organisera posten

Organisera posten – uppdrag vecka 49

Jag försöker att inte ha för stora uppdrag nu, när Julen närmar sig, men att ändå satsa på sådant som kan bidra till Julefriden. Posten tillhör ett av de områden som kan vara lite frustreranade och som man ändå ganska lätta att fixa till, så därför är veckans uppdrag just att skapa ett bra system för att organisera posten.

För det första måste du bestämma dig för var du ska lägga posten så att den inte ligger lite var som helst i bostaden och du missar viktiga saker såsom räkningar eller kallelser.

Ska posten vara i hallen? Inte nödvändigtvis om du frågar mig. I stället tycker jag att du ska tänka ut var du brukar gå igenom posten. Jag gör det aldrig i hallen utan tar med mig hela bunten och lägger det i det lilla ”postfacket”, som jag har ovanför öppna spisen.

organisera posten

När jag ska gå igenom posten ställer jag mig vid pappersåtervinningen, där jag direkt kastar allt papper som jag inte behöver spara på, och lägger räkningar i räkningshögen.

Men det kan vara så att du vill att samla upp posten i hallen. Ni är kanske fler i familjen och det blir lättast att få barnen att lägga posten på ett bestämt ställe där om de först kommer hem än att gå hela vägen till köket exempelvis. Sätt i så fall upp ett postfack eller en posthållare i hallen.

Det är viktigt att så snabbt som möjligt gå igenom posten och öppna inkommande räkningar. Sedan behöver du samla dem på ett ställe så att du inte glömmer bort något när det är dags att betala räkningarna. En enkel låda löser detta. Märk den gärna med ”räkningar att betala”.  Du kan även ha en låda som heter ”betalda räkningar”, i vilken du lägger betalda räkningar som du har tänkt att spara och lägga in i pärmar. På detta sätt kommer du dels slippa påminnelseavgifter, och dels ha en struktur för posten som gör att du (och andra i familjen) slipper leta. Bra på alla sätt:)

Då så. Dags att sätta ingång:)

ARBETSGÅNG ORGANISERA POSTEN

  1. Bestäm dig var du vill samla upp posten.
  2. Sätt upp ett system för det, t ex ett postfack eller en postsamlare.
  3. Bestäm var du ska lägga dina ”räkningar att betala”.
  4. Ta gärna bilder på dessa lösningar och dela med dig.
  5.  Belöna dig själv för en väl utförd uppgift.

Om detta uppdrag inte passar dig, kolla som vanligt på din prioriteringslista och något från dem. Och eftersom det inte går att dela med sig av bilder på bloggen, så kan du göra det på Förvaringsdrottningens Facebooksida eller pinga mig på Instagram.

Det var allt för denna gång. Stort lycka till!

/Paulina

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Kommentera gärna!