Förvaringsdrottningen i Hem Ljuva Hem

Tre regler för att behålla ordningen – intervju i Hem Ljuva Hem

Att skapa ordning är en sak. Att behålla den är en annan. I senaste numret av Hem ljuva Hem (nr 1 2017) berättar jag om bland annat om det. För vad gäller att behålla ordningen så finns det som jag ser det tre viktiga regler, och dessa är:

1. Lägg tillbaka sakerna där de hör hemma

Det låter lätt och handlar men handlar om en daglig disciplin med många små handlingar som man ska göra kontinuerligt. Att få en rutin att alltid ta med sig saker från ett rum till ett annat är guld värt då det underlättar att få det att hända med minsta möjliga ansträngning.

2. Hitta en plats åt nya saker som kommer in i hemmet

Ibland ligger nya saker framme onödigt länge – inte sällan i hallen. Eller någonstans framme på köksbänken eller vid någon vägg. Och tanken är väl ändå att de ska användas? Ta bort förpackningen och lägg den i återvinningen, lägg plastpåsen där den hör hemma och hitta en lämplig plats åt den nya sakerna så att de inte skräpar runt.

3. Rensa kontinuerligt

Jajamän. Det kommer du aldrig att komma ifrån. Annars förstör du ordningen du har skapat i  skåpen, lådorna och garderoberna om du bara fyller på dem till bristningsgränsen.  Jag brukar säga att vi blir med saker kontinuerligt, så då måste vi göra oss av med saker kontinuerligt. Det låter väl ändå logiskt?:)
Förvaringsdrottningen i Hem Ljuva Hem
De andra sakerna jag pratar om i intervjun är hur man sätter igång i att planera sin förvaring och hur man ska tänka när man ska rensa.
/Paulina
0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Kommentera gärna!