Köksdukar

Rensa bland kökshanddukar – uppdrag vecka 46

Förra veckan rensade vi bland handdukar och dukar och då fick jag en fråga från en läsare om vad som hände med kökshanddukarna. Men det tänkte jag spara till denna vecka:)

Jag gjorde en stor rensning av mina kökshanddukar och förkläden som veckans uppdrag för drygt 1,5 år sedan. Jag hade helt klart för många kökshanddukar, men framförallt för många som jag inte gillade. Och eftersom jag hänger mina kökshanddukar över ugnshandtaget där de syns, så tyckte jag att de jag hade inte var tillräckligt snygga. Så jag bestämde mig för att investera i riktigt bra kökshanddukar. Gick runt i ett antal affärer och hittade till slut några som jag gillade. Så vad gjorde jag med dem jag redan hade? Rensade bort dem helt enkelt. Och så bloggade jag om det hela och frågade er läsare om någon annan skulle ha nytta av dem, och så var det en läsare som hade det! Så vi träffades. Hon fick kökshanddukarna och jag fick blommor som tack! Helt underbart hur alla blev nöjda och glada av denna rensning.

Och så passade jag på att organisera resten av lådan, som i övrigt var en riktig disaster då. Idag tog jag kort på den. Lovar hederligt att jag inte har fixat något i den förutom att rätta till förklädet högst upp. Och så såg den ut:

Köksdukar

Så kan det bli när man tänker igenom sin förvaring och avsätter tillräckligt mycket plats åt varje sak så att det är lätt att lägga tillbaka sakerna:)

Och eftersom inget har tillkommit så har jag inte heller behövt rensa, men det ska ni få göra:)

ARBETSGÅNG RENSA KÖKSHANDDUKAR:

  1. Ifall de inte är samlade – samla alla dina kökshanddukar på ett ställe.
  2. Ta en ”före”- bild.
  3. Fundera igenom hur många du behöver. Egentligen så räcker det med 3-4 stycken (max) om du brukar torka för hand och då behöver flera åt gången.
  4. Rensa om du har fler. Ta bort de som är extra slitna och/eller de som du inte gillar.
  5. Ta en ”efter” bild.
  6. Dags för belöning!

Det här uppdraget borde funka för alla, men om det mot förmodan inte gör det för dig, så har du ju alltid prioriteringslistan att plocka ett uppdrag ifrån i stället. Vill gärna höra hur många köksdukar ni hade där hemma innan ni började rensa!

/Paulina

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Kommentera gärna!