Reseförpackningar som passar in i necessärer

Förbered necessärer och mediciner för resan – projekt vecka 27

Eftersom det är semestertider så tar vi itu med några inte så krävande uppdrag under de närmaste veckorna. Om du är bortrest en eller ett par veckor kommer det att gå fint att komma ikapp.

Inför eventuella resor i sommar är det också en god idé att förbereda necessärer för att göra packandet smidigare. I en resenecessär ska du ha mindre förpackningar. Detta av två anledningar. För det första så sparar det både yta och vikt, för du vill ju inte bära på onödiga saker. För det andra så är det ett krav att ha förpackningar under 100 ml om du flyger och vill ha necessären i ditt handbagage. Vill du ta med dig favoritschampot kan du köpa reseförpackningar som du kan hälla över det i. Annars är det smart att behålla små förpackningar i en necessär och gå igenom och fylla på dem så här års.

Checklista resenecessärer:

 1.  Ta fram dina necessärer. Rengör dem och rensa bland saker som finns i dem.

 2. Ta fram alla saker som du verkligen behöver ha med dig under resan och gruppera ihop dem. Bra att ha-saker kan vara schampo, balsam, tvål, tandkräm, tandborste, tandtråd, bomullsrondeller, tops, krämer, rakhyvel, raklödder, smink, linser, linsvätska, linsfodral.

 3. Byt gärna ut större förpackningar mot mindre, speciellt om du ska flyga. De finns att köpa i de allra flesta affärer samt apotek. Tips på vad du ska tänka på när du köper dem. Ser de likadana ut, se till att märka upp dem så att du ser vad som är vad. Det kan du exempelvis göra med Dymo. Om du redan har småförpackningar som du använder, se till att fylla på dem inför nästa resa.

Reseförpackningar som passar in i necessärer

 1.  En necessär med mediciner är också bra att ha. Fundera över vilka mediciner du behöver ha med dig på resan och packa ner dem. Har du barn så kanske de kan ha sin egen necessär.

 2. Belöna dig själv med något.

Funkar inte det här projektet för dig, så ta något från prioriteringslistan.

Detta projekt kommer i något förkortad form från min senaste bok ”Organisera och förvara hemma – ett projekt i veckan”. Bilden är tagen av Ulf Huett.

/Paulina

13 Kommentarer
 1. Sara L says:

  Tog det här uppdraget efter semestern eftersom neccessärerna brukar ha en tendens att stå kvar ouppackade i badrummet. Nu har jag tömt dem på allt & gått igenom vad som ska vara kvar. Fick slänga lite som var alldeles för gammalt, resten ställde jag där det ska stå. I höst ska jag på några jobbresor så nu är necessären förbered inför det. Schampo & balsam är påfyllt. Jag passar på att använda små provflaskor jag fått med ansiktskräm, body scrub & liknande. Allt är i mindre förpackningar så det även går att ta i handbagage (bild på fb).

  Svara
 2. Isflingan says:

  Semestern är slut för den här gången. Men har en ny semestervecka inbokad i september redan. Och nu är resenecessären både uppdaterad och påfylld redan så att packningen sedan kommer gå både snabbare och lättare. Smink och vissa mediciner tycker jag dock det är onödigt att ha dubbla uppsättningar av så de packas i samband med själva resan eftersom de används dagligen även på hemmaplan.

  Svara
 3. Lena says:

  Småflaskorna har rensats och fyllts på här idag. Jag har även hårmousse och spray i miniförpackningar. Väldigt praktiskt även om det innebär att jag inte kan använda favoritmärkena på resa eftersom de inte finns i litet format. Necessärerna fick en tvätt också så nu är det smidigt att packa nästa gång. 🙂

  Svara
 4. Marie says:

  Tänkte på de burkar och flaskor som visas på bild på ditt Instagram och i nya boken på sid 66… Fanns även en smidig liten tratt för påfyllnad.

  Svara
 5. Lilli says:

  Kastade min necessär när jag städade badrumsskåpet , då den blivit så ofräsch och gick inte att få rent längre. Har faktiskt glömt att köpa en ny….så det var bra att du påminner här. Har dock en jätte liten necessär eller vad man ska kalla det, som jag alltid har med mej i väskan med sånt jag kan behöva . Enkelt när man byter väskor att inte ha massa små plock löst. Kommer att fortsätta med förra veckans projekt även denna vecka , eftersom jag inte blev helt klar.

  Svara
 6. Marie says:

  Praktiska flaskor och bra zip lock! Har inte hittat burkar ännu, vart kommer både flaskorna och burkarnaifrån?

  Svara
 7. Heléna says:

  Här kan jag komma med en inflikning. Jag fick i en goodiebag en nessecär med såna små behållare men fick inte ta med dom i handbagaget på flyget för att det inte stod på flaskorna hur mycket dom innehöll. Jag hade en annan flaska där det stod att det rymdes 100 ml och dom här var kanske hälften så stora men nej, där var det tvärstopp, fick checka in väskan eller slänga grejerna. Så tänk på det!

  Svara
  • Paulina says:

   OK. Det har aldrig hänt mig. Låter som någon paragrafryttare du har stött på som vägrar erkänna det uppenbara fastän det inte står på förpackningen, men bra att berättar att sådant kan hända.

   Svara

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Kommentera gärna!