Rensa i TV-bänken

Rensa i TV-bänken – projekt vecka 43

Innehållet i tv-bänken är inte vad det var förr. När vi streamar alltmer så behövs varken dvd- spelare eller dvd-skivor, än mindre videokassetter. Men vi kanske fortfarande har en möbel att ställa tv:n på. Dags att rensa i den, göra oss av med saker vi inte har nytta av och använda den mer effektivt framöver.

Den största utmaningen här är nog att våga rensa. Och det kan du göra i två steg om det känns jobbigt. Är det svårt att göra sig av med filmer kan du ju börja med dem du gillar minst. Och så går du på det igen om ett tag igen. Men du bör fråga dig, handen på hjärtat, när du tittade på en dvd-film senast? Om det var för över ett år sedan så har du kanske gått över till att konsumera digitalt och då kan det vara värt att fundera över om du ska behålla skivorna över huvud taget. Utvecklingen går ju dessutom mot att fler och fler filmer görs tillgängliga digitalt.

Checklista tv-bänken:

  1. Ta en ”före”-bild av innehållet i TV-bänken.

  2. Ta ut allt ur tv-bänken.

  3. Rengör ytorna.

  4. Vad förvarar du i din tv-bänk? Gå igenom sakerna och rannsaka dig själv. Använder du dvd- spelaren? Finns de filmer du har på skiva digitalt? Har du annat där som du kan rensa bort eller som hör hemma på ett annat ställe?

  5. Om du ändå vill behålla skivorna, eller vissa av dem, sparar du mycket plats om du slänger fodralen och förvarar skivorna i cd-fickor.

  6. Har du lite yta över efter att du har rensat? Bestäm hur du bäst nyttjar den, annars blir det lätt en allt-i-allo förvaring. Ett tips är att lägga sådant där som du brukar ha liggande i vardagsrummet. Kanske bärbara datorer och Ipads som oftast används i soffan?

  7. Ta en ”efter”-bild.

  8. Belöna dig själv!

Rensa i TV-bänken

Veckans projekt kommer som alltid i ombarbetad form från min bok ”Organisera och förvara hemma – ett projekt i veckan”. Bilden är tagen av Ulf Huett.

Ser fram emot att läsa om vad ni förvarar i era TV-bänkar idag och om det gick att rensa bort en del för att göra plats åt annat som ni använder. Eller så har ni gjort er av med TV-bänken för gott, och då kan ni ju alltid välja något från prioriteringslistan, eller hur? Vill ni dela med er av bilder så gör det jättegärna på Förvaringsdrottningens Facebooksida eller tagga/pinga mig på Instagram.

Stort lycka till med veckans projekt!

/Paulina

8 Kommentarer
  1. Lena says:

    VHS-filmer hade vi i vår tv-bänk. Ingen har tittat på dem på många år. De fick åka ut när bänken rensades i helgen. Istället får en del DVD-filmer flytta in så jag kan rensa i den hyllan också. Bilder på fb.

    Svara
  2. Lilli says:

    Vi har två tv apparater..den ena står på en kista, bara att damma av så var den klar. Den andra har vi på en traditionell tvbänk. Behåller dvd filmerna där eftersom vi fortfarande kollar på dom. Så gick igen dom å kolla så rätt skiva låg i fodralet och dammade av allt. Hittade instruktionsboken till tv:n där , så den fick flytta till pärmen som är till för det .

    Svara
  3. Karin Svensson says:

    Å här sitter jag nöjd och belåten, jag har ingen tv och således ingen
    tv-bänk men men… här finns andra bänkar med lådor och dem har
    jag gett mig på nu. I den ena som är ett sideboard har jag fyra lådor,
    tre tomma och en med spel som vi använder när barnbarnen är här.
    I hallen har jag en skänk, inga lådor men väl två dörrar och innanför
    finns två hyllor, båda två tomma. Där hade jag tidigare min bunkringsmat
    men den har fått flytta ut till ett varmt utrymme i min stuga dit jag drar
    mig tillbaka om SHTF inträffar.

    Nu har jag så utrensat att jag nu får hålla i mig för att inte rationalisera
    bort allt.
    Garderob, köksskåp, kökslådor… inget av dem innehåller en enda
    onödig pryl.
    Jag är bra, tycker jag. He he..

    Svara
    • Paulina says:

      Det har du rätt i att tycka! Bra jobbat!

      Svara
  4. Anonym says:

    Har ställt undan utemöbler idag. I stället. Och rensa0 förådet.

    Svara
  5. Camilla says:

    Innan vi flyttade från vårt förra boende till det nuvarande hade vi en STOR tv-möbel fylld med grejer. Rensade bort så gott som allt i samband med flytten! Det mesta av musik, filmer etc finns ju ändå i telefonen/datorn numera!

    Svara

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Kommentera gärna!