Babyprylar

Vilka babyprylar måste jag ha?

Nej, bebisen tar inte så mycket plats. Men babyprylar tar desto mer.

Jag tycker att babybranschen är lite som bröllopsbranschen – helt plötsligt blir man itutad att man absolut behöver både det ena och det andra – saker som man fram tills nu inte ens visste fanns. Och så har vi de bästa säljargumenten. För bröllop –  ”Man gifter sig bara en gång!”. Och för barnet ”Man vill ju det bästa för sitt barn, eller hur?”

Jag har i bägge fallen verkligen försökt att stå emot och ifrågasätta vad jag verkligen måste ha. Vilket ju är svårt när man gör något för första gången (bröllop är ju dessutom tänkt att man bara ska göra en gång). Med barn däremot så kan man definitivt dra slutsatser inför barn nummer två, där jag nu befinner mig. Och jag tycker att det är så mycket enklare denna gång att inte vara lika ängslig och inse att även här är det 80-20-regeln som gäller – alltså att man klarar sig ofta med 20% av alla saker som finns där ute.

I och med detta så måste jag erkänna att vi, med ca tre veckor kvar, varken har köpt spjälsäng eller barnvagn än (dock har vi kollat upp en barnvagn och den kan tydligen levereras inom två-tre dagar). Och vi har nästan inte köpt något annat heller för den delen. Eller – Sven köpte några enstaka bebiskläder (han är faktiskt den som köper 95% av kläderna till Viktor, vilket till och med personalen på vår lokala Polarn & Pyret har uppmärksammat..). Och så tog han ner det vi hade från vinden. Som ni ser på bilden, var det inte mycket kläder eller andra saker, då jag lånade ut en hel del till olika vänner och vet inte var det fastnade på vägen tillbaka:) (inget som jag ångrar på något sätt ändå och rekommenderar det varmt till andra!).

Viktor tyckte att vi skulle gruppera och märka upp allt (undrar vem han har fått detta ifrån..). Jag tyckte att det var en utomordentligt bra skrivövning för honom:)

Babyprylar

Men nu jag behöver verkligen hjälp från er här. Vilken babypryl klarade ni er inte utan och därför varmt kan rekommendera? Och vilka saker visade sig vara totalt onödiga? Jag la ut denna bild på Instagram och fick en hel del bra tips, men fler tips skadar inte! Det är en fantastik genväg till eget googlande – mycket mer vardagseffektivt och socialt.  Så – mycket tacksam för svar och tips här!

/Paulina

PS. Jag har förstått att jag ska slänga nappflaskan och napparna, så de ska bort. Viktor vägrade napp så dessa är de som aldrig användes. Sedan undrar jag om några av er har använt en baby-crib (typ mindre spjälsäng under barnets första 7-8 månader som man kan ha nära sin egen säng)? Vi funderar fram och tillbaka om vi ska köpa en sådan eller en vanlig spjälsäng direkt… Så för- och nackdelar kring baby-crib tas också tacksamt emot!

52 Kommentarer
 1. Malin says:

  Vi hade bedside crib till båda barnen. Underbart bra. Sen kanske de inte sov där så ofta men det vet en ju aldrig innan 😉 Men eftersom vi har tillämpat säker samsovning så har det varit en extra säkerhet att ha den sängen på sidan.
  Vår ergobaby (eller sjal) hade vi inte klarat oss utan (bebis nr 2 hade kolik), men sedan har vi använt den väldigt mycket. Yngsta är nu 2 år och vi använder den än.
  Ryggsäck istället för skötväska med rem (sjukgymnasten i mig som talar tror jag, hehe, mer ergonomiskt) men även mer praktiskt.
  Glasflaska eller i rostfritt.
  Våra barn har älskat sina babygym och babysitter.
  Lycka till! <3

  Svara
  • Paulina says:

   Tack Malin! Funderar allvarligt på sjal men lite rädd att för att det ska vara krångligt att ta på… Och du har ju så rätt med ryggsäcken!

   Svara
 2. Maja says:

  Hej, tack för en fin blogg. En sak som slagit oss i vår familj är att vi alltid köpt allt för tidigt. Vi köpte cykel innan vår första kille kunde åka bobby car, vi köpte alfabetsposter av Glada Apan innan han förstod vad alfabetet var, vi köpte stor säng innan han vuxit ur spjälan, bilbana innan han kunde krypa osv. Till vår andra pojke var vi mer i fas. Troligen för att allt gick att ärva och allt fick komma i lågön tid. Någon mer som känner igen detta ”vårt barn ska först”-syndrom?

