Gör din egen prioriteringslista – projekt vecka 1

Då var det äntligen dags för ett projekt i veckan 2017! Jag är så glad över att så många av er är peppade att sätta igång med detta. Och att så många som var med förra året vill fortsätta även i år! Ordning i hemmet är ett ständigt pågående projekt så det är helt rätt av er! Och då kanske ni redan har gissat att det första projektet är att göra själva prioriteringslistan.

När du gör en prioriteringslista för ditt hem så fångar du upp det som verkligen behöver åtgärdas just hemma hos dig. Under årets gång kommer du sedan att kunna kombinera din prioriteringslista med mina förslag på veckans projekt. Då kommer du verkligen att fånga upp och åtgärda det som är viktigast för dig och på så sätt säkerställa att du får ordning i ditt hem. Du gör på följande sätt:

CHECKLISTA PRIORITERINGSLISTA

 1. Ta fram ett anteckningsblock och skriv ner vilka flaskhalsar och irritationsmoment som finns i ditt hem. Det kan vara allt från en stökig låda till oordning i förrådet eller i garaget. Rakt upp och ner från huvudet.
 2. Gör sedan en rundvandring i hemmets alla utrymmen och komplettera din lista vid behov.
 3. Bor du ihop med någon? Be den personen göra samma sak. Liksom även barn som är tillräckligt stora. Det är viktigt att alla gör detta på egen hand – det tar bara några minuter och det är denna gemensamma genomgång som sedan lägger grunden för att du ska få med dig resten av familjen i organiserandet. Nyckeln till allt engagemang är ju delaktighet. Om hela familjen är delaktig i att skapa ordningen är också chansen att de hjälper till att upprätthålla den så mycket större!
 4. Sätt er nu tillsammans och läs upp era listor. Finns några saker med på allas listor? Då är det högsta prioritet på dessa. Det kan bli en intressant upplevelse att jämföra era listor. Kanhända att ni stör er på helt olika saker? Så blev det hemma hos mig … Det blir i alla fall utgångspunkten för er diskussion om en gemensam prioriteringslista, som ni framöver ska utgå ifrån. Och var inte rädda att involvera barnen. Jag har fått många kommentarer från läsare om hur roligt barnen tyckte att detta var. Om du gör din lista på egen hand så prioritera först det som du stör dig mest på – oftast är det den största flaskhalsen i bostaden.

För er som var med förra året – ta gärna fram er lista från föregående år och fyll på den. Eller så kan ni börja om från början och ta fram den gamla listan efter att ni har skrivit en ny och kolla om era utmaningar där hemma har förändrats.

Tänk på att inte göra uppdragen för stora utan avgränsa dem till vad du mäktar med under en vecka. Att organisera köket kan vara ett stort uppdrag som bättre delas upp i mindre arbetsmoment som att organisera kylen, rensa skafferiet osv. Ett projekt behöver för övrigt inte vara kopplat till ett specifikt rum. Att organisera bland skorna kan innebära att fler rum påverkas beroende på var skorna befinner sig.

Om du/ni får ihop en väldigt lång lista – bli inte nedslagen av det. Det viktigaste är att ni har prioriterat bland det som behöver åtgärdas och tar tag i det viktigaste först. Glöm inte att du har ett helt år på dig att göra detta:)

Din egen prioriteringslista kommer du sedan att kunna plocka ifrån ifall något veckans projekt som jag lägger upp inte passar dig eller om du tycker att något projekt på din lista helt enkelt är mer brådskande. Så du kommer att ha nytta av den under hela året.

Prioriteringslista - Organisera och förvara hemma ett projekt i veckan

 

Detta projekt kommer från min bok ”Organisera och förvara hemma – ett projekt i veckan”, som kommer ut den 11:e januari. Bilden är tagen av Ulf Huett.

Jag tycker ju att belöningar är en viktig del av livet i allmänhet och veckans projekt i synnerhet. Så i slutet av året kommer jag att belöna de mest hängivna följarna. Mer om vad det blir för belöningar berättar jag inom kort:) För att jag ska kunna hålla reda på vilka som har gjort projekten, behöver ni ”checka in” genom att lämna en kommentar här på bloggen under varje projekt och berätta kort (eller långt om ni föredrar det) vad ni har gjort eller att ni är klara.

