cykel på väggen

Smart cykelförvaring på väggen: lyx – budget och DIY

Snart är våren här! Och då kanske vissa tar fram sina cyklar – eller skaffar en ny (andra har kanske cyklat året om:). Har du ont om plats i din lägenhet men måste få plats med din cykel? Häng upp den på väggen! Här kommer några tips för cykelförvaring på väggen i olika prisklasser.

Vi börjar med ett lyx alternativ upphittat på Bolia. Denna lösning för cykelförvaring  på väggen kan bli ditt för 6 990 kr…

Den ursprungliga versionen tycks komma från ett företag som heter Knife and Saw, och ser ut så här:

bike shelf knife and saw

Jag lyckas dock inte hitta priset på den i deras webbshop..

En annan otroligt vacker och enkel lösning kommer från Sandra Thomsen. Gjord för lätta sportcyklar som man vill förvara inomhus. Två runda pinnar med olika färger på  (dock inte heller lätt att hitta priset. Är det bara jag eller vill de inte sälja sina produkter?)

cykelförvaring på väggen

Men hur som helst – om ni också tyckte att Bolias pris var för saftigt, så finns det ett bra mycket billigare alternativ till detta, som går att hitta på IKEA:

cykelförvaring på väggen

Två enkla krokar för 19 kr styck tror jag. Så är det löst.

Eller så kan man alltid göra en lösning själv – om man är händig vill säga. Denna lösning hittade jag hemma hos min kompis Johan:

cykelförvaring på väggen

Johan har i övrigt massor med platsbygda lösningar i sin lägenhet ifall ni vill titta på det. Till höger om cykeln ser ni exempelvis en egenbyggd bokhylla med ett nedföllbart arbetsbord.

Det finns annars en uppsjö av lösningar för cykelförvaring i form av upphängning på väggen på nätet. Jag har samlat dem på Förvaringsdrottningens Pinterest, på en anslagstavla som just heter cykelförvaring.

/Paulina

2 Kommentarer
  1. Marie J:son Ödén says:

    $669, står det att den kostar. Men hur hänger man upp en damcykel?

    Svara
    • Paulina says:

      Tack! Önskar att jag visste det..

      Svara

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Kommentera gärna!