säsongsanpassa hallen

Säsongsanpassa hallen – uppdrag vecka 42

Förra veckan bytte vi kläder i garderoben, till höst- och vintergarderob. Denna vecka är det dags att säsongsanpassa hallen. På samma sätt som för garderoben så hade jag börjat plocka ner jackor och ta bort skor allt eftersom., så det var ganska rensat när jag satte igång. Jag hade även passat på att packa ner vissa sommarjackor samt sommarskor tillsammans med sommargarderoben. Några jackor la jag i min ”säsongslåda” där jag förvarar några plagg till nästa säsong, så att jag har dem nära till hands när solen äntligen tittar fram på våren och det blir varmare igen.

Men jag hängde i alla fall upp vinterjackor och kompletterade med stövlar och vinterkängor. Och bytte ut solglasögonen mot Viktors halsdukar och la till vantar och halsdukar i min och Svens korgar i hatthyllan.

Det tog faktiskt inte så lång tid. Förmodligen för att jag hade plockat undan tidigare. Nu är i alla fall hallen redo för höst och vinter och jag har redan haft min vinterjacka på mig (är i och för sig extremt frusen av mig och dessutom förkyld).

Och så här ser hösthallen ut:

säsongsanpassa hallen

OK. Då var det er tur!

ARBETSGÅNG SÄSONGSANPASSA HALLEN:

 1. Ifall du inte redan har plockat undan sommarkläder och skor – ta en ”före”- bild.
 2. Rengör dina skor och jackor vid behov.
 3. Packa ner dessa.
 4. Ta fram dina vinterkläder, vinterskor, handskar, vantar och mössor och ställ dem i hallen.
 5. Ta en ”efter”- bild.
 6. Hur ska du fira?

Som vanligt – dela gärna med er av era bilder på Facebook eller Instagram. Och om uppdraget inte funkar för just denna vecka så finns ju alltid er prioriteringslista som räddning. Skönt – eller hur?:)

Stort lycka till med uppdraget!

/Paulina

4 Kommentarer
 1. Isflingan says:

  Nu är mössor och vantar framplockade, sommarskorna nedpackade i förrådet och jag slipper frysa längre. För hur mycket det än tar emot så går det inte att ha fina somriga sandaletter längre.

  Svara
 2. Helén says:

  Blev nyfiken på ert hallgolv. Bor i hus med grusplan utanför trappen, så vi drar in massor av grus i hallen. Hallen har dessutom samma golv som resten av delen i huset, så det blir så otroligt skitit på nedervåningen. Är det en matta ni lagt på det vanliga golvet, eller var det så när ni flyttade in?

  Svara
 3. Beatrice says:

  Mitt problem är att jag inte vet hur jag ska förvara sommar/vår-kläderna.. slutar alltid med en papp-påse typ. Gah!!

  Svara
  • Paulina says:

   Jag har skrivit en hel del om detta, Beatrice. Jag förvarar dem i vacuumpåsar, som jag i sin tur lägger antigen i tomma resväskor eller flyttlådor. Men det finns de som föredrar plastlådor, för då kan man dessutom se innehåller. Testa!

   Svara

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Kommentera gärna!