  Gillade dina tips för legobitar. Vi köpte Nexo Nights av Lekmer innan vår första hade fått sina första Duplo… Just det. Take it easy mina vänner 🙂

  Svara
  • Paulina says:

   Jag är glad att vi väntade med många inköp tills vi upptäckte att vi behövde dem efter att Oskar hade kommit. Det har nog mest att göra att jag hatar att köpa saker i onödan – mest p g a bortslösad tid både vid inköp och sedan när man ska göra sig av med prylen. Så därför aktar jag mig för det extra mycket… Men det är skönt att ha allt på plats å andra sidan, så jag förstår varför man kan handla på som ni har gjort..

   Svara
 3. Emma says:

  Pilatesboll! Har studsat på en sådan hurmångatimmarsomhelst det senaste året med en trött son i sjal eller sele.
  Skötbordet känns lite överflödigt, slutade använda det när sonen började rulla.
  Men det ger bra förvaring i badrummet.. Och spjälsängen är toppen som klädhängare förresten! ?

  Svara
 4. Isabell says:

  Vi köpte knappt några saker heller när vi väntade barn. Men vi köpte en ergonomisk bärsele som vi använt i fem månader nu och avvaktade med vagn. Behovet av vagn har ännu inte infunnit sig så vi fortsätter bära om vi ska någonstans. Tips är att inte köpa babybjörn för många får ont i ryggen av den utan ett tips är exempelvis ergobaby adapt. 🙂

  Svara
 5. Ingrid says:

  Om man ska gå på det som är absolut viktigast tror jag att ”moderskapsförpackningen” som finska staten erbjuder alla mammor (föräldrar?) duger bra som mall. Min finska kollega som flyttade till Stockholm, gifte sig och skaffade barn blev rätt besviken när hon insåg att hon inte kunde få en sån 🙂

  Svara
 6. Pernilla says:

  Bästa tipset jag fick knappt två månader innan vår bebis föddes var att ec:a, även kännt som babypotting. Det sparar man mycket ledsen bebis, blöjor, tid och röd rumpa på.
  Du märker när din bebis är hungrig eller hur? Om du är uppmärksam kan du även märka när din bebis är nödig 🙂
  Håll då bebis över toa/handfat och låt den kissa/bajs där istället för i blöjan 🙂
  Självklart missar vi ibland men det gör inget. Alla kör på sin egna nivå.
  Grattis och lycka till!

  Svara
   • Pernilla says:

    Nu är bebis 8 månader och vi tar henom till toan mycket på rutin, tex efter sömn. Men även när hen är orolig ”utan anledning”.
    När hen var nyfödd så läste jag om tecken att titta efter och detta stämde bra på vårt barn. Tex när hen inte hade ro att amma eller formade munnen till ett o/pussmun och ibland krystade hen lite också.
    Blöjorfribebis.se har mycket tips. Och finns en bra Facebookgrupp också-blöjfri bebis. 🙂

 7. Josefin says:

  Bärselen är den absolut bästa grejen jag köpte till tvåan och som jag inte förstår att jag klarat mig utan med ettan. Har en Manduca som jag gillar jättemycket.
  Barnvagnen har rullat många mil med båda och till andra köpte vi en ny begagnad med chassi som är kompatibel med vårt babyskydd. Guld värt att slippa känna omkring på det i affärer, dagishämtningar/lämningar etc.
  Då båda våra barn sovit ute i vagn är babyvakten helt oumbärlig. Samma gäller även med Voksipåsen.
  Har man en kräkbebis så är de så kallade dregglisarna bra för att kunna dra ner lite på klädbytena, lättare att kunna byta en sådan istället för hela outfiten.
  10-packet med småhanddukar är också super för att torka kräk men även som tvättlappar vid blöjbyten och ansiktstvätt för mamman.

  På rak arm är detta vad jag kommer på som de bästa och viktigaste sakerna, iallafall för oss. Håller med dig om att det finns en hel djungel med onödiga saker man lätt kan gå vilse i.