Dessvärre så går det inte att lägga upp bilder här, men det är mycket uppskattat av både mig och av andra deltagare att få ta del av era framsteg, så gör det gärna på Förvaringsdrottningens facebooksida eller ert eget Instagramkonto och pinga mig så kan jag peppa er och ni kan peppa varandra! Och så är jag så nyfiken på vad det står på era prioriteringslistor.

Då är det bara att sätta igång! Stort lycka till med veckans projekt!

/Paulina

113 Kommentarer
 1. Anna-carin says:

  Hej!
  Tänkte göra en nystart här. Började med projekten i januari men livet kom emellan. Min pappa gick bort o som enda barnet fick jag på egen hand tömma hans hus o städa det till försäljning. Eftersom jag är ensamstående m hus o barnen varannan vecka ligger jag nu rejält efter här hemma. Har bara hunnit/orkat hålla undan det värsta. Min priolista är lååång. Så nu har energin o tiden infunnit sig, så jag tänkte ge mig på uppdragen. Hoppas det är ok? Har nästan svårt att välja var jag ska börja 😉 ska bli kul o skönt.

  Svara
  • Paulina says:

   Hej Anna-Carin! Självklart är det OK! Och du har avklarat det svåraste projektet av dem alla när du tog hand om din pappas hus! Det måste ha varit riktigt jobbigt. Se mina projekt som ett smörgåsbord och var inte för hård mot dig själv – det ska vara ett hjälpmedel och inte källa till dåligt samvete. Stort lycka till och berätta gärna hur det går!

   Svara
 2. Emma Blixt says:

  Det här var kul! Och lätt. Det finns många saker som jag vill få ordning på här hemma. Både stort och smått men allt känns rimligt. Det känns bra att ha skrivit ner allt för det är så skönt att sedan bocka av på riktigt och inte bara i huvudet.

  Svara
 3. Linda R says:

  Första veckan gjorde jag givetvis en prioriteringslista. Listor är lite av min grej och jag har haft olika slags listor så länge jag kan minnas. Jag skrev ner det jag irriterar mig mest på hemma och kollade av förra årets prioriteringslista. Fick använda ganska många ouppklarade uppdrag från den till den nya listan. Vi köpte hus april -15 och har nu bott in oss ordentligt så listan över saker vi vill göra är lång. Bad min man skriva en han med och det var många samma tankar där så efter var det bara att sammanställa till en gemensam. Jag kallar den för ”den stora att fixa listan”. På den stora listan finns många lite större uppdrag som kanske inte sker veckovis utan att bryta ner dem i delmål. Vissa projekt har vi redan börjat att bryta ner. Sedan har jag alltid en veckolista där jag skriver upp saker som ska tas tag i under kommande vecka. Där finns alla småsaker med som jag vill få ordnat som tex byta batterier i ljusslingan eller ringa banken. Där finns även städmål som att skura golven på övervåningen med. Detta gör jag för att lättare kunna få lite rutiner när jag är mammaledig detta året med tre små barn. Eftersom min man kommer att börja studera i mars kommer vi att ha en väldigt begränsad budget för att utföra större projekt framöver och då passar veckolistorna perfekt. Jag fullkomligt älskar när man får stryka en punkt på listan! (bilder kommer jag ladda upp på facebook nu i efterhand för uppdragen som varit)

  Svara
  • Paulina says:

   Då har vi ganska likadana system! Jag kör också en veckolista, men också daglistor över det som jag bara måste klara av. Tack så mycket för den utförliga kommentaren i övrigt. Och kul att du hängde med på veckans uppdrag redan förra året!

