Organisera bland plastpåsar och matlådor

Ordning bland plastpåsar – projekt vecka 32

De ställen där vi förvarar plastpåsar brukar höra till de stökigare utrymmen vi har i köket – och ge upphov till en hel del frustration när man öppnar dessa skåp eller lådor. Just därför ska vi ta itu med detta och skapa en ordning som håller! Detta bör vara ett kort uppdrag som ger en stor tillfredsställelse, så det är bara att sätta igång!

Checklista plastpåsar:

 1. Samla ihop alla dina plastpåsar. Även om du har tänkt förvara dem på ett ställe så tenderar de sprida ut sig om de blir för många.

 2. Rensa bland dina plastpåsar. Vissa känns liksom inte sköna att använda – de är för hårda eller har en konstig storlek. Andra är slitna eller har hål. Eller så är de bara för många och du kommer inte att använda upp dem. Dessutom får du ju nya med dig hem i samband med olika inköp. Kasta de plastpåsar du inte vill behålla i plaståtervinningen.

För att spara dig rensning framöver och vara snäll mot miljön kan du fundera över vilka plastpåsar du brukar återanvända och vilka som hamnar direkt i återvinningen. De som du inte återanvänder kan du tacka nej till redan i affären om du kan stoppa sakerna i din handväska eller i en annan påse.

 1. Rengör utrymmet plastpåsarna har legat i.

 2. Hur förvarar du dem idag? Vissa knyter ihop alla sina plastpåsar och förvarar dem i en speciell plastpåsebehållare. Andra viker dem till små trekanter. Är du nöjd med din förvaring? Då behöver du inte ändra något här.

Organisera bland plastpåsar och matlådor

 1.  Om du inte har en bra förvaring för dina plastpåsar sedan tidigare, eller om du tycker att det tar för lång tid att leta bland dem, så råder jag dig att organisera dem efter storlek, då storleken oftast är det viktiga när du letar efter en plastpåse. Du kan lägga dem i en låda som du avgränsar med mindre behållare för olika storlekar (som på bilden). Det är inte svårare än så!

 2. Ta gärna en bild på hur det blev och dela med dig för att inspirera andra! Det kan du göra antingen på Förvaringsdrottningens Facebooksida eller lägga upp dem på ditt Instagramkonton, och då pinga (@) eller tagga (#) forvaringsdrottningen om ni vill att jag ska se dem (vilket är superkul). En toppenbild gällande förra veckans projekt av @nadja_andersson  delade jag i veckan. Hon visade hur hon hade ordnat i sitt skafferi. Riktigt snyggt blev det!

7. Klart. Endast belöning återstår.

Ett annat alternativ för veckans projekt är att rensa bland matlådor. Det skriver jag mer om i min bok, som veckans projekt kommer ifrån. Bilden är tagen av Ulf Huett och kommer också från den boken. Eller så kan ni ta något från er egen prioriteringslista.

För övrigt kunde jag ett tag jag inte svara på era kommentarer i veckan och meddelanden kom inte heller fram i kontaktformuläret.  Men allt är fixat och i sin ordning nu och jag har läst igenom och svarat på allt hoppas jag:)

Stort lycka till med veckans projekt!

/Paulina

10 Kommentarer
 1. Sara L says:

  Bra & snabbt uppdrag! Men jag tog itu med papperskassar samtidigt. Hällde ut allt på golvet. För små papperskassar slängde jag. Plastkassar som var för små för vanliga sopkorgen förpassades till badrummet där vi har en mindre sopkorg. Nöjd! 😊 Bilder på fb!

  Svara
  • Paulina says:

   Visst går det snabbt att organisera och rensa bland pappers- och plastkassar! Och det ger en garanterad nöjdhetskänsla!

   Svara
 2. Isflingan says:

  Vårt problem är snarare att vi har för få plastpåsar. Handlar alltid mat i tygkassar och när man köper saker eller kläder tar jag på min höjd en påse på det första stället, men oftast lägger jag även de i tygkassar. Men de få påsar jag har är organiserade i storleksordning. Även matlådorna är nu organiserade i storlek och form. Skulle dock vilja byta ut alla mot glaslådor, men det får bli ett framtida projekt.

  Svara
 3. Lilli says:

  Plastpåsar som ska användas till sopor förvarar jag i skåpet under diskbänken, i en behållare från Ikea som heter VARIERA. Påsarna knyter jag lätt i hop. Sparar alltid några finare och rejälare plastpåsar som ska användas till annat i en trådhylla där jag har mina kläder….då får jag ha dom ifred haha…Skåpet under diskbänken blev städat på köpet genom detta uppdrag..Även skåpet där jag har plastbyttor och matlådor blev städat. Sparade bara det som fanns lock till..de andra har jag ju ingen användning för. Blev inte så många matlådor kvar så det får jag skriva upp på inköpslistan.

  Svara
 4. Linda says:

  Jag förvarar mina under vasken i en stor guldfärgad presentpåse. Fungerar bra nu när jag är mycket restriktivare med att ta hem nya påsar främst för miljöns skull.

  Svara

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Kommentera gärna!