  Svara
 8. Ellinor says:

  Så gjorde vi också, hur bra som helst och kostade typ inga pengar. Plockade av ena långsidan av gamla spjälsängen och spände fast den i vår sängram med spännband. Rullade ihop ett täcke och la i glipan mellan madrasserna. Jag låg med halva kroppen i criben och sovammade i 8 månader. =)

  Svara
 9. Händelsevis says:

  Vi har en vanlig Ikeaspjälsäng som ”crib”. Funkar fint med ett rejält spännband istället för framsida och två skruvtvingar som håller ihop den med vår säng. Fattar inte varför vi inte hade detta med barn nr 1. Bästa lösningen! Alla sover, ingen trillar ur sängen och ingen behöver springa upp och hämta ungar. I början låg stora barnet i spjälsängen och bebben i sin Cocoon a baby (babynest fast ergonomiskt och förbättrar sömnen. Vår bästa pryl) i mitten. Supermysigt!
  Sele och sjal hade vi inte klarat oss utan men babysitter, babygym, bumbo, babyinsats till matstolen kändes helt överflödigt!

  Svara
 10. Tina says:

  Jag hade aldrig klarat mig utan min amningskudde! Med två barn som båda varit långätare samt ammats länge (16 resp. 13 månader) så har kudden varit guld värd för avlastning och möjligheten att ha båda händerna fria vid amning, sen att karln min använde den som arm- och handstöd när han spelade TV-spel får väl ses som en bonusfunktion 😛 Sen gillar jag vår kombinerade byrå/skötbord från IKEA som sedan förvandlas till lekbord och slutligen till skrivbord.

  Svara
 11. Kristiina says:

  Vi köpte en begagnad barnvagn med bra gung som våra barn sov i tiden fram till spjälsängstiden, dvs omkring 5-6 månader. Den funkade bra för dagvila och nattsömn för våra barn. ?
  En voksipåse är vårt bästa köp för vintern. Perfekt när det är dags för utesovning och barnet är garanterat varmt.

  Svara
 12. Hanna says:

  Vi hade alldeles för trångt mellan sängen och väggen som sovrumsdörren är på för att ha spjälsängen som en crib. Vilket hade funkat då ena sidan är sänkbar.
  Men spjälisen var så stor för den lilla ändå så hade en swingvagga.
  Alltså en högre vagga som svingar från sida till sida ist för gungar som en klassisk. Gick att låsa och var i perfekt höjd bredvid sängen. Så hade den istället för en crib i början.
  Nu används den som gosedjursförvaring och vilplats för lillkillen dagtid.
  Han började kasta över kroppsdelar över kanterna rätt tidigt så vart tvungen att byta till spjälsäng redan vid 6mån.
  Men dom är ju så fina väggarna när man bonar om och myser till dom ordentligt!:)

  Babynest var det många som sa att jag ”måste” ha!
  Men jag köpte en extra lång amningskudde istället och vek den på mitten och stoppade in i en påse/kuddfodral. Så vart den som ett babynest! Men med fler funktioner och håller längre!:)

  Så absolut en låååång amningskudde!
  Var kanon som stöd under graviditeten också!

  Svara
 13. Anonym says:

  Som tvåbarnsmamma har babysitter (köpt och sålt på blocket för samma pris…) och en bra bärsele varit helt ovärderliga! Kläder har vi köpt/ ärvt/ lånat/ köpt på rea och sedan gett och sålt vidare.

  Håller med om att det finns alldeles för mycket prylar!

  Lycka till!

  Svara
 14. Anna-Karin says:

  Hej, jag brukar sällan kommentera men gillar din blogg och dina böcker massor, tack för inspiration!

  En bra sak som jag lånade till bebis nr 2 var en slags ställning (??) som man har i badbaljan så att den lilla bebisen liksom halvsitter och kommer upp med huvudet. Blev jättemysigt att bada bebisen då, utan att behöva hålla i en halkigt, sprattlande bebis (en skräckupplevelse som bebis nr 1 inte gillade). Kanske en lite onödig pryl som används kort tid men man kan ju låna el köpa begagnat? Jag vet iaf att lillasyster uppskattade bad mycket mer än storebrorsan.