   Svara
 4. Sara L says:

  När det här uppdraget kom ut skrev jag en kommentar på din Facebook-sida, men nu skriver jag här med. Jag valde att skriva min lista (+ makens önskemål) i anteckningsappen i mobilen. Då vet jag alltid var jag har min lista och har den lättillgängligt. Så är det lätt att gå in när jag vill och klura på vad jag vill göra härnäst. Det är blandat små projekt med enorma (oöverstigliga?) projekt, som t.ex. garaget… Det blir spännande att se när året är slut om jag lyckats ta mig igenom hela listan… 😉

  Svara
  • Paulina says:

   Smart att skriva in prioriterinslistan i appen – det har jag också:) Dela gärna upp garaget i mindre delar eller planera in en hel helg så blir det nog av:)

   Svara
 5. Ellinor says:

  Jag kommenterade tidigare och la ut familjens lista på instagram. Våra extra fokusområden är garaget, dotterns prylar, saker på väg ut (loppis, sopor, till släkt/vänner), diskberget, prylar på köksbordet och fotoböcker. Utkorgar kom ju lämpligt som projekt sen så där har vi hunnit långt redan. Garaget är under renovering så där är vi bara i början, men det kommer bli bra 🙂 Resten fortsätter under året så klart.

  Svara
 6. Malin says:

  Nu är vi äntligen igång! Även om min man inte känns lika motiverad som mig så har vi nu gjort en lista. Fick begränsa oss till en ”inomhuslista” då den blev väldigt lång (med flera uthus, garage och verkstad så får vi nog ta ett ”hus” i taget). Med flytt till hus och nu med två småbarn så är tiden väldigt begränsad. Vi valde att på prioriteringslistan prioritera de viktigaste men ändå lättaste/snabbaste projekten för att verkligen komma igång… för visst borde det vara som när man ska komma igång och träna – börja smått så det verkligen blir av, så går det tillslut av sig självt!!? ? Gillar verkligen att dina projekt känns lagom hanterbara för en vecka. Nu gäller de bara för oss att komma ikapp med de veckor som varit!

  Svara
  • Paulina says:

   Så kul att läsa detta, Malin! Stressa dig bara inte över det som du har missat. Det tar du säkert igen framöver om du nu vill vara med i tävlingen:) Och kul att du ser samma koppling som jag till träningen och är medveten av de positiva effekterna som kommer!

   Svara
 7. Lena says:

  Jag är med men hade inte uppfattat att man skulle kommentera här på bloggen! Det här passar mig perfekt, att få uppdrag varje vecka. Jag ser med spänning fram emot lördagens nya… För att skapa min egen prioriteringslista har jag använt appen Wunderlist, ett utmärkt redskap för alla typer av listor. Jag lägger en bild på Facebook om ni vill se hur appen ser ut!

  Svara
 8. Annika says:

  Vi börjar med första projektet idag! 🙂
  Och andra projektet är så välbehövligt hos oss, men jag har aldrig lyckats ordna till det på egen hand. Nu ska det ske! <3

  Svara
 9. Annika says:

  Jamen jag vill också vara med!! Fast det har gått några veckor redan! Ska ta tag i min lista idag (lördag), har redan påbörjat den mentalt… 🙂
  Detta behöver jag verkligen för att få lite frid i själen.

  Svara
  • Paulina says:

   Hej Annika,

   Det gör inget – du kan hoppa på när som! Men bra om du gör just de två första uppdragen. De är liksom basen för resten. Hoppas att höra från dig även fortsättningsvis under resans gång!

   Svara
 10. Mari says:

  Hej! Efter en veckas semester håller jag på att läsa ikapp mig och sätta igång med nästa projekt. När det gäller foton så är det bägge delar, både en massa for från 20 år eller kanske 15 för de senaste 5 är ju digitala men de är inte så många. Mina barn fyller 24 och 26 år så det är ju mest från deras småbarnsår, 🙂

  Svara
 11. Ena says:

  E lite sen i starten men nu har jag iaf en lista.. Som relativt nyflyttade har vi en mängd tillfälliga lösningar som behöver organiseras. Därför blev jag otroligt glad när en kollega tipsade mig om din blogg. Nu kör vi! ?

  Svara
 12. Emma says:

  Tog någon dag extra innan barnet var klar med sin och vi samordnat våra listor. Men nu är vi också igång. Dotterns punkter var intressant nog sådant som jag tycker är sorterat och fint men som hon upplever som stökigt…
  Att organisera och sortera är egentligen en stor hobby för mig men rätt ofta kommer livet emellan och jag hinner/orkar inte. Tycker att det ska bli kul att få lite inspiration under året och hoppas att det ska motivera mig att orka.

