Musikhjälpen 2016

Stöd Musikhjälpen – buda på organiseringshjälp från mig!

Idag kl 20.00 startades äntligen Musikhjälpen!  I år i  Örebro där torget just nu är fullt av människor. För er som inte vet vad Musikhjälpen är så är det ett välgörenhetsinitiativ mellan P3 Sveriges Radio, SVT Play och Radiohjälpen, där en humanitär katastrof uppmärksammas. Musikhjälpen kommer att sändas fram till den 18:e december och leds i år av av Kodjo Akolor, Josefine ”Little Jinder” Jinder och ”Howlin'” Pelle Almqvist från bandet The Hives. Temat för 2016 är ”Barn i krig har rätt att gå i skolan”, där insamlingen görs till förmån för att fler barn i krig och konfliktområden ska få gå i en säker skola.

Över 30 miljoner barn kan inte gå i skolan på grund av krig och konflikter. Det är en siffra som nästan är svår att ta in. Skolor attackeras i över 70 länder. ”Möjligheten till ett tryggare liv kan börja med ett block och en penna. Vi har en möjlighet att påverka framtiden och förbättra utsikterna för miljoner av barn världen över”, lyder budskapet på Musikhjälpens sida.

Musikhjälpen 2016

Och jag är så otroligt glad att jag blev tillfrågad att bidra med en auktion för att samla pengar till detta! De insamlade pengarna kommer att gå till pennor, lärarlöner och annat som behövs för att även barn i konfliktområden ska få gå i skolan.

Du kan alltså buda på en dag med mig, där jag under 8 timmar hjälper dig eller er att skapa ordning som håller över tiden. På kuppen får du förvaringstips  och ett signerat exemplar av boken ”Förvara smart – organisera ditt hem”. Här kommer du vidare till auktionen.

Du bidrar alltså till att hjälpa barn i krigsdrabbade områden att gå i skolan samtidigt som du får hjälp att skapa ordning i ditt hem. Kan det bli bättre?:) Så gå in på Musikhjälpen och buda!

/Paulina

PS. Om du är nyfiken på vad pengarna räcker till, så kan kan du in kolla det i Musikhjälpens växlingsmaskin.  Exempelvis så räcker 500 kr till att köpa en skolbänk för ett barn i Kenya.

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Kommentera gärna!