Paulina Draganja Förvaringsdrottningen i Amelia

Mina förvaringstips i Amelia och en metod för att hitta lösningar på dessa

Glömde att berätta att jag har gett organiserings- och förvaringstips i Amelia, i en artikel med rubriken ”Stöksäkra hemma”, nr 23  2106.

Paulina Draganja Förvaringsdrottningen i Amelia

 

I artikeln berättar jag i alla fall om en metod för hur du kan komma på vad det är som behöver åtgärdas i hemmet. Genom att ställa sig föjdfrågor om ”varför”, så kommer du till slut fram till vad som är fel och behöver fixas till. Som exempel gav jag ett vanligt problem i hallen och det är att barnens kläder ofta hamnar på golvet. En problemlösningsdialog med dig själv kan låta så här:

Fråga: Varför funkar det inte hallen?

Svar: För att det ligger kläder på golvet

Fråga: Vems kläder är det?

Svar: Det är barnens kläder

Fråga: Varför ligger de på golvet?

Svar: För att barnen inte når upp till galgarna.

Fråga: Varför når inte barnen upp till galgarna?

Svar: För att det inte finns några i deras höjd.

På så sätt kommer du fram till svaret och vad du behöver fixa.  Jag minns att jag läste någonstans att detta sätt att svara på frågor är en japansk metod och att man skulle ställa fem frågor på ett problem för att komma till själva kärnan. Så brukar jag ofta resonera för att komma fram till varför något inte funkar.

Och så betonade jag så klart vikten av att rensa, vilket jag alltid gör. Och att organisera hemmet logiskt och efter egna behov. Ett exempel på detta kan vara barnens läxor. Gör ni dem alltid i köket eller i vardagsrummet så ska de kanske förvaras i någon kökslåda eller en låda i vardagsrummet snarare än i barnens rum. Då har ni anpassat förvaringen efter era rutiner.

Detta nummer är inte längre ute i butikerna men om ni får syn på det här Amelia omslaget hos frisören, någon läkarmottagning eller någon annanstans, så finns artikeln där:

Omslag Amelia

Artikeln är skriven av journalisten Maria Soxbo, som även driver den populära bloggen Husligheter.

/Paulina

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Kommentera gärna!