  Svara
 13. Malin says:

  Jag gjorde en lång lista och skickade sedan mejlet till min sambo som gjorde en likadan lista, vi hade många samma flaskhalsar och har nu gjort en prioritering på vad vi vill göra först. Känns skönt att vi båda är med och skapar ordning. Nu ska det bara bli av. 🙂 Med två småbarn och mkt liten chans till barnvakt blir det ont om tid över.

  Svara
  • Paulina says:

   Ja visst är det skönt när man är med på detta som ett team! Det borde man vara om man delar ett hem! Och jag förstår precis det där med små barn – ännu viktigare att vara ett team då. Bra jobbat. Ska bli spännande att höra hur det går för er framöver!

   Svara
 14. Erika says:

  Nu jädrar ska det bli ordning på torpet! Nu är det slut med ursäkterna! Är riktigt taggad och har med hjälp av din tydlighet och struktur fått maken och sönerna på 16 & 18 år med på tåget! Jag kan redan nu känna den den sköna känslan av lätthet, frid och glädje när vi gått i hamn!
  Listorna avstämda och synkade, check✔️

  Rock’n Roll nu kör vi…

  Svara
  • Paulina says:

   Wow! Det här blev jag riktigt glad över att läsa! Din medvetenhet och din glädje! Lova mig att berätta hur det går under resans gång! Håller tummarna!

   Svara
 15. Eva-Marie says:

  Hmm jag kan ha kommenterat detta redan….trodde jag….men hittar inte så kör igen för säkerhets skull:) Listan är gjord och av bara farten så rensades badrumsskåpet och julsakslådan. Samtliga hemmaboende har gjort listor. Tack för bra inspiration! Ska definitivt haka på! Och tänk om man till och med skulle skaka liv i ett gammalt visset bloggförsök? …..we’ll see about that:)

  Svara
  • Paulina says:

   Ja! Var roligt att du har involverat resetn av familjen! Och att du dessutom hann och orkade rensa. Ska bli kul att följa dig framöver!

   Svara
 16. Sanna Andersson says:

  Har kämpat hela veckan med min lista som blev pinsamt lång, och fortfarande växer. Ser fram emot att ta tag i allting och engagera mig i veckans utmaning. Hoppas verkligen att jag inte ger upp.

  Svara
  • Paulina says:

   Försök att inte tänka på att listan är lång, utan att uppgifterna i den är avgränsade och att den är rangordnad efter prioritet. Hoppas också att du inte ger upp!

   Svara
 17. Micaela says:

  Jag törs inte räkna hur många punkter det blev på min lista men nu är den klar och jag ser fram emot att kunna stryka punkter på det allt eftersom 🙂

  Svara
 18. Henrietta says:

  Nu har jag och maken gjort en lista! Den innehåller allt från högt (renovera tre rum i källaren – nedbrutet i mindre steg, såklart!), till att fixa bättre förvaring till de där smågrejerna som alltid blir liggande i hallen… Nu inväntar vi med spänning vad som blir projektet nästa vecka här på bloggen! Känner mig mycket peppad att hänga på, och har gjort en liten tabell med 52 rutor i min kalender, där jag kryssar för varje vecka vi hänger med på dina projekt!

  Svara
  • Paulina says:

   Du är ju grymt förbered på detta! Kul! Även roligt med en sådan positiv attityd! Och viken bra grej med rutan du har kryssat för!

   Svara
 19. Christina says:

  Tanken på belöningar gjorde att jag lyckats komma igång. Nu har jag gjort både en prioriteringslista och en belöningslista. Jag gjorde ganska små uppdrag i priolistan för att inte tappa sugen, jag gjorde en förra året också med alldeles för stora uppgifter så det var inte mycket som blev gjort. Nu ska jag belöna mig med ett fotbad.

  Svara
  • Paulina says:

   Kul att höra att du tycker att belöningar har hjälpt dig och att du har identifierat det som inte fungerade förra året och korrigerat det! Verkligen mycket roligt att läsa. Precis så är det – steg för steg så gör vi framsteg hela tiden. Stort lycka till med årets projekt och hoppas att höra mer om hur det går för dig under året!

   Svara
 20. Camilla says:

  Självklart är jag med! Jag började förra året men deltog inte året ut. Nu är jag taggad för årets utmaningar. Listan är skriven, några nya punkter och några som är kvar från 2016. ?

