Din prioriteringslista – uppdrag vecka 48

Ibland händer andra projekt än rena organiseringsprojekt i livet. Som att måla om sitt vardagsrum exempelvis. Och då får man så klart prioritera dessa. Så blev fallet hemma hos mig så det fick bli mitt veckans projekt. Och ett stort projekt blev det. Först att välja färg och provmåla. Frågan är om inte det är den största utmaningen. Jag höll på med det hela veckan. Blev inte riktigt nöjd med färgerna så jag adderade på.  Sex olika färger blev det till slut  – alla olika nyanser av grått. Den gamla färgen var också en typ av grå färg. Men lite för ljus tyckte vi. När vi köpte vår lägenhet för åtta år sedan så målade vi alla rum i olika nyanser av grått. Då skulle allting skulle vara vitt. Så det kändes ju lite kul att få vara lite före denna gråa trend och framför allt lite modigt:) Men allt eftersom nya möbler som passade till den varmare gråskalan tillkom så fick vi till slut ta tag i väggfärgen också.

Färgproverna skulle utvärderas utifrån både dagsljus och kvällsljus. Och sett från alla vinklar i rummet så klart. Att fånga dagsljus är för övrigt snudd på omöjligt så här års kan tilläggas. Även om vi bor på 5:e våningen. Vi höll på och dividerade med detta in i det sista. Och när det väl var på plats så skulle man ju fatta beslutet om färgen skulle vara matt eller halvblank. Matt blev det i alla fall.

Och så skulle ju allting från väggar och nära väggar tas bort: bokhylla, tavlor, spegeln och tv-bänken behövde monteras ner, den stora soffan flyttas på osv. Jag får faktiskt obehagskänsla av sådant. Blir så ängslig över att något kommer att gå sönder på vägen och att det i sig kommer att innebära en massa extra jobb. Och så tar allt en sådan tid. Men så är det ju. Vill man ha en ny färg på väggen så..

Så såg det i alla fall ut innan vi började flytta på möbler och säkra inför målningen:

vardagsrum

Och dessa är en del av böckerna från bokhyllan.. Det gällde att ställa dem så att man slapp att sortera dem igen när det blev dags att lägga tillbaka dem i bokhyllan… din prioroteringslista - malning

Så blev resultatet!

vardagsrum-efter-malningen

 

Önskar att jag hade bättre bilder men det fanns som sagt inget direkt solljus att ta hjälp av..

Allt är inte på plats ännu, men vi är på god väg! Tur att det även finns en söndag att jobba på:)

Nu är det er tur! Välj något från er prioriteringslista och skrid till verket:) Ser fram emot att höra vad det blev för utmaningar hemma hos er! Och det kan som vanligt både vara något stort projekt eller litet. Kommentera gärna här på bloggen, på Facebook eller Instagram, där jag lättast ser om ni pingar mig.

Stort lycka till med era veckoprojekt!

/Paulina

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Kommentera gärna!