Förvaringsdrottningens förvaringstips för badrummet i Äntligen Hemma

Mina förvaringstips för badrummet i Äntligen Hemma

I gårdagens Äntligen Hemma var jag med och gav tips på förvaringslösning för källsortering samt hur man kan optimera förvaringen i ett barnrum. Båda två ämnen är angelägna för många och kan ge en hel del huvudvärk. Tack för alla glada tillrop på Instagram! Vi spelade även in ett avsnitt om badrummet och förvaringen där, som inte visades i gårdagens avsnitt men som finns på TV4 Play. Jag berättar lite om det och länkar nedan.

I badrummet kan man förvara lite olika saker. Vissa förvarar mediciner där och andra smycken. Den här familjen gjorde just detta, så förutom att organisera i deras badrumsskåp och optimera utrymmet där så skapade jag bättre förvaringslösning för smycken och organiserade om bland mediciner.

ORGANISERA BADRUMSSKÅPEN

En vanlig syn i badrummet är saker som står ovanför badrumsskåpet. Det ser inte så tilltalande ut. Ofta står de där för att de inte får plats i badrumsskåpet. Och det är faktiskt enklare att åtgärda än vad man tror. Ofta är det bara att flytta upp hyllan i badrumsskåpet, vilket var precis vad jag gjorde. Verkligen så enkelt var det. Det fanns även ett annat skåp ur vilket saker och ting ramlade ur eftersom de var staplade på varandra. Necessärer och bindor. Även det var det relativt enkelt att åtgärda genom att sätta dit en extra hylla. När jag gjorde det fick necessärer plats på den nya hyllan medan bindor och övriga saker ställde jag på nedersta hyllan. Att ta ut bindorna och tampongerna ur sina originalförpackningar och lägga dem i mindre behållare som du så klart märker upp är också ett tips. Då går det så mycket snabbare att hitta det du letar efter och det ser inte så rörigt ut. Både tampongerna och bindorna märkte jag upp efter storlek.

organisera tamponger och bindor

ORGANISERA SMYCKEN

Genom att ta bort originalförpackningar som familjen förvarade smycken i, organisera dem efter kategori, dvs gruppera halsband, armband och örhängen och lägga in dem i genomskinliga behållare gjorde jag smycken synliga och lättåtkomliga. Jag pratade med mamman i familjen några veckor efteråt och hon sa att hon hade börjat bära smycken som hon fullständigt glömde att hon hade. Precis vad jag ville uppnå!

smyckesförvaring äntligen hemma

ORGANISERA MEDICINSKÅPET

Läkemedel vill man kunna hitta snabbt när man väl letar efter dem. I denna småbarnsfamilj var dock allting lagt i en korg huller om buller. Det första jag gjorde var att rensa bort gamla datum. Sedan delade jag upp läkemedel för barn och läkemedel för vuxna. Bara det kommer att förkorta tiden att leta då man antigen vill få tag på medicin för vuxna eller barn. Därefter delade jag upp mediciner i olika kategorier såsom näsa, ögon, öron, värk och feber.

Hela klippet kan du se på Äntligen Hemmas webb.

Förvaringsdrottningens förvaringstips för badrummet i Äntligen Hemma

Det var mina förvaringstips för badrummet i Äntligen Hemma:)

/Paulina

21 Kommentarer
 1. Madde says:

  Hej! Tack för all inspiration! Var hittar jag de vita förvarings behållarna som du använde till bindor/tamponger?

  Svara
 2. Regina says:

  Hej ! Älskar din bok! Lånade den på biblioteket fast sedan var jag tvungen att köpa den för att jag tycker så mycket om den!
  Håller just nu på med en enorm utrensning pga att vi fått hussvamp i vårt förråd, det har fört med sig att jag rensar och organiserar allt jag äger i ren panik. Din bok, blogg och pinterestkonto är väldigt värdefullt för mig just nu! 🙂
  Nu till en annan sak: Vi bor i hus och jag vill göra om vår tvättstuga, ett rum på 2,5 meter x 3,5 meter. Just nu rymmer tvättstugan också en duschkabin och därför är det rätt trångt. Jag vill flytta denna dusch till ena hörnet så att det blir mer plats till själva tvättandet.

  Jag och min sambo har tre barn så det blir ju en del tvätt. Jag skulle vilja ha tips på hur vi ska hänga tvätten. Just nu har jag sådana där portabla ställ att hänga tvätt på typ denna: http://www.ikea.com/se/sv/catalog/products/40244831/. När jag hänger så står de utställda på olika ställen i huset eftersom de inte får plats i tvättstugan. Jag är så trött på att ha tvätt överallt. Jag vet att Ikea också har dessa hängande varianter, men det skulle vara alldeles för litet för alla våra kläder: http://www.ikea.com/se/sv/catalog/products/S39903833/
  Vi har torktumlare och det fungerar bra till underkläder, lakan och handdukar. Men det finns så mycket annat som jag helst inte vill tumla, som jag snarare vill hänga och helst då i tvättstugan. Undrar därför om du har några lösningar för hängande av tvätt?
  Som sagt älskar din bok och dina idéer så mycket!! Keep up the good work!

  Kram!
  Regina

  Svara
  • Paulina says:

   Hej Regina!

   Verkligen kul att du gillade min bok så mycket så att du till slut köpte den:) Och väldigt kul att höra att du gillar bloggen också. Jag förstår din frustration fullständigt och är helt säker på att många har samma utmaningen där hemma. Är det OK att jag därför svarar på detta i ett inlägg?

   Kram!
   Paulina

   Svara
 3. Therese says:

  Vad fint och smart du löste förvaringen på toaletten. Jag har själv nyligen gjort något liknande. Var kom medicinlådorna ifrån? På inköpslistan som Äntligen hemma skrev står det ingenting om medicinlådorna.

  Svara
 4. Anita says:

  Det var alldeles för korta inslag med dina jättebra tips. Varför visades inte inslaget om badrummet? Det hade ju varit mycket mer givande än att se på Martin Timell när han slevade på murbruk (eller vad det var) i en tråkig källare i halva programmet. Jag vet att inte du kunde påverka det, men ville bara säga det ändå.
  Hoppas att vi får se mer av dig i TV-rutan. Varför inte ett eget återkommande program. Det finns ju ett stort behov här ute!

  Svara
  • Paulina says:

   Det var väldigt snällt sagt Anita:) Och roligt att höra att du tycker att det finns ett stort behov för inslag som mina. Kan inte annat än hålla med. Du får gärna skriva till TV4 och berätta det. Det är endast tittare som kan påverka detta:)

   Svara
 5. Charlotte says:

  Man ska inte förvara läkemedel i badrummet. De blir förstörda för det är för fuktigt. Exvis astmasprayer har många i badrummet vilket är helt fel då de klumpar ihop sig och inte går att använda =potentiellt livsfarligt. Smycken blir missfärgade av fukten i badrummet. (Jobbar inom vården samt som smyckesdesigner samt är astmatiker ).

  Svara
  • Paulina says:

   Jag håller med dig Charlotte, vilket jag även har skrivit om både här på bloggen och min bok samt påpekat för familjen i huset. Men de har två badrum och detta är deras extra badrum, där de badar ytterst sällan och mest använder som toalett. Av den anledningen beslutade de därför att låta både smycken och mediciner vara kvar där.

   Svara
 6. Mette Ottosson says:

  Så bra det blev! Var hittar vi lista på produkterna du använde? Var det separata avdelare i medicinlådorna, alltså köpta separat? De var ju supersmarta 😉 Tack för alltid lika bra tips Paulina!

  Svara

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Kommentera gärna!