  Svara
  • Paulina says:

   Hej Camilla,

   Det är sådant som händer och organisering av hemmet är ett ständigt pågående projekt, så det är väldigt bra att du hoppar på det igen:) Och kul att du har listan avklarad. Ska bli spännande att följa dina framsteg i år!

   Svara
 21. Isflingan says:

  Självklart är jag med även detta år! En del projekt finns kvar/finns om igen med från 2016 års lista och en del nya. Den stora förändringen är att jag inom kort tid ska bli sambo och därmed övergå från 2 olika hushåll till ett gemensamt. Det kommer därmed behövas massor med organisering och rensning framöver 🙂

  Svara
  • Paulina says:

   Kul att ha dig ombord igen, Isflingan! Och grattis till samboskapet! Då ska det bli ännu spännande att följa dina framsteg med tanke på den förändringen!

   Svara
 22. Linnea says:

  Jag är med! Listan innehåller 25 punkter, samtliga riktiga surdegar. Ska bli riktigt roligt det här!
  kreativakrusbar.wordpress.com/2017/01/11/mer-ordning-och-reda/

  Svara
 23. blottettliv says:

  Har skrivit en lista med (alldeles för många) punkter som skulle behöva åtgärdas och prioriterat de viktigaste. Första uppdraget för mig blir att hitta plats åt alla julklappar, göra av med packmaterial och börja packa ner allt julpynt (snyft*). Har även beställt båda dina böcker som en julklapp till mig själv. De och min anteckningsbok med listan ska få en hedersplats i min tidningshörna en tid framöver. Väntar med spänning på att paketet ska komma

  Svara
  • Paulina says:

   Då är du ju verkligen igång! Bekymra dig inte för att listan är för lång. Det viktigaste är att du har gjort en prioritering i den, så att du har de viktigaste sakerna överst. Och väldigt roligt att du har beställt båda mina böcker och att de ska få en hedersplats hos dig. Hoppas att du får både nytta och nöje av dem!

   Svara
 24. jenn says:

  Jag åkerbrukade listan från förra årets utmaning. Mycket möjligt att den kommer att fräschas till under närmsta tiden men det är fortfarande ganska så samma som behöver ordnas även om jag gjorde rätt mycket förra året.

  Svara
  • Paulina says:

   Kul att du är med i år också! Och hoppas att du inte slås ned av att din lista från förra året inte är avklarad. Sådant är livet och organisering av hemmet är ett ständigt pågående process. Ska bli kul att följa dina framsteg i år!

   Svara
 25. Annkatrin Alfredsson says:

  Skrivit ner alla irritationsmoment här hemma, förutom ordningen i hjärnan som är den mest kaotiska av allt…
  Dock har jag jättesvårt sätta prioordning på dem. Blir trött på alla ställen i lägenheten.

  Svara
  • Paulina says:

   Hej Annakatrin,

   Bra jobbat hittills och du har bara en liten bit kvar. Om du verkligen tycker att det är svårt att prioritera från din lista, börja med något som är enklast att åtgärda så att du får lite energi av att ha genomfört något. Det kommer att ge dig bränsle inför de andra uppgifterna.

   Svara
 26. Maud says:

  Jag ritade en enkel bild/karta på huset och skrev in de saker som tar energi, sen prioriterade jag i bilden. Nu hoppas jag på att jag ska få till långsiktig ordning och strypa energitjuvar ?

  Svara
 27. Ida-Maria says:

  Hej! Nu jäklar ska det hända grejer! Har skrivit en lista med ca 20 punkter.. Kom på lite fler nu.. Vi flyttade till hus för ca 1 år sen och vi har i princip bara slängt in saker lite här och var tillfälligt. Vi är mitt i renovering av hall så vi får tillgång till vardagsrummet på andra sidan hallen, värme ska in där också. Så nu bor vi lite extra trångt.. Plus att vi har två småbarn och en hund så rensa och organisera har inte varit prio 1 men med lite inspiration nu så känns det som att det kommer gå!

  Svara
  • Paulina says:

   Hej Ida-Maria,

   Ja, det låter som att ni har lite extra utmaningar, men jag älskar din attityd inför allt detta! Stort lycka till och jag hoppas att du delar med dig av dina framsteg så att jag får följa hur det går för er!

