Vårt Nya Hus nr 2 2017 Förvaringsdrottningen

Tips på smart förvaring när du bygger nytt hus – intervju i Vårt Nya Hus

Ska du bygga nytt hus så har du alla chanser till att skapa lyckad förvaring. Men det gäller att att tidigt tänka över vilka lösningar som är viktiga för att vardagslivet ska fungera. Detta intervjuades jag om i senaste numret av Vårt Nya Hus (nr 2 2017).

I tider då nybyggnationer i princip saknar förvaring är det verkligen en lyx att att bygga in bra förvaring i hemmet.Det måste planeras in redan från början och platsbyggda lösningar är dessutom de som tar tillvara på ytan bäst. Här kommer några tips på förvaring som du kan skapa för att möjliggöra optimal förvaring:

  • Har du en trappa kan du bygga in utrymmet under den
  • Planera in helväggar med tillräckligt djup på båda sidor så att du kan sätta in en garderob med skjutdörrar längs hela väggen.
  • Beställ ett kök med förvaring i sockeln och djupa nedre skåp om du har möjlighet till det. Det finns de som har 80 cm djup. Då kan du kanske till och med skippa överskåpen.
  • Hallen brukar alltid bli knepig. Finns det möbler som du redan nu vet att du vill få plats med så försök säkerställa att du just får plats med dem. Eller rita in platsbyggda lösningar som optimerar ytan i hallen.

Överlag – tänk förvaring i varje rum redan vid ritbordet. Vilka förvaringsbehov har du där? Finns det några utrymmen som kan byggas in och bli bra förvaring i stället för döda ytor?

Vårt Nya Hus nr 2 2017 Förvaringsdrottningen

Intervjun handlar även en del om Ett projekt i veckan, där jag lyfter fram vikten av att tänka igenom sin egen personlighet och därmed drivkrafter för att orka ta tag i förvaring, som dessvärre ofta brukar förknippas med något jobbigt. Man behöver ju veta vad man drivs utav för att kunna åstadkomma resultat. Och vi drivs av olika saker, så det gäller att hitta sina drivkrafter.

/Paulina

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Kommentera gärna!