Förvaringsdrottningen fyller 5 år

Förvaringsdrottningen firar 5 år idag – tävling!

Det är knappt så jag kan förstå att det nu är 5 år sedan jag startade bloggen! Den 7:e oktober 2011 tog jag ledigt från jobbet för att göra det. Så att jag inte skulle känna mig stressad och för att det verkligen skulle bli av. Och för att det skulle kännas lite högtidligt. Jag hade hittat anteckningar från år 2009 och framöver där jag skrev vilka inlägg jag skulle skriva när jag skulle börja blogga. Och att bloggen skulle heta Förvaringsdrottningen. I den ville jag dela med mig av mina tips och råd gällande smarta förvaringslösningar som förenklade vardagslivet. Jag hittade inga bra tips själv på nätet och klurade på det ganska mycket. För att få småbarnslivet att gå ihop. Då var Viktor bara åtta månader gammal, livspusslandet började och förvaringsbehoven ändrades och förändrades i och med att han kom till världen och växte. Så jag kände att det var dags att göra äntligen göra verklighet av bloggen.

Ganska snart såg jag att det fanns fler som var intresserade av att organisera sina hem så yteffektivt och smart som möjligt för att kunna använda sin tid till annat än att leta efter saker. Och så fanns det en hel del som helt enkelt sökte hjälp med detta. Så jag fick en del frågor som jag gjorde till mitt kall att besvara och hitta lösningar på. Ganska snart hörde Stockholms lokaltidningar av sig och ville göra en hemma-hos-intervju med mig. Och när bloggen var ett år gammal hörde TV4 Nyhetsmorgon av sig och bjöd in mig. Jag skulle hjälpa Tilde de Paula att skapa ordning i hennes allt-i-allo låda. De blev så nöjda att det blev fler inslag den dagen och jag blev inbjuden att gästa TV Nyhetsmorgon även året därpå. Då gav jag tips på smart badrums- och smyckesförvaring.

Det blev en hel del olika reportage och tips i tidningar och radio därefter och i januari 2015 ville TT göra en intervju med mig. Den publicerades i bland annat Metro. Chefredaktören för bokförlaget Semic hade tagit tunnelbanan den dagen, såg intervjun med mig Metro och kontaktade mig när hon kom in på kontoret. Vi fann varandra direkt och det dröjde inte längre innan jag hade ett kontrakt i min hand med en deadline för boken! Tiden gick och jag insåg att nu gick det verkligen inte att få livspusslet att gå ihop. Jag hade föreläsningar inbokade i princip varje helg. Jag ville inte försumma min familj och mina vänner. Och inte min träning heller. Och jag ville verkligen inte sluta blogga. Men det fanns för många pusselbitar och något måste bort. Så jag bestämde mig för att sluta mitt jobb och satsa fullt ut på att bli egenföretagare. ”Förvara smart – organisera ditt hem” lanserades i januari 2017 och har sedan dess lyckats hålla sig kvar på topplistan för Hem och Trädgård på både Adlibris och Bokus. Fantastiskt roligt!

Tack vare Förvaringsdrottningen fick jag möjlighet att bli gästprofil på Äntligen Hemma och föreläsa runt om i hela landet (eller nästan – inte i Norrland men jag vill gärna komma dit!). Jag har även fått flera nya vänner tack vare bloggen. Alltså riktiga vänner som jag umgås med privat. Fantastiska och varma människor. Och jag har fått en massa bekantskaper som jag uppskattar så mycket. Läsare och följare som jag har kontinuerlig dialog med via mail,  bloggen, Facebook eller Instagram. Som jag blir glad av att höra från och följa deras utmaningar och lösningar. Ett stort och innerligt tack till alla er som möjliggjort allt detta!

Så det är klart att detta ska firas! Jag har en tävling på Instagram där du och din kompis kan vinna var sin signerad bok från mig, så gå in på Instagram och tävla!

Förvaringsdrottningen fyller 5 år/Paulina

5 Kommentarer
 1. Sussi says:

  Älskar bloggen och boken! Har hyfsad ordning och reda, men försöker hela tiden förbättra och många av dina tips är till stor hjälp. Har köpt en Dymo, gud så roligt att märka upp allt!
  P.s tror det blivit fel årtal i texten ovan 😉

  Svara
 2. Kerstin says:

  Grattis!! Jag undrar, skulle du inte kunna fira genom att ge oss en liten housetour – hemma hos dig?! Det skulle vara så roligt med en överblicksbild av hur ni har det, med fokus på förvaring så klart! Då kunde du berätta om vilka områden/utrymmen som ni är helt nöjda med och sen vilka områden som du vill förbättra/vidareutveckla förvaringslösningarna på. Men det kanske blir ett för omfattande inlägg?

  Svara
  • Paulina says:

   Hej Kerstin!

   Tack så mycket! Och vad kul att du efterfrågar en houstour:) Jag delar i och för sig med mig av mina lösningar minste en gång per vecka, då jag skriver ”veckans uppdrag”, men jag kanske skulle kunna spela in en house tour – det var en bra idé så den tar jag med mig och återkommer framöver:)

   Svara

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Kommentera gärna!