gammal garderob

Nu gör Viktors garderob nytta i ett nytt hem

Viktors rum har varit lite av en skamvrå i vårt hem. Vi har tänkt att ta tag i det i några år (!) nu, men något mer brådskande har alltid kommit emellan. Att Viktor inte själv var missnöjd med rummet utan sa att han ville ha det precis som det är skyndade inte direkt på oss… Hur som helst. Nu är vi igång. Vi har målat om rummet från Stockholmsvitt till ljusgrått, vilket blev så mycket snyggare tycker jag (och matchar resten av lägenheten). Och så ska vi sätta in en ny garderob och byta ut alla möbler. Mer om detta i ett kommande inlägg. Nu ville jag uppehålla mig lite vid det där att just göra sig av med saker och ge ett konkret exempel på hur mycket nytta det kan göra för fler parter.

Viktor hade två grunda och avlånga IKEA skåp på sitt rum. Gångjärnen till det ena hade gått sönder på ett ställe och skicket var dåligt i övrigt  så det skåpet slängde vi. Det andra ville jag däremot inte kasta för det kändes inte hållbart att slänga något som var fullt funktionellt. Så jag bestämde mig för att skänka bort det. Jag tog kort på skåpet och la ut en annons på nätet. Mitt mål var att:

  • det skulle lämna mitt hem snarast (därav gratis)
  • jag skulle slippa bära ut det själv
  • det skulle komma till nytta någon annanstans

Och mycket riktigt fick vi snabbt napp. Lite frågor fram och tillbaka och till slut hittade jag och en annan person varandra och någon dag senare hämtade hennes kompisar skåpet. Och så fick jag ett tack sms från henne med bilden på skåpet i hennes nya hem, och det ser ut som nedan:

gammal garderob

Det kändes bra att se att skåpet fick ett nytt liv och kunde göra nytta hemma hos någon annan och att det gjorde den personen glad.  Jag blev av med det snabbt och smidigt. Och det blev bra för miljön. Svårare än så behöver det inte vara!

Hoppas att detta kommer att ge er, som upplever detta moment som jobbigt,  lite inspiration och hjälp på vägen.

/Paulina

2 Kommentarer
  1. Lilli says:

    Alltid inspirerande inlägg : )

    Svara

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Kommentera gärna!