flyttetiketter - få ordning i det nya hemmet

Få ordning i det nya hemmet – flytt del 4

Då var det dags för den fjärde delen av min flyttserie. Den handlar om att organisera. För nu när du har flyttat in i det nya hemmet så har du faktiskt en fantastisk möjlighet att skapa grundläggande ordning där! Det är en av de bästa sakerna med att flytta tycker jag. Man får möjlighet att börja om från början. Men denna process måste få ta sin tid. För att veta var du ska lägga saker så att det blir logiskt för dig måste du få tid att upptäcka nya rutiner som du skapar i ditt nya hem.

För att du ska skapa en ordning som håller, så tycker jag att du ska börja med att packa upp det som du med säkerhet vet att du behöver använda på en gång. Det ska du försöka organisera i lådor och skåp så bra det bara går.

Resten ska du packa upp allt eftersom. Varför? Jo, det finns några goda skäl till det.

  1. För det första på grund av det jag skrev ovan. Du ska veta var du ska lägga dina saker först. Det är alldeles för lätt att bara trycka in saker lite var som helst när man packar upp och tänka att ”det där tar jag tag i sedan när jag har tänkt ut en bättre plats”. Och så blir dessa saker liggande på något ologiskt ställe.
  2. Även om du förhoppningsvis har rensat innan du packade dina saker, så finns det garanterat fler saker som du kan göra dig av med. En superbra metod att få reda på vilka dessa saker är handlar just om att endast packa upp sådant som du behöver. Det som blir kvar i lådorna i några månader kan du ju göra dig av med. Det låter stökigt tänker du kanske nu, men om du även har gjort den andra läxan och markerat dina lådor ordentligt (se bilden nedan), så kan du ställa dem på ett ställe i hemmet och inte överallt och ändå hitta vad du letar efter. Jag lovar – det är ett fantastiskt sätt att utvärdera vad man verkligen behöver och en chans att göra sig av med resten.
  3. Stoppa inte undan saker på vinden, i källaren eller garaget utan vidare. Jag vet att det är otroligt frestande. Men gör inte det. Dessa saker kommer du i så fall aldrig att bli av med. Även här måste du vara lika hård. Och när du verkligen har kommit fram till att vissa saker behöver förvaras på vinden, packa ner dem i flyttlådor och märk upp dessa så att du lätt hittar bland dina saker. Du kan använda färdiga etiketter till detta säkerställer att du märker upp på både lång- och kortsidan. På det sättet kan du lätt kunna läsa innehållet oavsett hur du ställer lådan.

flyttetiketter - få ordning i det nya hemmet

På det sättet går det långsammare att packa upp allt. Men det blir så mycket bättre i längden, eftersom allt blir genomtänkt och inga onödiga saker kommer att läggas i skåp, lådor, i kammare, extra utrymmen osv.

När du känner att du har hittat en bra plats för dina saker – märk upp. Det kommer att hjälpa alla att ställa tillbaka dina saker på rätt ställe.

Sedan ska jag tillägga att det inte är alltid som man har tänkt igenom allting rätt på en gång och du kommer att behöva flytta om några saker, men det är en del av processen, så misströsta inte.

Vill ni läsa de andra delarna i min flyttserie, så handlar den första om att rensa inför flytt, den andra om att planera och den tredje om smart flyttpackning.

Har ni några tips på hur man ska få ordning i det nya hemmet efter att man har flyttat in? Dela gärna med er!

/Paulina

4 Kommentarer
  1. Isflingan says:

    Jag packar nog helst upp allt så snart som möjligt efter flytten, då jag blir stressad av att ha massa kartonger överallt i huset. När allt väl är uppackat, man har bott in sig ett tag och fått känna efter hur man vill ha det, då använder jag mig mer än gärna av dina veckans/månadens utmaningar och rensar skåp/låda för låda och rum för rum tills allt är organiserat precis som man vill ha det. Men precis som du skriver kan det ta sin lilla tid då man ju behöver bo in sig först.

    Svara

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Kommentera gärna!