underkläder

När rensade du bland underkläder senast?

Jag har en känsla av att rensning av underkläder är något som blir eftersatt. Till och med när vi tar tag i garderoben. Jag tror att det flesta av oss adderar på nya underkläder och skyfflar undan de som inte längre passar lika bra, eller som vi inte längre gillar. Och så blir lådan med dem överfull. Känner ni igen er?

Så var det i alla fall tidigare hemma hos mig. Numera har jag en rutin för detta. Eller två rättare sagt. De underkläder som jag tar på mig och inser inte längre passar lägger jag direkt i klädåtervinningen. Förutom detta går jag igenom alla underkläder när jag märker att min låda börjar bli full. Jag lovar att det inte tar mer än typ tio minuter.

underkläder

Passar på att ge ett litet tips på förvaring av underkläderna. Bh:er ska ligga som på bilden. De ska alltså inte vikas då att det förstör kuporna (fick jag faktiskt lära mig av er läsare:). Och så kan man dela upp trosorna i olika mindre lådor. Jag delar upp string och seamless trosor.

Har jag rätt att underkläderna blir eftersatta även när ni rensar garderoben?  Känner ni igen er? I så fall tycker jag att ni ska ta tag i detta. Jag vet att vi har ett projekt i veckan och det är ju alldeles tillräckligt egentligen, men detta tar som sagt inte alls lång tid. Dessutom ger det en stor tillfredsställelse när det är klart!

/Paulina

PS. Bilden är tagen av Ulf Huett och kommer från boken ”Förvara smart” (länkar till Stockholms Bibliotek här som exempel). Härom veckan fick jag reda på att jag ska få ersättning från alla landets bibliotek för utlåningar av just ”Förvara smart” under 2016. Visste inte ens om att man fick någon ersättning för det. I alla fall. Då fick jag även reda på att min bok har lånats 6 376 gånger under förra året. Hur glad blir man inte av det? Det är ju den största belöningen! Hållbart är det också!:)

17 Kommentarer
 1. Sara L says:

  Jag gjorde faktiskt en rensning bland underkläderna för några månader sedan, i samband med en garderobsrensning. Då plockade jag ut vartenda plagg & provade ALLT som jag inte var helt hundra på. Ungefär hälften åkte ut tror jag. Det är så skönt att numera veta att oavsett vad jag tar fram så trivs jag bra i det! 😊
  Men nu ser jag ju att många lägger nytvättat längst bak & det ska jag också börja med hädanefter!

  Svara
 2. AnnBritt says:

  Kom på en sak när jag tvättade våra underkläder och så de som skulle slängas. Har fått reda på att KappAhl tar emot kläder och annat. RENA men oavsett skick – trasigt eller vad det är för fel. För får man en värdecheck på 50 kronor. Himla bra. De återvinner och jag får ”betalt”.

  Svara
 3. Matilda says:

  Jag har börjat känna efter under dagen om dessa trosor känns bekväma och om de inte gör det åker de ner i tvättkorgen. Sedan lägger jag in en notis den dagen jag har tvättstugan att dessa trosor ska slängas efteråt. I senaste tvätten slängdes två par och veckan innan då jag hade gått igenom de slängdes ett par stycken.

  Gör även som Isflingan och lägger in längst bak de som är nytvättade.

  Svara
 4. AnnBritt says:

  När jag tvättat mina underkläder och lägger dem i lådan lägger jag det renaste längst in. De som är längst fram är ”gamla” . Det blir jämn slit och bra cirkulation på underkläderna. Samtidigt kan man automatiskt rensa.

  Svara
 5. amandaeandersen says:

  Åh vad jag kände igen mig. Förr hade jag alltid en överfull låda med slitna trasiga små trosor och behåar. Sen tröttnade jag en dag och körde provning och slängde det som inte funkade. Nuförtiden är det en ständig rensning, men desto mindre inköp. Tror jag har ca 10 trosor att varva mellan, alla likadana spetstrosor från Gina Tricot med halvtaskig kvalitet och som inte funkar till alla kläder. Har jag en tajt kjol syns ju spetsmönstret, haha. Dags för inköp, helt klart!

  Svara
 6. Isflingan says:

  Jag använder alltid det par strumpor eller trosor som ligger längst fram. Om de visar sig vara alldeles för slitna eller obekväma så jag inte vill ha just det paret då rensas de ut direkt. På det sättet blir det aldrig något att rensa.

  Svara

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Kommentera gärna!