   Svara
 28. Björn H says:

  Förra året lyckades vi ”sådär” med uppdragen, så i år tog vi fasta på det du skrev om att göra det till en angelägenhet för hela familjen (mamma pappa och två pojkar 14 och 12 år). Det blev naturligtvis fyra olika listor, men det fanns faktiskt punkter som fanns med på alla fyra listorna t.ex att det hänger alldeles för mycker kläder på barnens klädkrokar. Efter lite diskussion fick vi ihop en lista på 10 punkter som hela familjen tycker är angelägna, och en bra lista på belöningar också 🙂

  Svara
  • Paulina says:

   Så kul att läsa detta! Det är verkligen härligt att få en bekräftelse på att det funkar för fler än bara vår familj. Jag tror så mycket på just det här steget så det är väldigt kul att få feedback på det. Hoppas att jag kan dela med mig av din kommentar även i ett inlägg för att inspirera andra!

   Svara
 29. Helena says:

  Jag och mannen gjorde våra listor först, eftersom barnen sov. Dagen efter var det barnens tur. Vet inte om det är typiskt manligt/kvinnligt eller om det bara gäller vår familj, men tjejerna (jag 39 och dottern 8år) hade skrivit 1½A4 var. Killarnas (39 resp 4år) listor bestod av ca 5punkter vardera!

  Svara
  • Paulina says:

   Hahaha! Kan vara manligt och kvinnligt om du frågar mig:) Men väldigt kul att ni har gjort era listor allesammans!!!

   Svara
 30. Lilli says:

  Härligt med nytt år och nya mål. Eftersom jag var med hela 2016 på veckans uppdrag, blev inte min prioriteringslista lika lång som tidigare, men har ändå 9 punkter som jag kunde skriva upp utan att behöva fundera särskilt länge…och fler lär det bli. Den här veckan blir mitt uppdrag att sortera bland viktiga papper och dyl. som har samlats på hög.

  Svara
  • Paulina says:

   Så kul att du är med även i år, Lilli! Och att du har betat av en hel del på din lista. Jag blir aldrig klar med hela min lista för året heller, men då är det bara att ta den med till nästa år, precis som du gjorde:)

   Svara
 31. Ulrika says:

  Vi kör igång!
  Hela familjen skrev listor och vid middagen delade vi med oss av alla våra punkter.
  Blev överraskad – och full i skratt – när 9-åringen drog sin lista; min garderob, min bokhylla, skafferiet (jag vill ha lappar på hyllorna vad det ska vara där), kylen o frysen.
  Han hade verkligen förstått och anammat hela konceptet!
  Vår första gemensamma punkt är dock tung. Känns svårt att komma igång med den.

  Svara
  • Paulina says:

   Så kul att läsa din historia, Ulrika! Vilket härlig upplägg att göra det till en middagsaktivitet! Hoppas att det är ok att jag citerar dig i ett inlägg för att inspirera andra. Och jag blev nyfiken på vad den tunga gemensamma punkten är för något..

   Svara
 32. Ellinor says:

  Så glad att livet tillåter mig vara med i år. Vi var förvånansvärt överens om priolistan i familjen. Det finns så mycket mer att rensa och organisera, men nu vet vi vad som är viktigast. Garaget, yngsta barnet prylar, saker på väg ut från oss (till loppis, sopor, till vänner m.m.), datorrum, diskberget, prylar på köksbordet och att organisera bilder digitalt och göra fotoböcker.

  Svara
  • Paulina says:

   Vilken fin inställning du har. Den gillar jag! Och kul att ni har er priolista klar för er. Ska göra mitt bästa för att hjälpa er att klara den!

   Svara
 33. Matilda says:

  Hej!
  Nu är jag definitivt på G. Jag har väl lyxen att bo i stort hus, men med dåliga förvaringsmöjligheter.
  Min lista är just i skrivandet på 24 punkter. Men den kommer definitivt bli längre med tiden. Svårigheten är bara att inte göra uppgifterna allt för stora -vilket jag alltid har en tendens till och så rinner det ut i sanden pga bristande intresse. Jag lägger upp min lista på Insta och taggar dig!
  Tack för att du rycker tag i oss! <3

  Svara
  • Paulina says:

   Hej Matilda,

   Ja, det är den vanliga utmaningen – att man gör det så stort så att man storknar liksom. Du kan försöka att dela uppgifterna efter delar i ett rum såsom ett skåp eller låda eller vissa kategorier t ex skor. Har du taggat mig på Insta?

