Paulina Draganja Förvaringsdrottningen Civilekonomen

Om min passion i Civilekonomen

I senaste numret av Civilekonomen finns det en intervju med mig under temat ”Min passion”. Som civilekonom tyckte jag att det var extra kul att vara just i den tidningen och dessutom under just det temat:)

Intervjun handlar om vart min passion har tagit mig. Jag startade bloggen som en hobby. Jag ville dela med mig av mina tips och lösningar och på så sätt hjälpa andra med deras organisationsutmaningar. Jag hade jobbat ideellt i många år vid sidan av jobbet och ville fortsätta göra nytta. Men det var svårt med en då nyfödd bebis. Men att göra nytta via datorn kunde jag ju. Sedan ville jag också lära mig mer om sociala medier, och detta var ju ett bra sätt att göra det på. Jag hade arbetat inom dagligvaruhandeln som inköpare, produktchef, Key Account Manager och kategorichef, men ville gärna börja jobba med digitala medier då jag tyckte att det var spännande. Så med bloggen förenade jag tre saker som jag brann för – organisering av hemmet,  digitala medier och lite samhällsnytta:) Och ganska snart upptäckte jag att ämnet berörde många. Drygt ett år efter att jag hade startat bloggen blev jag kontaktad av TV4 Nyhetsmorgon för ett inslag. Bloggen fortsatte att växa och det blev andra inslag och intervjuer. En sådan intervju i Metro såg chefförläggaren på bokförlaget Semic och kontaktade mig för ett bokkontrakt. Och nu är håller jag på att skriva min andra bok. Under tiden hann jag få ett jobb som chef för digitala kanaler på ett vinbolag. Min passion hjälpte mig med det. Men när jag var färdigt med att lansera en vinsajt, som jag hade ansvar för att bygga från ax till limpa, så kände jag att jag ville satsa på min egen dröm fullt ut. Min passion som var tänkt att vara en hobby  blev till slut min heltidssysselsättning. Och det är vad passioner kan göra. Så vårda din passion och låt den växa! Om inte annat så kommer du att må bra av det!

Paulina Draganja Forvaringsdrottningen Civilekonomen

/Paulina

6 Kommentarer
 1. Gunilla Blomdahl says:

  Att hjälpa till ideellt kan också kännas på Du ska först betala för materialet du hanterar och sen försöka dela det vidare för en skapligt billig summa Så fungerar det för mig

  Svara
 2. Matilda says:

  Så häftigt! Har själv gjort en liknande resa från att jobba på glasbruk till att gå till heltid med min hobby. Har sedan 2002 jobbat som fotograf i mitt egna företag. Ibland är det passionen som driver en ibland kallar jag det ”bananskaleffekten” ?
  Keep up the good work girl!

  Svara
  • Paulina says:

   Kul att läsa din historia Matilda! Ja, så kan det kanske också vara:) Men oavsett vilket så tycker jag att det alltid är värt att testa!

   Svara

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Kommentera gärna!