etiketter till flyttlådor

Flyttetiketter för flytt och förvaring på vinden eller i förrådet

För ett tag sedan skrev jag ett antal inlägg om flytt. Där tipsade jag om hur man på bästa sätt skall märka upp flyttlådor. För att både flytten och tiden efter den ska vara organiserad på bästa sätt och för att det ska vara lätt att hitta så ska lådorna märkas på följande sätt:

  • De ska märkas både på kort- och långsidan. På det sättet kan du ställa lådorna som du vill och ändå kunna läsa innehållsförteckningen på dem.
  • Flyttlådorna ska märkas med vilket rum eller utrymme innehållet i dem hör till. Vid flytt är det då enkelt att se var de ska ställas på det nya stället.
  • Flyttlådorna ska numreras – detta för att man ska kunna skriva ner vad som finns i dem och koppla det till ett nummer.
  • Om du vill så kan du naturligtvis skriva innehållsförteckningen direkt på lådan. Vissa vill inte det av rädsla för stölder och då kan man som sagt skriva ett nummer på lådan och skriva ner innehållet på datorn eller ett papper. Helst både och om du frågar  mig. Då kan du både se innehållet direkt på lådorna och kolla i en sammanställning om du letar efter en specifik sak.

Efter att ha visat exempel på flyttetiketter som uppfyller dessa kriterier, fick jag frågor på var man kunde köpa dem. De finns nu i min webbshop och går att beställa!

etiketter till flyttlådor

Det finns två varianter:

20 st etiketter + innehållsförteckning

50 st etiketter + innehållsförteckning

Innehållsförteckningen är just för att kunna skriva ner innehållet i lådorna på ett separat papper. Men man kan så klart skriva ner det i sin dator eller mobil. Det är vad som funkar bäst för var och en.

flyttetiketter och innehållsförteckning

 

De lådor som finns på vinden eller källaren ska så klart också märkas upp, och dessa etiketter lämpar sig alldeles utmärkt även för det.

/Paulina

2 Kommentarer
  1. Isflingan says:

    Vi är mitt uppe i en flytt och använder flera av dina tips för att göra flytten smidigare och enklare. När man inte bor så stort/inte har alltför många flyttkartonger tycker jag att det räcker bra att bara skriva vilket rum/utrymme lådan ska till och inte allt den innehåller. Blir ändå inte så många kartonger att leta i om man är ute efter något speciellt som man vet finns i sovrumslådorna ex.

    Svara

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Kommentera gärna!