Paulina Draganja utlandsutgivning Tyskland Polen Portugal

Bokutgivning i Polen och Portugal

Jag fick reda på att mina böcker även kommer att ges ut i Polen och Portugal!  I Polen kommer ”Förvara smart” att ges ut redan i höst och ”Organisera och förvara hemma – ett projekt i veckan” till våren 2018. Då kommer den boken även att ges ut i Portugal. Portugal känns superkul, men Polen är verkligen en dröm som gått i uppfyllelse. Jag föddes ju där och tillbringade de första elva åren av mitt liv där. Polen kommer därför alltid att ha en speciell plats i mitt hjärta. Mina släktingar kommer att kunna läsa böckerna! Och det blev till och med en budgivning om dem mellan två förlag, vilket tydligen inte är så vanligt. Förlaget som vann budgivningen heter Burda och är egentligen ett stort tyskt familjeägt mediebolag och en av Europas största förlag med över 10 000 anställda världen över. Hoppsan. De funderar nu över omslaget. Det blir nog inte samma som här, vilket tydligen är vanligt.

Paulina Draganja utlandsutgivning Tyskland Polen Portugal

Och förlaget i Tyskland, där ”Ett projekt i veckan” också ska ges ut, har redan börjat översätta boken. Så de utländska versionerna börjar sakta men säkert ta form. Väldigt roligt att vara med om och läsa sig hur utgivning utomlands går till och ska bli så kul att få se mina böcker på andra språk. Ska ta tillfället i akt och läsa den polska översättningen för att bättra på min polska. Det behövs…

/Paulina

6 Kommentarer
  1. Laura says:

    Så himla skoj! Det är fantastiskt roligt att följa dig och dina framgångar. Härligt att boken kommer även ut i Polen, det blir säkert en poppis julklapp 🙂 jag ska definitivt även köpa den översatta boken.

    Svara

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Kommentera gärna!