läxhörna

Flexibel läxhörna för barnen

”Läxhörna för barnen. Allt är en röra av veckobrev skolböcker pennor och sudd, det finns aldrig där när man behöver jag vill ha ordning och reda. De har inte möjlighet att sitta på sin egna rum, så det bör vara lätt att ta fram till köksbordet. Kram Sofia”

Det jag spontant tänker på är att man ska tänka utanför boxen här. Sofia har själv identifierat var problemet ligger. Dvs att barnens rum, som man spontant först tänker på när man tänker på förvaring av läxor, inte är optimalt för denna familj. I stället gör de läxor vid köksbordet. Då tycker jag att man bör skapa plats i en låda eller skåp i köket eller väldigt nära köket. På så sätt blir det enkelt att ta fram och lägga tillbaka böckerna och andra tillbehör. Vad gäller veckobrev så hör de inte till läxor och bör förvaras någon annanstans. Förslagsvis på anslagstavlan där man kan ersätta det gamla veckobrevet med ett nytt när det kommer.

Så enkelt är det faktiskt att lösa detta. Dock kan det vara praktiskt svårare att hitta plats i ett kök, och då gäller det att bestämma en plats och börja rensa:). Eller så tycker man att det känns onaturligt att förvara läxböcker där. Men det är precis så vi ska tänka för att skapa bra förvaring för våra saker –  utifrån hur och var vi gör olika saker i hemmet.

läxhörna

Viktors böcker ligger faktiskt på hans rum, som ligger väldigt nära vardagsrummet, där han brukar göra läxor. Men om han hade haft dem i köket så skulle vi förvara dem i sockeln på det sätter som jag har exemplifierat på bilden. Jag la böckerna i en mindre låda för att avgränsa dem från andra saker och skapa en tydlig plats åt dem. Denna låda är i övrigt en I-pad kartong – inte gratis, för det ingick i I-pad priset, men jag behövde i alla fall inte införskaffa någon ny låda, så ändå billigt på så sätt och dessutom hållbart:)

Hoppas att du får nytta av tipset, Sofia!

/Paulina

4 Kommentarer
 1. Lilli says:

  När vi hade skolbarn satt vi upp varsin plast ficka med deras namn på anslagstavlan i köket. Där la vi veckobrev,scheman och andra komihåg grejer som rörde skolan.

  Svara
 2. Jenny says:

  Tack för strålande idéer och tips, som alltid hos dig!
  Jag vill ordna motsvarande sockelförvaring i köket och undrar om du vill dela med dig av hur du gått tillväga hos dig? Mig veterligen finns inget färdigt att köpa hos de vanliga stora kedjorna?

  Svara
  • Paulina says:

   Tack! Vad roligt att du gillar mina tips och idéer! Köket köpte vi hos ett företag som heter Nolte. De heter något annat just nu men minns inte vad. Men du kan googla dig fram:) Annars tror jag faktiskt att IKEA har kök med förvaring i sockeln..

   Svara

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Kommentera gärna!