Paulina Draganja Förvaringsdrottningen SvD Magasinet

Hemma hos mig och om minnen och mina 5 bästa råd i SvD Magasinet

I helgen var jag med i SvD Magasinet, som hade en hemma-hos reportage. Där visade jag upp lite mer av mitt hem. Det finns en hel del bilder från mitt hem i mina båda böcker, men det är mest detaljbilder och inte så mycket hela rum. SvD Magasinet kompletterade med just det. Och jag hamnade på omslaget av bara farten.

Paulina Draganja Förvaringsdrottningen SvD Magasinet

Ni kanske känner igen bilden. Kommer från min första bok: ”Förvara smart – organisera ditt hem. Idag ser jag då lite annorlunda ut med en mage som blir större och större för varje dag.. Inget jag dock klagar på – förutom möjligtvis sparkfrekvensen då..

Titeln för intervjun var ”Minnets magi”.

SvD Magasinet sid 6-7

Nästkommande sidor såg ut så här:

SvD Magasinet sid 8-9

Och sista intervjusidan:

Svd Magasinet sid 10

Och där ser ni kanske att underlaget till många av mina bilder och även dessa är vårt marmorbord:)

Vad gäller minnen och minnessaker så berättade jag om att jag själv inte har några från min barndom, då vi var tvungna att fly. Men det är faktiskt inget jag saknar. Minnen har man ju i huvudet och jag tycker personligen att vi ofta tillskriver föremål för stort betydelse och lägger värde i dem, som de inte hade från början. Och då känner vi oss tvungna att spara på dem, vilket i sin tur tynger oss. Det jag däremot sparar på är brev och fotografier, för det är verkligen personligt och unikt. Och det tar inte lika stor plats som just föremål. Och om jag köper reseminnen så köper jag sådant som antigen kan pryda mitt hem eller ha en praktiskt funktion.

I övrigt berättade jag hur vi hade gjort för att optimera förvaringen hemma hos oss när vi flyttade in. Bland annat så tog vi bort små klädkammare längs ett passage och stängde till en av två ingångar som passagen ledde till. Detta gjorde att vi kunde bygga vår platsbyggda garderob längs hela ena väggen och från golv till tak – något som jag varmt brukar rekommendera! Själva passagen blev en toalett med plats för tvättmaskin och förvaring ovanpå den där en klädkammare hade varit.

Och så gav jag mina 5 bästa råd. De kommer här:

Förvaringsdrottningens 5 råd

  1. För det första – rensa. Alltid. Spendera inte tid, energi och dyrbar yta på saker du inte använder eller har glädje av.
  2. Fundera igenom förvaringen – vad fungerar och vad inte. Därefter: fundera varför. Sök logiken!
  3. Hitta plats åt allt du äger. Allt.
  4. Säsongsförvara – byt ut dina saker som inte är i säsong för att spara plats.
  5. Besluta hur mycket plats något får ta. Ha kontroll över dina saker. Inte tvärt om.

Over and out.

/Paulina

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Kommentera gärna!