Ordning bland plastpåsar – uppdrag vecka 36

Då har turen kommit till plastpåsarna. De behöver ju också organiseras med jämna mellanrum. Det blir lätt stökigt och bökigt med tiden. Blir vi inte av med plastpåsar som vi har samlat på oss så svämmar de över och matlådorna tappar ibland sina lock och då blir de obrukbara (för just det ändamålet). Så det gäller att organisera upp för att kunna hitta snabbare bland dem.

Det finns en poäng med att tänka igenom sin förvaring. Det vinner man en hel del tid på i längden. Jag har själv vunnit mycket tid på att tänka igenom min förvaring. Det är nu fyra år sedan jag tänkte ut ett nytt system för plastpåsarna. Jag kom på att om jag organiserade dem efter storlek så skulle jag hitta snabbare bland dem. Och denna ordning fungerar verkligen! Så det enda jag gör är att jag rensar bland dem någon gång per år när det har blivit överfullt i den lådan.

Och nu blev det dags för just en sådan rensning. Och så såg det ut före- och efter:

ordning bland plastpåsar

Jag klockade faktiskt detta och det tog 5 minuter och 58 sekunder. Och då tog jag ut allt så klart,  tog fram dammsugaren och dammsög i lådan och la tillbaka allting. Måste ha varit mitt snabbaste veckans uppdrag hittills:)

Ok. Då var det er tur!

ARBETSGÅNG ORDNING BLAND PLASTPÅSAR:

  1. Samla ihop alla dina plastpåsar. Även om du har tänkt förvara dem på ett ställe så tenderar de sprida ut sig allt eftersom om de blir för många..
  2. Ta en ”före”- bild.
  3. Rensa bland dina plastpåsar. Vissa känns liksom inte sköna att använda  – de är för hårda eller har en konstig storlek. Andra är slitna eller har hål. Eller så är de bara för många och du kommer inte att använda upp dem. Dessutom får du ju hela tiden nya med dig hem i samband med olika inköp.
  4. Kasta de plastpåsar du inte vill behålla i plaståtervinningen.
  5. Hur förvarar du dem idag? Vissa knyter ihop alla sina plastpåsar och förvarar dem i IKEAS plastpåsebehållare. Är du nöjd med din förvaring? Då behöver du inte ändra något här.
  6. Om du inte har skapat en bra förvaring för dina plastpåsar eller om du tycker att det tar för lång tid att leta bland dem, så råder jag dig att organisera dem efter storlek, som jag gjorde.
  7. Ta en ”efter” bild.
  8. Fira!

Jag tror inte att det kommer att bli ett stort uppdrag för någon. Tänkte att det skulle vara skönt att växla nu när det har varit några större uppdrag. Inte minst så var det skönt för  mig efter en väldigt intensiv arbetsvecka:) Om detta uppdrag inte passar dig av någon anledning, så är det bara att plocka något ur din egen prioriteringslista🙂

Som vanligt – dela gärna med er med era bilder, tips och kommentarer här på bloggen, min Facebooksida eller tagga mig på Instagram. Stort lycka till!

/Paulina

1 svara
  1. Isflingan says:

    Skönt det var med ett kort uppdrag! På mindre än 5min har jag numera också ordning på mina påsar 🙂 Även om jag inte har speciellt många, då jag oftast brukar tacka nej till plastpåsar och istället lägga sakerna/matvarorna i medhavda tygpåsar, så var det skönt att få ordning och reda bland de få jag har. Då går det snabbt att hitta rätt storlek för kommande ändamål.

    Svara

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Kommentera gärna!