  Lycka till med slutklämmen på graviditeten! /A-K

  Svara
 15. Kristin says:

  Jämfört med de andra som kommenterat är vi nog otroligt kittade men med saker jag upplevt underlättat för mig som förälder! Vi har crib då jag tyckte det var smidigt, tog mkt mindre plats när man har det precis bredvid sin säng och eftersom jag inte ville sova med bebisen i sängen r/t gällande rek för att minska risken för PSD så var det med ett nest i perfekt. Det blev som en förlängning av min säng då jag hade en tunn madrass/tjockare filt under båda madrasserna så det inte blev så stor glipa. Kunde lägga mitt huvud hos hen som upplevde min närhet. Sen var hen väldigt liten och jag upplevde det läskigt när hen låg i sängen med våra stora täcken, kuddar och annat. Nu med nr två känns det för vår del ännu mer viktigt då syskonet kommer in till oss ibland på nätterna.
  En bra barnvagn med stora svängbara hjul fram är en av de saker jag använt mest! Har gått väldigt många mil med vagnen. Har också bärsele/bärsjal som jag alltid har med för att kunna ta upp om barnet inte vill ligga kvar efter halva promenaden. Sen sover syskonet fortfarande i vagnen rätt ofta så den används fortfarande dagligen!
  Har också stokke med spädbarns tillägg som någon tipsade om! Använde vi mkt! Trevligt att ha barnet med vid bordet även innan de kan sitta själva samt man fixar i köket. Använde den mer än babysitter.
  Det mest onödiga vi har är som någon annan skrivit alla dessa snuttefiltar och gosse djur! Är bra med två mjuka bomulls filtar och att man alternerar så man kan ha det som trygghet men att barnet inte vänjer sig vid en spec! Vet kompisar där sluttiden med stort S försvunnit/behövtstvättas och så har de haft EN och det har blivit kris! Är det en variant som blir favourit så köp isf minst två likadana så det finns en ersättare!
  Lycka till!

  Svara
 16. Kristinas oas says:

  Ja, nu är det ett tag sedan mina tre var bebisar, men vad som behövs varierar ju med hur barnet är som person och hur syskonen är. Exempelvis babysitter. Behövdes inte till barn ett och två, helt oumbärlig till trean som hatade att ligga på golvet men var hur nöjd som helst när hon kom upp lite och såg syskonen bättre. Ergo bärsele använde vi också mycket, sjal begrep jag mig aldrig på. 😉
  För övrigt vill jag tipsa om en av de mest oumbärliga prylarna som småbarnsförälder. En tyst hårtork med svalt värmeläge. Vår bvc-sköterska tipsade om att blåsa baken torr 3-5 minuter istället för att låta bebis ”ligga och lufta” (vilket för det mesta slutar med nerkissad bebis). (Testa först och se hur bebis reagerar på ljudet och om det går bra så ha handen vid baken så du känner hur varm luften från hårtorken är.)
  Lycka till med bebis! 🙂

  Svara
  • Paulina says:

   Intressant tips som jag inte har hört från någon annan. Tack Kristina! Och det är som du skriver – jag är medveten om att det som passar ett barn inte alls passar ett annat, men det är verkligen toppen att höra alla upplevda för- och nackdelar!

   Svara
 17. MammaH says:

  Tre barn mellan 3-12 år. Samma med alla tre, en bra vagn och babyskydd samt bärsele till den minsta. Tjejerna sov mellan oss till jag slutade amma (ca 3 mån) o sedan i spjälsäng bredvid oss/samma rum till varierande ålder. Inte haft babysitter då det sägs att de bara får ligga så en halvtimme åt gången o då satt/låg de lika bra i babyskyddet el på en filt på golvet, men mest i bärselen på magen 🙂 Bästa tipset om bebisen använder napp är Nappband! Speciellt om man kör bil, lätt att hitta bandet isf leta efter en liten napp om man inte har möjlighet att stanna, barnskrik kan vara oerhört stressande i en bil… oxå bra i ha en extra napp bredvid sig när man kör. Bra tips om man inte ammar är att på natten ha en flaska kokt lagom tempererat vatten i termos vid sängen samt redan uppmätt pulver i flaskan att snabbt blanda o behöver inte upp o stövla mitt i natten, snabbt o lätt för både föräldrar o bebis. Håller med, finns så mycket ”oumbärliga” prylar så man blir lätt vilseledd. Kör på känsla o testa er fram 🙂 Lycka till!!!!

  Svara
 18. Charlotte says:

  Vi använde ett gammalt skönt och mjukt badlakan som klipptes sönder till 20×20 cm bitar istället för våtservetter. Mycket snällare för huden och definitivt mer ekonomiskt. Användes både fram och bak haha ?

  Jag köpte en fårfäll som dottern låg på i barnvagnen och den har varit guld värd – värmande på vintern och svalkande på sommaren. Den används fortfarande efter snart 3 år! Lätt att torka av vid olyckor, och torkar snabbt om man måste skölja av den.

