Ordning i hemmakontorer

Organisera hemmakontoret – projekt vecka 26

Solsken utanför mitt mönster och semester för många. Få se vilka som hänger med denna vecka ändå:)

Alla kanske inte ett helt arbetsrum eller ett riktigt hemmakontor – men någonstans ska vi ta hand om det administrativa i vårt hem, förvara våra pärmar med de viktigaste pappren, intygen mm. Kanske du har ett skrivbord och en hylla för pärmarna, eller så använder du matbordet eller köksbordet för pappersarbetet. Oavsett vilket är dags att organisera sig så att du har allt du behöver lättillgängligt och så att allt som hör hit har sin bestämda plats och inte skräpar runt i hemmet.

Checklista hemmakontoret:

 1. Vilka saker tycker du hör till hemmakontoret? Var förvarar du dem? Finns de utspridda på olika ställen? Finns det en logisk anledning till det och ett system som fungerar? Låt det i så fall vara. Men om så inte är fallet: samla ihop allt på ett ställe och fundera över var det lämpar sig bäst att förvara dina pärmar och annat relaterat.

 2. Om du har ett arbetsskrivbord, se över vad som ligger på det. Endast det nödvändigaste bör ligga framme. Resten ska vara dolt i skåp och lådor. Mer om hur du skapar du ordning på skrivbordet i 7 steg.

 3. Om du har skåp eller lådor under skrivbordet, rensa i dem.

 4. Om du inte redan har pärmar bör du skaffa några för att kunna organisera saker i. Mer om vilka slags pärmar du bör skaffa, vad du bör kategorisera och hur för att få ordning på papper som rör ditt hem på ett bra sätt i dem finner du i min bok.

 5. Då var det dags att fira ett välorganiserat hemmakontor!

Ordning i hemmakontorerDetta projekt är en förkortad version av veckans projekt som kommer från från min bok ”Organisera och förvara hemma – ett uppdrag i veckan” . Bilden är tagen av Ulf Huett.

Hur ser era hemmakontor ut? Har ni saker samlade på ett ställe eller finns de fördelade på några olika? Hur funkar det för er? Om ni vill lägga upp bilder så går det eller ”före” och ”efter”-bilder går det att göra det på Facebook eller Instagram genom att hashtagga mig (#förvaringsdrottningen).

Stort lycka till med veckans projekt!

/Paulina

Följ mig gärna via Facebook:

Eller på Instagram:

12 Kommentarer
 1. Lena says:

  Till slut tog jag tag i vårt hemmakontor. Jag har rensat, satt i pärmar och slängt. Visst kunde jag gjort ännu mer. Nya tidskriftsamlare hade varit snyggt men det får bli nästa gång. Jag är nöjd att jag fått ordning på det värsta 😉 Bilder på fb.

  Svara
 2. Lilli says:

  [* Tillägget Shield har markerat denna kommentar som ”0”. Anledning: Human SPAM filter found ”,me” in ”comment_content” *]
  Även om det är semester och ledighet försöker jag göra något nyttigt , och för min del blir det mycket lättare när jag får ett uppdrag, annars blir det lätt att man bara skjuter upp sakerna. Har inget direkt bra hemma kontor utan har det på flera ställen,men det har ändå funkat. I ett rum har jag en liggandes tidskriftsamlare där ett fack är för räkningar som ska betalas, ett annat fack lägger vi viktiga papper som inte behöver in i någon pärm . Gick igenom allt denna vecka och kunde kasta en del . Räkningar som är betalda lägger vi i hemma arkiv , månad för månad.Tycker det är lättare att gå tillbaka om man behöver leta efter någon räkning. Kommer att behöva fortsätta lite med detta uppdrag även nästa vecka , gå igenom lite gamla pärmar .Bilden på hemmakontoret som du visade verkar ju va toppen , bara att bygga på och ändra hyllorna allteftersom…..Kommer det från ELFA ??

  Svara
 3. Linda Emilsson says:

  Jag har olika pärmar i en hög smal hylla. Det är försäkringspärm, sambon och jag har varsin personlig pärm med betyg, intyg osv. Vi har två huspärmar med allt som rör vårt hus som köpehandlingar, renoveringar, övriga inköp osv. Jag har pärmar för garantier, bruksanvisningar. Barnen har varsin pärm på sina egna rum där de sätter in kvitto, betyg, bankpapper osv. Systemet funkar bra även om jag har som mål att sätta in mina papper direkt och inte samla på hög.

  Svara

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Kommentera gärna!