort foton som innehåller information av något slag som du inte längre behöver och övrigt som inte blev bra.

3. Skapa digitala album för dina bilder så hittar du dem snabbare när du söker efter något specifikt.

organisera fotgrafier

GÖR FOTOALBUM

Eller så kan ni välja att äntligen göra det där albumet som ni har tänkt att göra länge. I fysisk eller i digital form.

1. Om du inte redan har foton liggande hemma – välj ut vilka foton du vill framkalla och framkalla dessa.

2. Gör ett fysiskt album och klistra in bilderna eller gör ett album digitalt. Det finns en uppsjö av alternativ på nätet.

3. Fira! Och gör det även om du inte blir klar denna vecka. Det viktigaste är att du har kommit igång. Bestäm i så fall när du ska fortsätta med detta och boka in en tid i kalendern.

 

Ett tips framöver är att spara mobilbilder i molnet. För blir ni av med er mobil och ni inte har sparat bilderna så lovar jag att det blir det ni kommer att sakna mest.

Veckans projekt kommer i omarbetad form från min bok ”Organisera och förvara hemma – ett projekt i veckan”. Bilden är tagen av Ulf Huett. Vad tiden går fort. Viktor ser så liten ut!

Jag ska göra digitala fotokalendrar till mor- och farföräldrar som julklapp, Ska passa på och rensa och organisera bland dem.

Har ni några tips för hur ni organiserar era bilder och fotografier? Tipsa gärna! Om ni vill dela mer er av just bilder så kan ni gärna göra det på Facebook eller Instagram och pinga eller tagga mig.

Stort lycka till med veckans projekt. Som sagt – att börja duger – resten kan ni exempelvis göra i mellandagarna. Kan bli en mysig julsyssla:)

/Paulina

6 Kommentarer
 1. Lena says:

  Jag använder en extern hårddisk och Google OneDrive för att lagra bilder. Problemet är att man tar så mycket bilder så det tar tid att organisera och fixa med dem men nu är det gjort för denna gång! Bild på fb.

  Svara
 2. Lilli says:

  Har massor av gamla foton som ligger i lådor. Inget jag skulle hinna få i ordning på under en vecka. Men började ialla fall att grov sortera …det tar ju sån tid med foton eftersom man fastnar bland bilderna : )

  Svara
 3. Louise says:

  Jag vet att jag har flera hundra, närmare tusen bilder att sortera och sätta in i album. Men att just komma till skott; det blir aldrig av. Maken och jag jobbar lite omvartannat, har 4 grabbar och ca 70 olika djur att ta hand om. Det är så mycket annat som är roligare. Men jag kanske kan ta mig tiden i mellandagarna för just det där projektet mår jag inte bra av. Det tynger ner mig som en blöt handduk.

  Svara
  • Paulina says:

   Förstår precis hur det känns! Och du är inte ensam om det. Det gäller att dela upp det i mindre bitar. Hoppas att du kommer igång under mellandagarna i alla fall!

   Svara

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Kommentera gärna!