descriptores aromaticos

Resesouvenirer som inte skräpar ner

Det är kul med resesouvenirer, men många blir dessvärre ofta en belastning i hemmet när man väl kommer hem. När jag var yngre samlade jag på kylskåpsmagneter och köpte sådana vart jag än åkte. Det blev ju en hel del kylskåpsmagneter med tiden… Och efteråt kom jag på att det såg ganska plottrigt ut på kylskåpet och att alla magneter inte ens fick plats. Och så hade jag plötsligt en massa kylskåpsmagneter som jag inte visste vad jag skulle göra med..  Samtidigt vill jag omge mig med reseminnen. De fyller mig med bra känslor. Så jag fattade ett beslut – att sluta handla krimskrams och i stället endast köpa saker som verkligen pryder hemmet. Resesouvenirer kan dessutom göra hemmet så mycket mer personligt och bli unika inredningsdetaljer.

Därför jag försöker att hitta just sådana souvenirer och jag tänker på var de ska få plats hemma hos mig innan jag fattar mitt köpbeslut. Eller så letar jag just efter saker som ska stå på en viss plats eller hänga på en viss vägg. När vi åkte till Sri Lanka i vintras så letade jag efter en staty och visste exakt var den skulle stå och hur hög den skulle vara. När vi besökte den vackra gamla kolonialstaden Galle visade det sig att de hade en hel del konstgallerier och där hittade jag en perfekt staty. Samma sak med en lite tavla jag köpte där. Den passade perfekt måttmässigt på min tavelvägg.

resesouvenirer tavelvägg

En annan kär resesouvenir är en plansch jag köpte när vi var på vår bröllopsresa i Argentina och åkte runt till olika vingårdar i Mendoza (kan varmt rekommendera det för övrigt – det är nog den bästa resan jag någonsin har gjort). Flera av er frågade var tavlan kom ifrån när jag la ut en bild på Instagram med den i bakgrunden. Nu har jag hittat den på Amazon ifall någon vill beställa. Den är i och för sig på engelska där och inte på spanska som min, men jag kan tänka mig att de flesta kanske föredrar engelska ändå.

descriptores aromaticos

När jag pluggade i Spanien hittade jag ett svartvitt foto av en flamenco dansös som jag direkt blev förälskad i (har en svaghet för dans, det spanska och svartvita fotografier..). Den pryder nu en av väggarna i vardagsrummet. Jag blir aldrig trött av att titta på den eftersom den är så vacker och jag får en dessutom en skön känsla i kroppen eftersom det var en speciell period i mitt liv som jag minns med värme.

resesouvenirer som inte skräpar ner

Jag skulle kunna fortsätta ganska länge till, men det jag vill förmedla är just att resesouvenirer kan vara alldeles alldeles underbara att ta med sig hem, men se gärna till att det blir sådant som ni får nöje av länge och inte saker som plottrar ner era hem.

/Paulina

6 Kommentarer
 1. Dammsugarexperten says:

  Personligen reser jag väldigt mycket och har samlat in bra mycket ”skräp” från världens alla hörn. Men det skapar en viss atmosfär i hemmet med massa olika föremål från olika kulturer.

  Svara
 2. Anita says:

  Jag är intresserad av musik. Jag brukar köpa cd med landets typiska (folk)musik eller musik som landet är känt för!
  Jag brukar också köpa små underlägg, som jag kan använda till glaset/koppen när man fikar.
  En variant är om man bott på hotell: jag sparar pappersbordsundeläggen och laminerar dem. Innan jag laminerar dem dekorerar jag med olika biljetter, servetter, inträdesbiljetter m.m. Kul att använda vid bjudningar, eller varför inte när man äter själv i sin ensamhet?!?!!

  Svara
 3. Vintergatan says:

  Jag har kommit till samma insikt. du sätter fingret på en sak, välj något med hjärtat då kommer souveniren få en naturlig plats i ens hem.
  Vi köpte på vår förlovningsresa en lampa som ser ut som Eiffeltornet i metall. Älskar den. Satt en längre sladd på den. Voilà

  Svara

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Kommentera gärna!