Organisera foton

Organisera foton – uppdrag vecka 40

Jag vet vad ni tänker. Detta kan bli precis hur stort som helst. Och just därför är det mångas dåliga samvete. Men vi måste ju ta tag i detta förr eller senare. Så varför inte nu. Och jag ska göra det så enkelt som det bara går, jag lovar. Det viktigaste är att vi kommer igång med detta och gör en plan för fortsättningen.

Det flesta av oss har många bilder, och många av dessa finns i mobilen. Där blandas bilder från olika händelser i våra liv med saker vi har fotat för att minnas något samt kanske även några skärmdumpar. Och eftersom många har det just så, så tänkte jag själv göra detta steg som mitt uppdrag och avgränsning. Det blir också en liten fortsättning på förra veckans uppdrag rensa mobilen.

Eftersom jag tar väldigt många bilder för bloggen, så jag har köpt ett telefonabonnemang med stort minne. Vilket har resulterat i väldigt många bilder… Men jag har gjort en sak i alla fall, som jag råder er alla att göra, och det är att spara era bilder i molnet. För blir ni av med er mobil och ni inte har sparat bilderna så lovar jag att det blir det ni kommer att sakna mest. Jag har som sagt en IPhone och det finns en inställning för det. Jag utgår ifrån att det är samma sak hos övriga tillverkare.

För att kunna hitta bland alla mina bilder har jag skapat album för olika saker som exempelvis ”Instagram” (för alla bilder som eventuellt kan postas där), ”Twitter” (samma sak där), ”Bakrund” (för olika bakgrunder till citat jag skriver), ”Förvara smart” (för alla bilder från boken, som då blir så mycket enklare att hitta). Dessa album kan man ändra ordning på när man trycker på de tre strecken på högra sidan.  Sedan har Iphone sina egna album som man inte kan lägga längre bak i listan. De är grå på bilden. Även när jag tog bort alla raderade bilder som lägger sig under ”Senast raderade”, så försvann inte det albumet.

Organisera foton i mobilen

 

Så jag gick igenom mina bilder, la dem i rätt album samt skapade några  nya och rensade samtidigt bort bilder. Hela 486 bilder rensade jag bort. Men detta tog sin tid – för mig tog det över två timmar. Det som är bra är att detta kan man göra varsomhelst och när man har en stund över. Och jag lovar att det är väl investerad tid för det går att hitta så mycket snabbare när man väl letar efter en specifik bild.

OK. Då var det er tur!

ARBETSGÅNG ORGANISERA FOTON

  1. Rensa bland bilderna i din mobil:
    • Ta bort de sämre bilderna i en serie och behåll endast de bästa.
    • Ta bort foton som innehåller information av något slag som du inte längre behöver och övrigt som inte blev bra.
  2. Skapa album för dina bilder så hittar du bilderna snabbare när du söker efter något specifikt.

GÖR FOTOALBUM

Eller så kan du välja att äntligen göra det där albumet som du har tänkt att göra länge. I fysisk eller i digital form.

Organisera foton i en fotalbum

  1. Om du inte redan har foton liggande hemma – välj ut vilka foton du vill framkalla och framkalla dessa.
  2. Gör ett fysiskt album och klistra in bilderna eller gör ett album digitalt. Det finns en uppsjö av alternativ på nätet.
  3. Fira! Och gör det även om du inte blir klar denna vecka. Det viktigaste är att du har kommit igång. Bestäm i så fall när du ska fortsätta med detta och boka in en tid i kalendern.

Det ser ut som ett kort uppdrag med tanke på antalet punkter ovan, men riktigt så är det ju inte..

Stort lycka till med uppdraget! Ser fram emot att höra vad ni valde och hur det gick för er och att få se några fotoalbum om ni väljer den fysiska utmaningen! Då kan ni lägga upp bilden på Facebook och/eller Instagram och pinga (@) eller tagga (#) Förvaringsdrottningen. Funkar inte detta uppdrag av någon anledning? Då finns ju alltid er prioriteringslista nära till hands, eller hur?

 

/Paulina

1 svara

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Kommentera gärna!