Märk upp barnens kläder med Dymo

Märk barnens kläder med Dymo!

I samarbete med Clas Ohlson

Min kärlek till märkmaskiner och att märka upp har nog inte gått någon förbi. Att märka upp är en stor hjälpreda för att få till ett organiserat hem. Även om du bor själv så kan det vara nyttigt att påminna dig själv om var saker och ting bör stå eller ligga. Jag får även relativt ofta frågor om viken Dymo som är bäst att köpa och det finns två varianter som jag rekommenderar. En av dem är Dymo LetraTag LT-100H. Den är lätthanterad och har några roliga funktioner som jag verkligen uppskattar.

Dymo LetraTag LT-100H

Från min bok ”Förvara smart – organisera ditt hem”. Foto: Ulf Huett

Bland annat finns det olika skrivstilar, ramar kring texten som man kan lägga till och även symboler, vilket kan vara extra kul i ett barnrum exempelvis. Men en verkligt supercool grej är att man kan märka barnens kläder med den! Det finns nämligen tygetiketter  som du kan köpa till den. Bara att skriva ut och stryka på. Enligt instruktionen så fäster de på textilier av bomull, linne och blandmaterial och går att tvätta i maskin upp till 60 °C.

Jag var såklart tvungen att testa detta. Jag gjorde ett antal tester, lärde mig på vägen och förfinade min teknik. Så här kommer några tips för hur du får på tyglapparna så smidigt som möjligt utan varken att förstöra strykjärnet eller bränna fingrarna:)

 1. Efter att du har skrivit ut din text, ta bort den svarta remsan innan du stryker på tygetiketten (kan kännas självklart men denna information står ingenstans:)
 2. Ha varken strykjärnet eller ångan på högsta nivå. Det räcker gott och väl med två prickar och mellanånga.
 3. Lägg tygremsan med texten uppåt på ytan du vill stryka den på.
 4. Sedan har du två alternativ – med eller utan bakplåtspapper:
  1. Om du inte har något bakplåtspapper så ska du endast stryka på kanterna och runt bokstäverna. Annars får du bläcket på strykjärnet, och det vill du inte. Och så måste du vara försiktig med strykjärnet och ångan så att du inte bränner dig när du försöker hålla i lappen. Därför föredrar jag själv det andra alternativet:
  2. Använd bakplåtspapper. Lägg det på tygremsan och placera helt enkelt strykjärnet över det. Håll kvar i några sekunder snarare än att stryka aktivt (då riskerar bläcket flyta ut).

Märk upp barnens kläder med Dymo

För att illustrera detta på bästa sätt har jag spelat in en kort instruktionsvideo.

Har inte du Dymo Letra Tag? Då kan jag meddela att Clas Ohlson har ett erbjudande på den just nu. Mellan den  den 17:e och den 25:e augusti kommer den att vara prissänkt från 349 kr till endast 99 kr!  Så passa på om du blev sugen på att märka dina barns kläder eller något i hemmet:)

/Paulina

5 Kommentarer
 1. Ninni says:

  Hej
  Tips om jag är utomlands så brukar hänga kläder som är skrynkliga i duschen och sen blåsa med hårtork slipper man strykjärn
  Måste tipsa om du älskar läsa böcker konmari method
  Jag har haft förvaringslådor länge men insett blivit jobbigt i längden när jag blev sjuk höll på dö så insåg mycket att saker kan man leva utan
  Jag börjande rensa saker och har mindre i skåp man kan leva mycket
  Det gjorde man förr i tiden den kan man göra idag
  Jag hade hade änglavakt överlevde enligt läkarna mirakel efter det så tar det mycket lugnt och njuter för var dag
  Jag har börjat döds städa jag vet många tänker vad håller du på med du inte gammal
  Jag skänker mycket , säljer en del en du slänger
  Minne saker är ju annat och photo
  Som nästan minimalism jag reser med mindre resväska än innan
  Jag tror många måste vara nära dö innan man inse detta
  Idag har ingen stress och inte mycket måste städa och förvaring
  Tex innan så hade så mycket hudvård och smink nu har så lite men klarar så bra med så lite
  För visst är jag frisk nu och vill njuta

  Svara
  • Paulina says:

   Hej Ninni,

   Absolut är det viktigt att göra sig av med onödiga saker som man varken har nytta eller nöje av och jag håller med dig att man ska inte behöva ha en nära döden upplevelse för att inse det. Fantastiskt att du överlevde och njuter av livet nu!

   Svara

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Kommentera gärna!