Rabatter - wunderlist

Så håller jag reda på rabatter

För ett tag sedan skrev jag ett inlägg om att våga vägra gratis. Den handlade om att inte ta emot sådant du inte behöver för det blir bara en börda för dig. Samma sak gäller rabatter. Det gäller att du inte frestas av att något är billigt om man inte behöver det, för då är det ju i själva verket väldigt dyrt.

Däremot om du får erbjudande på en rabatt på något som du ändå tänkte köpa så är det ju toppen. Men då gäller det att bli påmind om denna rabatt vid rätt tillfälle. Och hur gör man det?

Jag har vid flera tillfällen skrivit om Wunderlist och hur den förenklar mitt liv. Så jag använder den till väldigt mycket. Även till att hålla reda på rabatter som jag faktiskt vill nyttja.

Regel nummer ett när det gäller att bli påmind om något är att lägga påminnelsen på rätt ställe, så att du kan bli påmind vid rätt tidpunkt. Och rätt ställe för mig i det här fallet är att lägga info om rabatter i Wunderlist och faktiskt i min Matinköpslista där. Varför? Jo, för att jag tittar i den listan när jag planerar att handla mat. Och då blir jag påmind om att även handla de rabatterade sakerna när jag ändå är ute på stan. Hade jag lagt dem i en annan, separat lista, så måste jag ju komma ihåg att kolla där, vilket jag inte skulle göra. Jag vill dessutom inte behöva komma ihåg en sak till, utan jag vill bli påmind. I Wunderlist har jag dessutom lagt in när rabatten går ut. På så sätt får jag även en påminnelse sista dagen den gäller och nyttjar jag den inte så vet jag när jag kan ta bort det.

Rabatter - wunderlist

Man kan så klart också lägga in en sådan påminnelse direkt i mobilen, alltså utan en app, men då blir jag påmind om detta endast en viss tid, och det kan vara svårt att veta var jag befinner mig då.

Ett annat bra exempel på tema att bli påmind om saker vid rätt tillfälle såg jag på Camilla Läckbergs Instagramkonto härom veckan. Hon lägger sina p-piller vid kaffemaskinen. Kaffet glömmer hon inte att dricka på morgonen och där ligger p-piller så att hon inte ska glömma:)

Så när du behöver bli påmind om något, fundera på när du behöver bli påmind och om det är något annat som du kan koppla det till som du redan gör vid det tillfället eller där du befinner dig.

Vad har ni för tricks för att bli påminda om saker – rabatter eller annat?

/Paulina

2 Kommentarer
  1. Lilli says:

    Doseringsaskar med ett litet fack för veckans alla dagar som är tänkt för mediciner, kan man använda även till annat. Har man akvarium kan man förvara maten i facken och på så vis vet alla i familjen/på jobbet om fiskarna fått sin mat just den dagen.

    Svara

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Kommentera gärna!