Organisera bland hobbyprylar

Organisera bland hobbyprylar – projekt vecka 49

Brukar du sticka, virka eller sy? Eller kanske måla akvarell, klippa papperspyssel, trä pärlhalsband eller tälja trägubbar? Många av oss har en hobby vi gärna ägnar oss åt – eller i alla fall lite grundläggande pysselutrustning eller en sylåda.

Har du en plats avsedd för din hobby? Ett hobbyrum, ett pysselhörn eller en pyssellåda? Det är bra att ha en bestämd plats för detta, dels ur förvaringssynpunkt, dels för att det underlättar för dig att ägna dig åt din hobby. Om du inte har dina hobbyprylar på ett bestämt ställe är det dags ordna ett nu. Om du redan har en plats är det dags att rensa och organisera där.

Checklista hobbyprylar:

 1. Samla ihop alla dina hobbyprylar. Gruppera dem om det rör sig om olika typer av hobbyer som du utövar på olika ställen i hemmet, eller där du vill hålla isär utrustningen.

 2. Om du inte har en bestämd plats för dina hobbysaker – bestäm var de ska vara framöver. Har du ont om plats kan du kanske förvara dina hobbyprylar i en eller flera lådor under sängen. Eller avsätta ett skåp till det.

 3. Rensa bland hobbyprylarna. Är det något som ska slängas? Något som behöver kompletteras?

 4. Rengör utrymmet där de ska ligga.

 5. Organisera sakerna så att de hör ihop och lägg dem i olika behållare vid behov. Försök att ordna dem på ett överskådligt sätt så att du ser vad du har och lätt kan komma åt det du behöver.

 6. Dela gärna med dig av din organiserade samling på Förvaringsdrottningens Facebooksida eller Instagram och pinga eller tagga mig.

7.. Klart. Dags för en liten belöning!

Organisera bland hobbyprylar

Veckans projekt kommer i omarbetad form från min bok ”Organisera och förvara hemma – ett projekt i veckan”. Foto är taget av Ulf Huett. Har ni inga hobbyprylar att organisera, checka av prioriteringslistan i stället. Inte många veckor kvar så det vore skönt att få den helt avklarat, eller hur?

Stort lycka till med veckans projekt!

/Paulina

2 Kommentarer
 1. Lena says:

  Jag funderade ett tag innan jag kom på vilka hobbyprylar jag behövde organisera men sen kom jag på det! Pianopallen var full med olika noter och diverse andra saker som bara hamnat där… Nu är alla noter insatta i pärmar och övriga saker har slängts eller sorterats in där de passar bättre. Bild på fb.

  Svara
 2. Lilli says:

  Jag valde att få ordning i sylådan ….tömde ut allt och gjorde rent den så klart. Sen sorterade jag det som hörde ihop i olika fack. Tog även tag i alla mina stick garner…sorterade ut alla öppnade nystan och la dem tillsammans. Jag gillar att pyssla, måla på gamla möbler o sånt och att handarbeta av olika slag. Så det finns mer att sortera …har en köks soffa med fullt i pyssel grejer som behöver ses över ….har med det på prioriteringslistan. Förhoppningsvis hinner jag med det innan årets slut : )

  Svara

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Kommentera gärna!