   Svara
 34. Camilla says:

  Hej, Finns det någon sammanställning över uppdragen 2016 som man också kan kolla igenom om veckans uppdrag eller den egna listan inte lockar någon vecka?

  Svara
  • Paulina says:

   Hej Camilla,

   Alla veckans uppdrag för 2016 finns under kategorin ”1 projekt i veckan”. Du får scrolla ner där.

   Svara
 35. Johanna says:

  Kategoriserad prioriteringslista framtagen gemensamt av familjen. 10 kategorier med totalt 33 punkter! Nu kör vi!!

  Svara
 36. Mia says:

  Jag ska den 1/2 flytta med mina två barn från ett stort hus till ett mindre parhus. Just nu är det kaos i kartonger. Jag har gjort en lista för att själv kunna prioritera när vi väl är på plats och för att kunna göra rätt från början

  Svara
 37. Mari says:

  Jag och min man bor i en 2-rumslägenhet med bara en klädkammare att ha till förvaring. Ingen vind och ingen källare. Våra barn är utflugna. Jag har gjort en liten prioriteringslista men i den är det ett jätteprojekt. FOTON, 6 lådor i olika storlekar med all i en salig röra. Det kommer bli ett pågående projekt hela året. Resten är små saker egentligen men som alltid blir röriga
  * Få ordning på den dagliga posten: reklam, räkningar,viktiga papper
  * Klädkammaren
  * Mina kläder
  * Foton
  * Minnessaker
  /Mari

  Svara
   • Paulina says:

    Håller med. Svårt, viktigt och dessutom tidskrävande. Men vi kommer till det:) Syftar du förresten främst på redan framkallade foton eller foton i datorn?

 38. Marie says:

  2010 så flyttade vi från hus till en 3:a, vindsförrådet blev proppfullt. Vi skulle rensa! Nu är det 2017 och prylarna har inte minskat -tvärtom!! Men nu är det dags! Även fast man inte ser förrådet så mår man dåligt över alla prylar som trängs där. Idag har jag rensat bland alla handdukar, man behöver inte så galet många. Rensningen fortsätter. Tack för inspiration ?

  Svara
  • Paulina says:

   Hej Marie,

   Verkligen roligt att läsa att du inte har tappat hoppet, är på det igen och redan igång! Och väldigt roligt att läsa att jag kunde inspirera till detta.

   Svara
 39. Susan says:

  Jag vill ha hus. Maken inte. Detta får bli mitt sätt att trivas och göra lägenheten till ett hem inte en övernattningsplats. Vi hade samma sak på vår listas tre första punkter, klädkammaren, klädkammaren och klädkammaren. (Och ja vi har bara en klädkammare;) Längtar tills den är fin och användbar. Står flyttkartonger från 2013 kvar ouppackade där.

  Svara
 40. Yvonne Lundstedt says:

  Första gången jag är med på detta och jag hoppas nu att jag efter alla år som sjukpensionär ska få ett hem att kalla hem igen. Har gjort 2 listor men är inte klar med någon. Lista 1 är saker jag på rak arm kan komma på vad som behövs göras i varje rum. Lista 2 är en mer noggrann lista underställd den första. Jag har så otroligt mycket att göra så det här kommer verkligen att ta 1 år för mig att få ordning på allt. Jag har ett förråd med lådor där det ligger huller om buller med olika saker som inte hänger ihop. Detta ska nu redas ut för jag vill inte bara ha ordning på mitt hem utan även förrådet.
  Idag har jag flyttat över alla telefonnummer från min gamla mobil till min nya, för hand, för jag lyckades inte föra över dom så som det ska gå att göra. Håller nu på med att flytta över alla kort, det är ju några stycken :-/
  Jag har även gjort en ny budget för i år, hade ingen förra året så det var på tiden.
  Ikväll kan jag somna med gott samvete 🙂

  Svara
  • Paulina says:

   Hej Yvonne,

   Väldigt roligt att du har bestämt dig att hänga med på mina veckoprojekt. Jag hoppas verkligen att de kommer att hjälpa dig att få ordning i både ditt hem och ditt förråd. Och så kul att du redan har satt igång med saker som du kanske tyckte var surdegar men som nu är avklarade. Förstår att du kunde somna med gott samvete!

