ordning bland lakan-handdukar-dukar

Rensa bland lakan och handdukar – uppdrag vecka 45

Jag har sagt det många gånger förr och jag säger det igen – vill du ha bestående ordning måste du rensa kontinuerligt. Och nu har turen kommit till handdukar och lakan.

För det första måste vi fråga oss hur många lakan och handdukar vi verkligen använder. Och fundera över varför vi inte använder resten. Har vi för många så att vi helt enkelt inte kommer ner till de som ligger i lådan längst ner? Eller gillar vi dem helt enkelt inte?

Så veckans uppdrag blir att rensa bland lakan och/eller dukar. Detta är mina rensade lådor med lakan överst, handdukar i mitten och bordsdukar längst ner. Enligt vad jag har tipsat om tidigare så rullar jag in örngotten i mina lakan, så att jag har allt samlat på ett ställe när jag tar fram det ur lådan. Endast 3 st handduks set har vi, och det är fullt tillräckligt och täcker ett badrum och en toalett.

ordning bland lakan-handdukar-dukar

Bilden är i övrigt tagen av Ulf Huett för min första bok ”Förvara smart – organisera ditt hem”, men kvalade inte in i den.. Så den får göra nytta här som ”ej utgivet extra material” i stället:)

Då så. Dags att sätta igång med veckans uppdrag!

ARBETSGÅNG RENSA BLAND HANDDUKAR OCH LAKAN

  1. Gör din avgränsning. Ska du rensa bland både lakan och handdukar eller välja något av dessa?
  2. Ta en ”före”- bild
  3. Fundera hur mycket du behöver ha av varje urifrån hur många sängar ni har och personer ni är i hushållet. Och eventuelllt extra lakan till gästerna. Jag tycker att max två extra set räcker om man tvättar kontinuerligt.
  4. Gå igenom allt och rensa. Börja med det du verkligen inte gillar eller det som är mest slitet. Det blir lättast att göra sig av med. Här hittar du lite motivation och tips gör hur du ska rensa ifall du behöver det.
  5. Lägg tillbaka allt på sitt ställe. Om du rensar bland lakan så kanske du också får lust att rulla dem med örngotten i?)
  6. Ta en ”efter”-bild.
  7. Dags för belöning:)

Ser fram emot att läsa hur mycket ni har rensat här på bloggen samt se era bilder på Facebook eller Instagram (om ni pingar mig). Och om detta uppdrag inte passar er så finns ju alltid er egen prioriteringslista, eller hur?

/Paulina

5 Kommentarer
    • Paulina says:

      Inga gästhanddukar men absolut kökshanddukar. Dem ska vi gå igenom en annan gång:)

      Svara
  1. Iris Elofsson says:

    Lämna lakan mm till Kupan. De som består rivprovet säljs och resten som är rent blir påsar med mattrasor.

    Svara
  2. juliaklingvall says:

    Överblivna sängkläder kan klippas i bitar ca 30*30 cm och fållas, så kan de användas som servetter i köket istället för hushållspapper. Klimatsmart!

    Svara

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Kommentera gärna!