  Nu är jag gravid i v. 22 med nr 2 och tycker mest att allt redan finns hemma ☺

  De mest onödiga prylarna är alla snuttar och små gosedjur som vi fick i present från släkt och vänner, vet inte hur många vi har och dottern använde nog bara en eller två som mest… Napp hör också hit, förmodligen eftersom jag ammade fritt. Vi försökte men hon bara lekte med nappen istället att suga på den.

  Amningskydd köpte jag till en början men fick sedan i tyg av en kompis – så mycket skönare, och miljövänligt!

  Svara
 19. Li says:

  Babysittern har varit perfekt. Använder fortfarande efter 1,5 år, dock bara vid enstaka tillfällen nuförtiden. Som när jag eller min man ska duscha och vi är själva hemma med vår son.
  Babynest var också bra, men inte användbart så länge. Men man kan ju köpa begagnat.
  Dreglisar har jag aldrig använt. Helt onödigt köp.
  Skötbord är väldigt uppskattat för våra ryggar. Använder fortfarande.
  Stokkestol med babyinsats. Så kan din bebis sitta (halvligger i början) med vid era måltider.
  Babywatch med kamera. Guld värd. Kan användas länge. Ibland när barnet låter behöver man inte alltid rusa dit utan man kan titta på kameran och se vad ens barn gör.
  Känn efter vad ni själva vill ha och behöver! Hälsningar Li

  Svara
 20. Therese says:

  JA för baby Crib. Köpte nu inför barn nr 2 och jag önskar jag hade köpt en redan till första barnet. Spjälsängen med tillhörande täcke i den storleken är ju gigantiskt för det lilla livet som ska sova där, vilket jag ofta blev lite irriterad över när första var minimini. Supernöjd nu, tar mindre plats i sovrummet och tar mindre plats brevid min sida av sängen så jag ändå lätt kan hasa mig ur utan att behöva riskera att göra en kullerbytta ner i golvet vid fotändan. Hade babynest i den först veckorna men bebis började trivas snabbt i cribet och sover mkt gott där i. Ikea borde ta fram ett Crib för lite billigare slant då de förmodligen skulle sälja hur många som helst.. men, köp inte en ny, köp en begagnad, sällan använda särskilt mkt. Lycka till!

  Svara
 21. Sanna says:

  Saker som vi helt skippade till barn nr två:
  Barnvagn. (Bärsjalar ftw!)
  Säng. (Samsover)
  Nappar och flaskor. (Ammar helt fritt minst hela första året)

  Sen gjorde vi torklappar av tyg. (Klippte ett gammalt lakan och kastade kanterna. Miljövänligt. Billigt. Hudvänligt.

  Hade aldrig klarat mig utan bärsjal men det är nog den enda grejen som jag upplever att jag verkligen BEHÖVT under bebistiden. ECar man behövs inte ens blöjor, som man liksom tror att bebisar ”måste” ha. 🙂

  Svara
  • Ellinor says:

   Det här var nästan exakt vad jag tänkte skriva! Kör på bärsjal och samsov! Funkar inte det – ta en madrass på golvet till bäbisen, sätt så småningom på ben. Barnsängar är opraktiskt – barnen kan inte komma till föräldrarna själva på natten utan måste skrika. Dessutom går det inte att amma eller läsa i en minisäng! Bärsjal är det bästa jag haft till bäbis – stor vävd sjal, perfekt som filt att lägga bäbisen på golvet som vilplats hos andra/som reservskötbord och att bära i med händerna fria.
   Jag skulle inte ha klarat mig utan blöjor – men – vi använde tygblöjor (gammaldags vikisar), så det var bara att plocka fram till nästa barn och användes samma till alla tre barn. Och – vikisarna används fortfarande! Fast nu som vanliga trasor i städskåpet 🙂

   Svara
 22. Sargit says:

