vardagsrummet

Kaos hemma? Skapa en frizon

Jag får panik! Jag kände det när jag kom hem härom veckan. Det låg saker precis överallt. I varje rum var det stökigt. Vi höll på att flytta ut arbetsplatsen i sovrummet för att flytta in spjälsängen och byrån och sätta upp mörkläggningsgardiner. Och då kunde man ju passa på och sätta upp skenor i Viktors rum också.  Och så byta till dubbla skenor i vardagsrummet. Svärmor var på besök och skulle korta till alla gardiner vi hade köpt på oss. Och allt var kaos kändes det som. Saker stod i hallen, låg utspridda på matbordet, bordet i vardagsrummet, soffbordet och i soffan. Det var stökigt var man än tittade. Och det pallar jag bara inte med. Det blir jag riktigt stressad av. Jag kände hur irritationen växte inom mig och tänkte att jag bara måste röja och skapa harmoni någonstans. Jag tänkte att vardagsrumsdelen med soffan och soffbordet var lättast att ordna till. Bort med allt från soffbordet och soffan och ordna med kuddarna. Fem minuter senare var det trivsamt där. Och jag kände mig så mycket bättre till mods. Jag hade i alla fall skapat en liten frizon i hemmet, där det var ordning som jag kunde vila ögonen på.  Där kunde jag ta en paus innan jag tog tag i nästa kaosmoment i hemmet.

Jag vet så klart inte om alla andra funkar som jag men jag kan bara konstatera att det var en riktig quick fix som gjorde stor skillnad i mitt välbefinnande. Och det borde ju funka på fler, så därför ville jag dela med mig av detta. Så om ni känner att ni har kaos där hemma och märker att det påverkar hur ni mår – skapa en frizon där ni kan ladda batterier och liksom hämta andan innan ni ska ut i oordningen igen. Lite som att komma upp till ytan och kippa efter luft innan man dyker ner igen:) För kaos överallt är riktigt jobbigt.

Hoppas att ni får nytta av det här tipset! Eller har ni något annat knep som ni tar till när det blir för stökigt hemma? Dela i så fall gärna med er!

vardagsrummet

Min oas i kaoset

/Paulina

10 Kommentarer
 1. Ingela says:

  Det tar verkligen energi om det är kaos överallt! Bra med oaser! Drömmer om ett alldeles eget rum…

  Svara
 2. Isflingan says:

  Igenkänningsfaktor de luxe!!! Det skulle lika gärna kunna ha varit jag som skrev det där inlägget. Jag får verkligen panik om det är stökigt överallt hemma. Åtminstone på EN plats i hemmet måste det vara ordning och reda så man kan sjunka ner där med en bok eller nåt och bara andas en stund. Oftast blir det soffan med soffbord etc i vardagsrummet som får stå för oasen.

  Svara
 3. Lilli says:

  Jag har gjort sovrummet till ett avkopplande och rofyllt rum. Genom att bla. Inte ha klädförvaring där inne som tidigare, alltså ingen garderob, byrå eller stol som det annars blev fullt med använda kläder på. Vi bytte ut sängborden till små väggfästa istället.de är riktigt små men fyller ändå sin funktion. Och det blir inget annat som bara blir liggandes där som tidningar och sånt. Jätte härligt att ha det så här.

  Svara
  • Paulina says:

   Låter som en bra lösning. Viktigt att sovrummet inte blir överbelamrat. Är övertygad om att det påverkar sömnen.

   Svara
  • Paulina says:

   Ja, där kan man ju också snabbt skapa ordning genom att ta bort det som inte ska vara där och hänga upp saker där de ska vara:)

   Svara
 4. Christina says:

  Så gör jag med! Brukar använda det när jag storstädar eller julstökar också. För mig är det viktigt att se färdigt resultat – åtminstone i EN hörna. Så jobbar jag mig igenom hemmet och flyttar sådant jag inte vet var jag ska göra av till en och samma plats. Och DÄR är kaos innan jag kommer dit i mitt projekt! Fast när det bara är det kvar brukat det vara ganska lätt att reda upp.

  Svara
  • Paulina says:

   Kul att höra Christina! Tänkte att fler borde känna igen sig eller tycka att det var vettigt att göra på det här sättet. Det roliga är att jag inte har varit medveten om att detta har varit min ”medicin” så att säga:)

   Svara

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Kommentera gärna!