rätt lådor i trånga utrymmen

Förvaring i nisch med stapelbara lådor

Har du någon nisch i ditt hem som du vill nyttja bättre? Kanske till förvaring? Ett enkelt sätt är att fylla den med stapelbara lådor. Men för att det ska vara funktionellt ska lådorna inte enbart bara stapelbara. De måste även vara utdragbara så att du lätt kommer åt lådan längst ner utan att du behöver ta bort alla andra ovanför. Det är jobbigt överlag, men speciellt i trånga utrymmen.

Min allt-i-allo kammare, som nog är det mest ytoptimerade utrymmet i hemmet och där vi förvarar allt från vin och sprit och skor på dörren till verktyg, min träningsväska, strykbräda, tvättställ, dammsugare och städartiklar. Där har jag fyllt en trång nisch med just stapelbara lådor. Det ser ut så här:

rätt lådor i trånga utrymmen

Det är alltid en utmaning att ta bra bilder på förvaringslösningar. Det blir inte riktigt några vackra inredningsbilder:) Men det viktigaste är ju funktionen, speciellt i  utrymmen som inte syns och där vi inte vistas för att koppla av. Min klädkammare öppnar och stänger jag bara vid behov:).

Jag har ändå sett till att märkningen är någorlunda snygg, men framför allt tydlig (tycker jag själv då:) Jag har använt mig av granitstickers, som jag har klippt ut i oval form och skrivit eller ritat på med en vit penna. Jag har försökt att rita bilder där det har varit möjligt, då det blir lättare och snabbare för hjärnan att uppfatta. Även det lilla utrymmet vid sidan av lådorna nyttjas till förvaring av såväl tennisracket som innebandyklubba.

/Paulina

10 Kommentarer
  • Paulina says:

   Hej Lena,

   jag köpte dem på Åhléns, men de har utgått, så därför hänvisade jag inte till någon affär. De finns dock i andra affärer. Jag ville tipsa om en specifik funktion snarare än produkt.

   Svara
 1. Caroline says:

  Får man fråga var just de där lådorna kommer ifrån? Verkar väldigt praktiskt med utdragbara lådor.

  Svara
  • Paulina says:

   Dessa kommer från Åhlens, men de har dessvärre utgått ur sortimentet, så därför nämnde jag inte det.

   Svara

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Kommentera gärna!