  Jaa, alltid klurigt det där med saker till barn då barn är rätt olika. Vissa gillar sängen, andra vägrar sova annat än i famnen. Vissa gillar vagnen, andra avskyr den (fram till sittdelen), o vissa vill bli burna hela tiden medan andra är nöjda där de ligger. Och ja, allt det har vi erfarenhet av med våra 4 barn 😉 Med våra twins var babysitter oumbärliga medan 3:an och 4:an avskydde att va i den. Alla våra har jag dock burit i sjal så det kan jag rekommendera. Babyskydd/Bilbarnstol är väl ett måste oavsett man har bil eller inte. Bra att ha är Ikeas små handdukar, de fyrkantiga. Hade dem vid matning (både amning och flaska), rapning (twinsen var ”kräkbarn”), vid blöjbyten istället för våtservetter första tiden, torka ansiktet efter måltiderna senare. Skötbädd och skötbord underlättar (vi har dock inget skötbord alls utan har skötbädden på soffan med de två senaste barnen). Om du ska amma så är amningskudde skön avlastning, kan användas som sittstöd senare. Kläder är ju bra att ha men man klarar sig med mindre än man tror. Skötväska som rymmer det man behöver (går lika bra med en vanlig rycksäck o om man inte vill investera i just en skötväska vilka inte är billiga). Om barnet tar napp/flaska är ju dessa också nödvändiga. Om man inte tänkt samsova så behöver babyn egen säng. Vagn underlättar vardagen nästan ett måste, tips är att ha svänghjul fram om man inte vill använda mer muskler till vardags. Annars finns nog inga måsten… onödigt är att ha massor med babyleksaker, nallar m.m. Vibrerande babygungor m.m. Känns ju inte så nödvändigt det heller, babynest fattade jag aldrig vitsen med, hade en till minstingen men den användes inte mycket alls. Kommer inte på nåt mer just nu… bästa tipset är iaf att inte shoppa loss i onödan utan känn efter vad som behövs allt eftersom. Lycka till! 🙂

  Svara
 23. Ana-Luisa says:

  Vad härligt att ni snart blir 4! Frågar du mig så kan du köra direkt på spjälsäng, med sänkbar sida! Då kan man ha den direkt intill sängen, och med en babynest i blir det ännu mysigare. Babynest kan ni dessutom flytta över till er säng om bebben skulle vilja ligga ännu närmare…! Jag hade med den överallt första månaderna för att Carl-Magnus, vår tvåa, var så liten.

  Jag hade/har också med amningstrasor överallt, för att ha just vid amning om man vill skyla/skydda, torka spill, ha på axeln under bebis. 🙂 På engelska kallas de muslins. Finns i Sverige svindyra mjuka i bambu, eller billigare på babyproffsen.

  Sedan hade jag aldrig klarat mig utan http://www.amningshjalpen.se 😀 Guld värd om man vill amma!

  Kram!

  Svara
 24. Denise says:

  Vi var helt inne på att köpa en baby-crib då jag trodde min kompis skulle ha tillbaka spjäsängen ( vi ska ha barn samtidigt) men hon köpte ny så nu kör vi på enbart spjälsäng då det går att ta av ena sidan så det blir liksom samma effekt, har sytt ett eget babynest som vi kan ha där i så det blir lite mer ombonat. Rekommenderar Ikeas tvättlappar KRAMA, sjuk användbara. Köpte även små batterilampor med svag belysning som jag använde när jag tex skulle ta upp dottern för att amma på natten, leta efter nappen, vi hade med i bilen när det var mörkt så vi kunde ha lite ljus då dottern dom första månaderna bara skrek när vi åkte bil. Så, tvättlappar och batterilampor är mina tips som jag kommer se till att finnas även denna gång.

  Svara
 25. Ulrika says:

  Nu är mina barn inte så små längre, men en del saker har jag tänkt på.
  Då jag ville kunna ta mig ut i såväl skog och mark som hem till kompisar var både vagn och bilstol oumbärliga. Om jag skulle få fler barn (vilket jag inte ska…) är det egentligen bara två andra saker jag inte skulle vilja vara utan.
  1 en ”Ergo baby”, bärsele där man kan bära litet barn på magen och senare större barn på ryggen. Jag bar min son från och till upp till tre-fyra års ålder.
  2. en ”hip-seat”, ännu en bärhjälp. Från ca 6 mån, avlastar din rygg, ger en hand fri även när barnen behöver närhet.
  Lycka till!

  Svara
 26. Carin Westermark says:

  Hej,

  Går precis och håller på att ordna inför mitt andra barn ?
  Något som jag verkligen till mitt första barn var babynest… Det låg i spjälsängen, vagnen, åkte vi bort så följde det med och bebisen hade alltid en trygg doft då han skulle sova och somnade över allt ?
  Vi körde/kommer att köra på bara spjälsäng. Botten på över nivån och ena sidan ner sänkt och ställt den bredvid vår säng som baby-crib.
  Lycka till ?/Carin

  Svara

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Kommentera gärna!