   Svara
 41. Eva says:

  20 punkter, men jag lär nog komma på fler. Saknar just nu struktur på alla plan som finns, så jag hoppas att den här utmaningen blir en spark i rätt riktning. Tuffaste utmaningen på min lista: sortera och organisera alla mina foton. Enklast att städa bland presentpappren, eftersom de redan ligger i en låda under sängen tack vare inspiration från dig.

  Svara
  • Paulina says:

   Hej Eva!

   Var roligt at du är igång och har gjort en lista. Jag hoppas också kunna hjälpa dig med strukturen. Foton är en väldigt tuff utmaning för många, inklusive mig själv.

   Svara
 42. Laura Fenlin says:

  Oj, min lista blev jättelång. Det var lärorikt att gå runt hela huset och skriva upp allt stök som måste fixas. Jag försökte verkligen dela in allt som måste göras i små projekt. 44 punkter blev det! Jag har laddat ner en app, Trello som passar jättebra till att skriva listor etc. (Tycker inte om min handstil). Jag har klarat av en punkt, städa ur skötbordet i badrummet vars hyllplan har använts som förvaring till allt möjligt.

  Svara
  • Paulina says:

   Hej Laura,

   Kul att höra att du tyckte att uppgiften blev lärorik och bra att du delade in allt i mindre projekt. Jag använder också Trello och håller med om att den funkar till att skriva listor. Och kul att du redan har börjat beta av dem!

   Svara
 43. charlotte karlsson says:

  Gjort en lista med ca:30punkter. Två av punkterma avklarade idag! Rensa lådan med plastburkar/matlådor/drickflaskor samt besticklådan fick en uppfräschning. Fick din bok i julklapp! Så inspirerande. Väntar oxå på liten bäbis.

  Svara
  • Paulina says:

   Hej Charlotte,
   Kul att listan är klart och du har redan gjort två punkten på den! Och att du gillar din julklapp!:) När är bebisen beräknad?

   Svara
 44. Gabriella says:

  Kom upp i 30 punkter på saker som behöver ”fixas” hemma, men förhoppningsvis får jag fler tips under året. 🙂 Vi bor två personer på 68 kvm.

  Svara
  • Paulina says:

   Hej Gabriella,

   Ja, jag hoppas att du i slutet på året ska känna att du har fått tips, råd och pepp att beta av din lista!

   Svara
 45. Kajsa says:

  Jag har gjort en lista på 28 punkter som behöver ses över hemma. 🙂 Vi bor tre personer (och en katt) på 96 kvm och det senaste året har det varit en del renoveringar (ofrivilliga pga fuktskada från yttervägg) som gjort att hemmet tyvärr blivit väldigt rörigt då vi inte kunnat använda alla rum. Listan hittar du via den länk jag uppgivit!

  Svara
 46. Emma says:

  Vid jul förhandsbokade jag din nya bok för vår lägenhet, en 3a på 95 kvm har blivit för liten då vårt andra barn har kommit. Det känns som det är grejer överallt trots att jag slänger och slänger. Stora tjejens rum är en utmaning med alla små dockor, lego, pärlor, pysselsaker – hon har samlarmani redan vid 3 års ålder.

  Så nu jag har jag lovat mig själv att ta tag i allt som jag blir tokig på i väntan på att vårt hus byggs färdigt om 1,5 år ungefär. Så ett projekt i veckan är guld värt just nu! Först ut att är att sälja alla mängder av barnkläder på Tradera ?

  Svara
  • Paulina says:

   Hej Emma,

   Kul att du har bestämt dig att bättra på din nuvarande situation i väntan på det nya huset. Det tror jag att ni kommer att må bra av. Och jag hoppas att ett ett projekt i veckan kommer att hjälpa er med det och att du delar med dig av hur det går under vägens gång så att jag kan följa dina framsteg!

   Svara

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Kommentera gärna!