förvara smart och organisera och förvara

Skillnaden mellan min första och min andra bok

Jag har fått en hel del frågor om vad skillnaden mellan min första och min andra bok är. Här kommer en förklaring.

I min debutbok ”Förvara smart – organisera ditt hem”  har jag samlat allt kring smart förvaring och organisering av hemmet. Steg för steg förklarar jag varför det är värt att lägga ner tid på att skapa ordning och rensa samt hur du praktiskt kan gå till väga. Det är en bas att stå på som ger en förståelse för varför det är viktigt att investera tid i att skapa en bra struktur för att kunna åstadkomma varaktig ordning och reda.

Boken är uppdelad i två delar – en mer teoretisk del och en praktisk del. Den teoretiska delen handlar om hur du skapar ordning hemma och hur du upprätthåller den. I den praktiska delen går jag igenom rum för rum och ger konkreta tips. Du behöver inte läsa boken från början till slut utan du kan hoppa in precis var som helst i den och läsa om just det område som är relevant för dig.

På Bokus finns recensioner som beskriver boken och ni kan se tre av dem nedan:

Jag tycker att Åsa sammanfattar boken väl: ”Jag gillar att boken ger en helhet, från början till slut; hur det kommer sig att man samlar på sig mycket saker till hur man rent konkret ska göra för att rensa. Hur man kan komma igång med ett organisationsprojekt utan att ge upp i förtid tills att man faktiskt står där med badrumsskåp och garderobshyllor som ger både översikt och ordning. Och även efteråt, hur man gör för att underhålla skapad ordning. Boken ger en helhet.”

Urklipp ur Eva Christina Hylses recension: ”Det känns verkligen som om jag har fått ett helt nytt tänk runt prylar, förvaring och vad som är av värde.”

Ulrikas recension: ”Äntligen kommer uppslagsverket jag längtat efter. Har följt förvaringsdrottningens blogg ett bra tag och fått många fina tips. Nu kan jag kan använda mig av boken och systematiskt gå över förvaringsmöjligheterna i vårt lilla radhus. Kanske vi inte behöver flytta ändå, kanske är det en optimering av förvaringen som behövs. Det ska jag ta reda på med hjälp av denna bok. För varje nytt område jag ska gå igenom kommer jag först att titta i boken för att få tips och idéer. Har kommit en bit på vägen och det jag läst hittills kan jag varmt rekommendera, blir lite av min förvaringsbibel!”

Om ni vill se hur den ser ut inuti, så bläddrar jag igenom den här.

förvara smart och organisera och förvara

Denna bild tog en kompis på min senaste bokrelease. Med min Viktor som poster kid. Själv får jag sällan ta bilder på honom..

Min andra bok,  ”Organisera och förvara hemma – ett projekt i veckan” är i stället en hands-on och steg-för-steg guide inom specifika områden som man ska göra i ordning – en praktisk handbok med konkreta handlingsplaner för tydligt avgränsade områden. Du kan låta boken vägleda dig i val av projekt eller använda den som en uppslagsbok för det du har bestämt dig för att göra hemma hos dig. Det är upp till dig.

På så sätt kompletterar de båda böckerna varandra. Hoppas att det var ett klargörande för er som undrade!

/Paulina

PS: Min första bok, Förvara smart – organisera ditt hem, finns just nu på AdLibris bokrea och kan just nu köpas för endast 89 kr.

2 Kommentarer
 1. Carro says:

  Tack för bokrea-tipset! Har kommit en bit på väg i min organisering och bannlyst onödiga inköp, speciellt böcker eftersom jag har så svårt att göra mig av med dessa. När jag för tredje gången lånat din bok på bibblan (bra tips för att bilda sig en uppfattning om boken innan ett ev köp) känns den helt självklar på inköpslistan – ett riktigt måste. Din senaste bok tycker jag ännu mer om, så den är redan inköpt! 🙂 Fin fortsättning på veckan till dig!

  Svara
  • Paulina says:

   Så lite så! Och kul att höra att du uppskattar det, Carro! Vill ju inte pracka på folk mina böcker men tänkte att det kunde vara ett bra tips. Så kul att du gillar mina böcker så mycket – det värmer verkligen att läsa!

   Svara

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Kommentera gärna!