skriv ner på en gång så glömmer du inte att handla

Så glömmer du inte att handla något

Visst är det irriterande att missa att handla något, speciellt om du verkligen behöver det på direkten? Ibland kan man ju missa att handla det som man främst gick till affären för att handla. Och speciellt i juletider när man har ganska mycket att handla och ganska lite tid så kan det upplevas extra frustrerande.

I vår familj har vi en smart rutin och ett hjälpmedel  i form av en app som gör att detta inte längre händer.

Appen heter Wunderlist och den har några funktioner som gör att det blir enkelt att både hålla koll på saker som man ska handla, vem om gör det och när.

Dela på listor

Det första som är toppenbra med Wunderlist och även en förutsättning för att systemet ska funka är att man kan dela listor och att alla som gör det både kan skriva till eller ta bort saker från listan. Det underlättar enormt.

Sedan finns det en annan fiffig grej med Wunderlists lista, som jag verkligen uppskattar. Så fort man stryker något från listan så får den andre en notifiering om det. Detta gör att jag vet om Sven håller på och handla och vad det är han handlar. Då slipper jag fråga om det eller om han är på väg hem, för då vet jag att han handlar innan han kommer hem. Eller så kan jag passa på att lägga till något när jag vet att han handlar.

Att du alltid bär med dig inköpslistan och att den är uppdaterad känns som en självklarhet, men det är ju den absolut största fördelen. Har du listan i mobilen så har du alltid tillgång till den. Detta till skillnad från en lapp hemma på köksbordet, anslagstavlan eller kylskåpsdörren.

Skriv ner på en gång

Så dessa funktioner är verkligen toppen. Sedan kommer vi till rutinen som gör att vi får med allt som inte ska glömmas att inhandlas, speciellt vad gäller saker som man kanske inte spontant kommer ihåg att de har tagit slut, såsom exempelvis sköljmedel till diskmaskinen eller nytt schampo. Det är därför viktigt att skriva upp dina inköp i appen direkt när du kommer på dem. Jag bokstavligen släpper allt annat, går till mobilen och antecknar så fort jag märker att något har tagit slut. För en sekund senare så har jag glömt bort det. Och då går jag och handlar utan att köpa det. Och så upptäcker jag att en viss sak saknas först nästa gång jag behöver det.  Och då blir jag irriterad över mig själv. För att jag inte skrev ner det på en gång. Att skriva ner det på en gång är verkligen vardagseffektivitet i ett nötskal.

skriv ner på en gång så glömmer du inte att handla

Just det. Och så skriver vi ner allt på samma inköpslista. Alltså allt som ska handlas in, oavsett i vilken affär. Det kan tänkas omständligt och i vägen så att säga att man får läsa igenom saker som inte finns i mataffären exempelvis.  Men samtidigt så blir det en påminnelse om att vi just ska köpa hörlurar eller glödlampor så att de inte helt faller i glömska. Matlistan är den vi tittar mest på så det kan vara bra att ha allt samlat där.

Så – en app som du kan dela med andra i hushållet och där du kan se om och vad de har handlat samt en bra rutin att på en gång skriva ner allt gör att du aldrig mer kommer att glömma att handla något! Smart helt enkelt:)

/Paulina

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Kommentera gärna!