Hallinredning under trappan

Inbyggd förvaring under trappan – inspiration

Vi bor allt trängre och kvadratmeterpriserna skjuter i höjden. Därför funderar många på att bygga in sina utrymmen under trappan. Det är riktigt smart tycker jag, för oftast är det ändå en yta som bara blir dammig eller i värsta fall en avställningsplats för saker som inte har någon plats. Så därför har jag letat runt och samlat inspiration på inbyggd förvaring under trappan för er. Denna gång avgränsat mig till att tipsa om lösningar där man bygger in hela utrymmet under trappan. Det finns ändå några varianter på detta, och dessa är.

1. Utdragbara lådor under trappan

Utdragbara lådor under trappan

Och snacka om lådor då. Dessa tar verkligen vara på hela trappans höjd och djup och ger en fantastisk överblick. De på bilden kommer från Avatar Furniture.

2. Dörrar under trappan

Garderob under trappan

Visst är denna lösning cool. Här har man alltså byggt dubbeldörrar, som om man öppnade en vanlig garderob. Varje dörr är lika bred som ett trappsteg. Den kommer från en lägenhet i Polen. Fler inspirerande bilder och smarta förvaringslösningar från den lägenheten finns på Decoist, som är fotokällan.

En annan lösning som öppnas som garderobsdörrar ser ut på följande sätt:

Inbyggd trappa med förvaring under

Här har Koekkenskaberne satt i färre men bredare dörrar.

Ytterligare en variant på detta:

Hallinredning under trappan

Ofta befinner sig trappan nära hallen. Här har man byggt in hallinredningen under trappan och täckt den med dörrar utan handtag. Gillar även att de har nyttjat trappstegen till att fästa krokar i. Fantastiskt om man snabbt vill hänga av sig eller ta på sig något och framför allt praktiskt när man får gäster. Då behöver de aldrig öppna dörrarna under trappan utan kan lätt hänga av sig just på krokarna. Ger ett mycket enhetligt intryck tycker jag. Fotokälla Alvhemsmäkleri.

3. Dörrar och mindre luckor under trappan

En tredje variant  på detta är en blandning av dörrar och luckor anpassade efter trappstegen. Denna lösning hittade jag hemma hos retorikdrottningen Elaine Eksvärd när jag besökte henne. Den fixade hon i sin lägenhet så fort han hade flyttat in:

förvaring under trappan - Elaine Eksvärds lägenhet

Och visst är det snyggt!  Är ni intresserade av fler lösningar och andra idéer för hur man kan nyttja utrymmet under trappan, så har jag skrivit ett annat inlägg om det tidigare.

Och vill ni botanisera ännu mer så har jag samlat ännu fler bilder, tips och lösningar på förvaring under trappan på Förvaringsdrottningens Pinterestkonto, där ni i mappen”Förvaring under trappan” även hittar steg-för-steg instruktioner och filmer för diverse förvaringslösningar. Hoppas att ni blev inspirerade!

/Paulina

9 Kommentarer
 1. Sofia says:

  De nada! Kul att kunna hjälpa dig. Du anar inte hur mycket du hjälper mig i mina vardagsbestyr. 🙂

  Google Image Search https://images.google.com/
  Klicka på kamerasymbolen. Kopiera URL:en till bilden du vill hitta eller ladda upp den. Tadaa!
  Snacka om att hitta en nål i en höstack.

  Väldigt användbart i dessa tider av ’Fake News’. När folk postar något orimligt på Facebook är det ofta bara att söka på bilden och två sekunder senare har man den riktiga storyn.

  Svara
  • Paulina says:

   Wow. Imponerande! Tusen tack för detta, Sofia! Det kommer att bespara mig massor av detektivjobb! Jag vill ju alltid ange den ursprungliga källan och inte någon som har delat, för att det är ju de som har skapat som ska ha cred för det. Så detta är verkligen guld värt! Och du har helt rätt – extra viktigt i tider av fake news! Som sagt – tusen tack för att du tog dig tid och hjälpte mig! Nu blir jag lite nyfiken på vad du gör i din vardag..:)

   Svara
   • Sofia says:

    Mitt svar hamnade blev spammarkerat. Skickar om utan länk för säkerhets skull:

    ####

    De nada! Kul att kunna hjälpa dig. Du anar inte hur mycket du hjälper mig i mina vardagsbestyr. ?

    Google Image Search (googla efter länk, kan inte skicka).

    Klicka på kamerasymbolen. Kopiera URL:en till bilden du vill hitta eller ladda upp den. Tadaa!
    Snacka om att hitta en nål i en höstack.

    Väldigt användbart i dessa tider av ‘Fake News’. När folk postar något orimligt på Facebook är det ofta bara att söka på bilden och två sekunder senare har man den riktiga storyn.

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Kommentera gärna!