Sälja eller skänka – bestäm dig för en summa

Varför är det så svårt att göra sig av med prylar? Det kan handla om allt från en personlighet till praktiska omständigheter. Två faktorer är ändå generella för alla: 1. beslut som måste tas om något ska bort och 2. tid det tar att göra sig av med saken.

Beslut att göra sig av med saker kan först handla om ifall du just ska göra dig av med något över huvud taget. Ifall föremålet har ett värde för någon annan kan nästa steg vara att bestämma om du ska skänka eller sälja. Och att sälja kan ändå ta en del tid. Om du ska göra det via Blocket exempelvis ska du ju helst fota, sedan lägga upp en annons, kommunicera med eventuella köpare och boka eventuella tider för att någon ska kolla på och hämta upp föremålet. Vilken summa är värd denna tid? Ett tips är att fundera över just detta. Denna summa varierar så klart från person till person men när du bestämmer dig vad det är värt för dig så blir det lättare för dig att avgöra om du ska lägga ner tid på att försöka sälja något eller om det kanske är bäst att skänka för att du faktiskt ska bli av med det. Sedan är det så klart inte säkert att du får det sålt just för det priset men det blir ett bra riktmärke att gå efter för att underlätta för dig att fatta ditt beslut.

slänga-sälja-spara-skänka

Ytterligare en faktor som jag brukar ta hänsyn till när jag ska sälja något på Blocket är hur otympligt föremålet är. Där kan jag lägga ut en annons till ett väldigt lågt pris om det är något jag helt enkelt vill bli av med och då jag ser värdet i att någon hämtar upp föremålet och jag därmed vinner både tid och även pengar för att frakta bort det.

Något annat du brukar ta hänsyn till när du beslutar mellan att skänka eller sälja?

/Paulina

Följ mig gärna via Facebook:

Eller på Instagram:

2 Kommentarer
  1. Lilli says:

    Jag har skänkt kläder efter min dotter till en familj som blir otroligt tacksamma att få ärva. Det är så roligt att se när tjejerna där bli så glada och använder det dom får. Innan frågade jag så klart om dom ville ha kläder av oss.

    Svara

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Kommentera gärna!