Wunderlist - inköpslista

Wunderlist – från inköpslista till projektverktyg

Sedan jag upptäckte appen Wunderlist har mitt liv blivit så mycket enklare. Ni frågade också om den när jag skrev inlägget om skolstart. Så jag måste dela med mig av fördelarna med den och vad man kan använda den till. Kortfattat så är det en planeringsapp där man kan skapa checklistor, utse en ansvarig, bifoga dokument eller bilder samt kommentera. Dessa funktioner gör att Wunderlist kan användas till allt från en inköpslista till mer komplexa saker som projekt exempelvis.

Inköpslista

Jag laddade ner den för att jag tyckte att min dåvarande inköpssapp inte var tillräckligt bra. Och Wunderlist är verkligen fantastisk. Den har framför allt följande fördelar:

1. Du kommer åt din inköpslista överallt.

Du skapar en lista som du kan kalla ”Matinköp” exempelvis, som jag har gjort. I den skriver du det som ska köpas. Trixet här är att skriva ner det du behöver köpa så fort du kommer på det. Det kommer göra att du aldrig kommer att glömma något. Den vanan har vi fått in hemma.

2. Du kan dela listan med andra i hushållet

Den andra grymma saken är att du kan dela listan med andra. Detta gör att alla har tillgång till listan och kan lägga till eller ta bort saker när dessa är inhandlade. Och när saker tillkommer eller tas bort så ser de andra som delar samma lista detta på en gång. Detta innebär en tredje fördel:

3. Du vet när någon annan handlar

Tar man bort saker så fort man stoppar in dem i kundvagnen, vilket jag rekommenderar för då blir det ännu mer överskådligt när man handlar,  så ser även den andre att man är ute och handlar. Och då kan man ju passa på och lägga till något till listan!

 

Wunderlist - inköpslista

Läsaren Lena tipsade om att hon håller reda på fryst mat med hjälp av Wunderlist genom att hon, i appen, skriver in vad som finns i frysen. Toppen förslag tycker jag! Det ger dig ett överblick, eller hur? Och så kan man planera maten utan att behöva vara hemma och titta in i fyrsen:)

Jag har även börjat använda appen som ett projektverktyg och då verkligen insett genialiteten med den. Snacka om att det blir enkelt att hålla ordning och reda i konversationer, uppgifter och diverse dokument och underlag. Man kan även installera appen på datorn så den är verkligen grymt bra som projektverktyg. Någon annan som använder appen? Vad använder ni den till i så fall och vad tycker ni om den?

I övrigt har jag fått några frågor gällande min första bok ”Förvara smart”. Den har varit slutsålt ett tag, men mitt förlag har tryckt en ny upplaga och den kommer att finnas i bokhandeln vecka 35 (28:e augusti). Och vill ni inte vänta tills dess så går det alldeles utmärkt att beställa den i min webbshop, och då kan ni få den signerad:)

 

/Paulina

16 Kommentarer
 1. AnnaSmyckeform says:

  Jag använder också Wunderlist. Den är grym! Hos oss använder vi den främst till matinköp men jag har också en mängd andra listor. Födelsedagspresenter, places to go, inköp till huset, to dos, inför jul, inför påsk, filmer/serier att se, packlistor, osv, osv.

  Svara
 2. N/pafyrahjul says:

  Jag använder Evernote till typ allt, förutom handlingslissta. Handlingslistan görs i Icas app (handlar så gott som alltid på Ica då det är affären som är enklast att ta sig till). I ica-appen kan jag få upp rabatter och sortera efter hur varorna finns i den aktuella butiken och så. Planen är att receptsamlingen också ska in i Evernote 🙂 Och med taggar så det blir lätt att söka i den. Då kan jag dessutom komma åt den var jag än är. Perfekt om en vill ha ett recept när en är någon annan stans än hemma. Å extra värdefullt då en behöver komma med tips på glutenfritt 🙂

  Svara
 3. Viktoria says:

  Är flitig användare av Wunderlist 😊 Har listor för allt, födelsedagar, vad som ska med till stugan, matinköp, Bucket list, packlistor, matsedelsidéer mm. Har också sett att wunderlist ska ersättas av To do, och att man kommer kunna importera allt material till nya appen 😅

  Svara
  • Paulina says:

   OK. Det var ju tryggt att höra. har svårt att tänka mig att det skulle upphöra rakt av då det ju är ett jättebra verktyg! Kanske är det namnet som är för svårt för de som inte pratar tyska..

   Svara
 4. Hehnna says:

  Fantastisk app! Har löst många vardagsdilemman hos oss i sommar. Med lägenhet och sommarhus behövs olika listor som matinköp till båda ställena och vad som ska tas med etc.

  Svara
 5. hfroderberg says:

  Jag testade wunderlist men föll för Trello. Motsvarade verktyg där man gör listor och checklistor, kan sätta deadlines etc. Använder det på jobbet. Supersmart att starta listan i datorn och sedan när jag är på språng pricka av med mobilen. Listorna kan också delas med andra. Jag har inte testat premium versionen.

  Svara
  • Paulina says:

   Trello använder jag också, men inte privat. Visste dock inte att de hade en app! Måsta ladda ner den så klart. Tack för tipset!

   Svara

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Kommentera gärna!