Husdjurens saker

Rensa bland husdjurens saker – projekt vecka 47

Har du husdjur? Beroende på vilket eller vilka djur du har hemma så har du kanske transportburar, foder, sand, strö, borstar, klosax, koppel, plagg, leksaker, klösbräda, sovkorgar, gnagsaker, slang, håv, olika mediciner och papper med information eller intyg från veterinär osv.

Men djur har sin egen vilja och ibland köper vi saker till dem som de inte vill ha. Annat blir snabbt uttjänt och måste rensas bland därför. Den här veckan ägnar vi att gå igenom husdjurens saker och organiserar bland dem.

Om du inte har husdjur är det här ett ypperligt tillfälle att bocka av något från din egen prioriteringslista.

Checklista husdjurens saker:

 1. Gå igenom ditt hem och samla allt som hör till husdjuret/-en på ett ställe.

 2. Gå igenom alla prylar och rensa bland husdjurets saker. Det är ingen idé att spara på saker som inte används, hur dyra de än var att köpa. Är något alltför nött eller trasigt och behöver bytas ut? Skriv upp det på din att göra-lista.

 3. Dela upp i sälj-, skänk- och släng-högar. Ta bilder på det du vill sälja och lägg upp på Blocket eller motsvarande. Eftersom tillbehör till djur ofta är dyra brukar det gå bra att sälja hela och rena saker vidare. Hund- och katthem brukar tacksamt ta emot sådant du vill skänka.

Husdjurens saker

 1. Om du inte redan har en pärm för alla de papper som rör husdjuren, se till att skaffa en nu och samla allt där.

 2. Fundera över hur du förvarat husdjurets saker hittills och hur du vill ha det framöver. Är det smidigare för dig att ha allt överskådligt på ett ställe? Eller föredrar du att förvara olika tillbehör där du oftast använder dem (koppel vid dörren, borste i soffan, klosax i badrummet)?

 3. Är det något ställe som lätt blir skräpigt där ditt husdjur håller till? Se över om du kan underlätta för dig själv på något sätt genom att t.ex. sätta matskålarna på en bricka så att det blir lättare att städa.

 4. Klart. Fira!

 

Veckans projekt kommer i förkortad form från min bok ”Organisera och förvara hemma – ett projekt i veckan”. (som är redaktörens val på Bokus såg jag:)  Bilden är tagen av Ulf Huett.

Har ni några fiffiga förvaringslösningar för era husdjur? Eller har lyckats organisera deras saker på ett bra sätt? Berätta här på bloggen och/eller dela med er av bilder på Förvaringsdrottningens Facebooksida eller Instagram.

Stort lycka till med era projekt! Själv ska jag organisera i Viktors nya garderob – berättar mer om det i ett inlägg framöver:)

/Paulina

PS. Förresten så föreläser jag på en Inspirationskväll för Hyresgästföreningen i Malmö torsdag den 30:e november ifall någon är medlem och vill komma!

8 Kommentarer
 1. Lena says:

  Vi har två katter. De har inte så mycket saker men när jag började fundera kom jag på att det skulle vara snyggare om kattsand kunde förvaras utom synhåll. Den här stått framme bredvid kattlådan. Omorganisation i ett skåp så kom sanden plats där och det ser mycket otydligare ut. Bild på fb

  Svara
 2. Lilli says:

  Här känns det som jag redan har ganska bra ordning . Varje hund har sin egen pärm där vi sätter in allt som.rör just den vovven. Mediciner,salvor och shampoo har fått en hylla i badrumsskåpet och står fint tillsammans där.( fixade det när det var badrummet som veckans uppdrag). Koppel ,halsband och dyl. har vi i en korg i hallen .Hundmat köper vi i stora säckar som vi förvarar i ett hobby rum där inga hundar får vara, sen häller vi upp i små hinkar med tätslutande lock .så vi kan ha dom i ett av köks skåpen. Likaså gör vi med hund ben o godis om vi köper stor pack.

  Svara
 3. Fröken Minimalist says:

  Härligt! Tror många glömmer att även husdjurens saker behöver gås igenom då och då. Hur ser det ut gällande dokument kring husdjur, måste man spara original eller fungerar det lika bra att scanna in?

  Svara
  • Paulina says:

   Oj, det vet jag faktiskt inte.. Men jag antar att om du pratar kvitton så är det samma regler som gäller som i övrigt..

   Svara

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Kommentera gärna!