Förvaringsdrottningen i Bostadspodden

Mina tips till köpare och säljare samt annat i Bostadspodden

Saker rullar på i ett rasande tempo just nu. Knappt så att jag inte hinner blogga… Trodde att det skulle bli lugnare i och med att jag lämnade in manuset till min nya bok, men icke. Men jag klagar inte på något sätt, bara önskar att jag hann njuta mer av varje sak jag gör, för det är ju roliga saker alltihop!

Denna vecka har jag bland annat haft en inspelning (hemlig än så länge) och en föreläsning för ca 300 personer på Dunkers Hus i Helsingborg som anordnades av Hyresgästföreningen. Och gästat Bostadspodden, som spelas in av bostadssajten Booli. Det blev ett väldigt kul och engagerat samtal där Josephine, Kalle och jag pratade om både stort och smått. Allt från hur vi förhåller oss till organisering av hemmet och projekt där hemma generellt, vad som är realistiskt och vad som inte är det, till konkreta förvaringstips för hemmet. Och så vad man ska tänka på när man köper och säljer en lägenhet i fråga om förvaring.

Just den sista frågan tycker jag är extra intressant. För vi tycker generellt att förvaring är viktigt. Jag läste bland annat en undersökning bland pensionärer, och de rankade bra förvaring som den tredje viktigaste faktorn när de värderade ett nytt boende. Men de flesta av oss tycks inte tänka så mycket på det när vi befinner oss på en lägenhets- eller husvisning. Jag tror att det handlar om att förvaring tillhör det logiska och praktiska och inredning det känslosamma och visuella, och det är det som fångar oss när vi tittar på ett nytt boende.

Så ett tips från mig till er som ska sälja er bostad är att beskriva förvaringsmöjligheterna i hemmet och för er som ska köpa att tänka till lite extra på det och försöka identifiera förvaringsmöjligheterna i lägenheten eller huset som ni tittar på. Och att fråga om förrådet. Det är dessutom ett bra mäklartest tycker jag. Har de koll på hur stort det är så är de ofta väl insatta i objektet. Jag minns själv när jag skulle köpa min första lägenhet och ställde just den frågan till mäklaren. Han tittade på mig som om jag kom från en annan planet. Men förrådet kan ju vara avgörande för hur luftig en lägenhet kan bli efter att man har flyttat in, beroende på om man behöver ställa dit ett extra skåp eller inte, eller förvara saker som man egentligen just hade kunnat ha i ett förråd. Eller hyra externt förvaringsutrymme, och det kostar ju.

Bland annat detta, men även en massa annat, pratade vi om i Bostadspodden. Det var så himla kul så tiden bara sprang iväg. Vill du lyssna på det avsnittet, tryck på bilden:

Förvaringsdrottningen i Bostadspodden

Den går så klart även att lyssna på den i mobilen via podcaster om ni föredrar det.  Då söker ni bara på Bostadspodden.

Ha en härlig fredag!

/Paulina

 

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Kommentera gärna!