vardagsrummet

Organisera vardagsrummet – projekt vecka 42

I vardagsrummet tittar vi på tv tillsammans, spelar spel, äter, pratar, läser eller bara hänger. Vi vill umgås där och vi vill att det ska vara trivsamt. När saker och ting ligger framme och skräpar eller om det är överbelamrat med prylar så blir det mindre avkopplande och trivsamt. Dags att ta bort irritationsmomenten här.

Checklista vardagsrummet:

 1. Ta gärna en ”före”-bild.

 2. Ta en titt på ditt vardagsrum. Är det något som stör ditt öga? Varför? Är det något du inte gillar? Kan du göra dig av med det?

 3. Finns det saker som alltid ligger framme och skräpar? Fjärrkontroller som ligger i soffan eller på soffbordet? Bärbara datorer, Ipads eller spelkonsoler som inte riktigt har sin plats och därför ständigt ligger framme? Magasin som du inte vet vad du ska göra med? Hitta platser åt dessa saker och förvaringslösningar såsom korgar, skåp och hyllor.

 4. Ta bort allt som inte hör hemma i vardagsrummet.

 5. Har du många prydnadssaker i vardagsrummet? Finns det några du inte gillar? Är de för många så att det blir plottrigt? Rensa bland dem i så fall.

 6. Hur ser det ut i dina fönster? Ligger det saker på fönsterbrädorna som inte hör hemma där? Har du krukväxter som är vanskötta och bara ser skräpiga ut? Ställ ut någon snygg skål där du kan samla småsaker och se över och pyssla om krukväxterna.

 7. Fokusera på möblerna du har i ditt vardagsrum. Finns det några du aldrig använder och som bara tar plats? Eller vill du använda dem oftare? Vad är det som hindrar dig? Kanske ingen sitter i fåtöljen för att den en ljuskälla? Kan det lösas? Gör dig av med möbler som du inte använder.

 8. Ta en ”efter”-bild.

 9. Då var det klart. Dags att fira!

vardagsrummet

Bilden kommer från min bok ”Organisera och förvara hemma – ett projekt i veckan”. Bilden är tagen av Ulf Huett. Vore kul att läsa om vad ära största utmaningar med vardagsrummet är. Bilder kan ni lägga upp på Förvaringsdrottningens facebooksida eller Instagram och tagga eller pinga mig.

Stort lycka till med veckans projekt! Och funkar inte den för er – ta något från prioriteringslistan🙂

/Paulina

7 Kommentarer
 1. Lena says:

  Jag kom inte på något som stör mig i vardagsrummet just nu men tidigare var jag irriterad på fjärrkontroller och tv-tidning som låg framme på soffbordet. På IKEA hittade jag förvaring för både tidningen och fjärrkontrollerna. Se bilder på FB.

  Svara
 2. Lilli says:

  Ligger lite efter med veckans projekt …men nu är vardagsrummet klart. Genom att bara plocka undan det som inte hörde dit så känns rummet mycket större o luftigare. De blommor som behövdes fick sig en dusch. Bytte till andra prydnadskuddar i soffan och sen behövdes inte så mycket mer för att få det lite mysigt.

  Svara
 3. Lilli says:

  Min dotter håller på att byta lägenhet , men måste mellanlanda hemma hos oss ett par dagar innan hon får tillträde till den nya lägenheten. Så gissa om det är grejor överallt just nu 🙂 så denna veckas uppdrag får vänta någon vecka. Det som ändå käns skönt i röran är att jag har ordning i skåp o lådor…..det som inte syns men som ger en behaglig känsla i all röra. 🙂

  Svara
 4. isflingan says:

  Var bara några saker som låg och skräpade. I övrigt var allt redan ordnat och rent. Just vardagsrummet är det rum som oftast håller sig städat hemma hos oss. Inga onödiga prylar som förvaras där och också det rum vi oftast umgås i och därför vill hålla så mysigt som möjligt. Önskar alla andra rum också kunde få vara så.

  Svara

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Kommentera gärna!